Syöttötuoli finalistit/ matstol finalisterna


Tällä viikolla ollaan maisteltu porkkanaa ja nyt on vuorossa peruna.Hyvin on maistunut mutta vajaa t-lusikallinen porkkanaa sai aikaan hirveät vatsakivut pikku mahassa. Koko päivä oli itkua kunnes illalla tuli kakat ja olo helpottui heti. Ei ole helppoa olla vauva!
Mutta kun nyt stömiset alkaa niin pitää hankkia syöttötuoli, ja voi kuinka paljon vaihtoehtoja on! Kriteerit on: kaunis, käytännöllinen ja mahdollisimman pitkäikäinen. Suurin osa syöttötuoleista saa lapsen kasvaessa muutettua tavalliseksi tuoliksi, mikä on hyvä, tulee tuotteelle vähän pidempi elinkaari.
Briolla on ihan kivan näköisiä malleja, Stokken TrippTrapp on ihan käytännöllinen mutta niin tavallinen, Artekin on ihanan näköinen mutta ei kovin pitkä ikäinen, sama juttu tuon arkkitehti Stephan Gipin vuonna 1962 suunnittelemalla Robust tuolilla (niin söpö). Äidin suosikiksi on noussut Seimin Rinki syöttötuoli. Rinki on kotimainen, suomalaisen Hannu Peltonsen suunnittelema ja Kind+Jugend 2005 Innovation Award finalisti, sen vie vähän tilaa ja saa helposti muutettua keittiöjakkaraksi, se on kaunis, se tulee meille!


Den här veckan har vi smakat på morot och i bag är det potatisens tur. De tycks smakar bra men en knapp t- sked med morot i lilla magen orsakade magknip. Det var gråt hela dagen tills kakkan kom på kvällen och magknipet försvann. De är inte lätt at vara liten!
Nu när Elias börjar äta är det dags att skaffa matstol, men vad mycket alternativ de fins! Kriterierna är: vacker, funktionell och långvarig. De flesta modellerna kan man göra om till vanlig stol när barnet vuxit ur matstolen, vilket är bra, så har produkten längre livscykel.
Brio har några riktigt fina modeller, Stockes TrippTrapp är praktisk men så vanlig, Artek är ljuvlig men inte så långvarig, samma sak med arkitekt Stephan Gips Robust barnstol designad 1962 (gullig men inte så praktisk).
Mammas favorit är Seimis Rinki matstol. Den är inhemsk, designad av finska Hannu Peltonen, Kind+Jugend 2005 Innovation Award finalist, den tar lite plats och är lätt att laga om till kökspall, den är vacker, den kommer till oss!3 kommenttia

  1. Oliko rinki hyvä tuoli? Meidän vauva on kova heilumaan (10 kk) ja yrittää aina kiivetä nykyisestä tuolistaan pois.

    VastaaPoista
  2. Rinki on kyllä hyvä. Siinä on vyö johon voi köyttää lapsen kiinni, eikä hailu vaikka kuinka hyppisi. Ainoa huono on että se on aika hankala pitää puhtaana. Ylimmän rinkulan sivut imee likaa kuin sieni.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...