jättiläinen / jätte
Eilen meillä oli tylsää, lähdettiin poikani kanssa vaateostoksille. Poika kasvaa huimaa vauhtia ja syksy tulee, piti siis päivittää vaatekaappia. Ennen ollaan menty siihen vauvojen osastolle, nyt jouduttiin jo sirtymään isojen poikien puolelle. Onkohan Elias (10kk) jotenkin keskivertoa pidempi kun 92-98 on taulukon mukaan tarkoitettu 2-3 vuotiaille, sama juttu kengissä. Herran jalkaan sopi 23 numeroiset kengät jotka on 2 vutiaan kokoa. 
Olisipa tuleva vauva yhtä kiltti kun isoveljensä, hänen kanssan on niin kiva käydä kaikkialla. Elias valitsi itselleen punaisen paidan. Mutta niinkuin miehet yleensä myös Elias väsyi shoppailuun ja otti pienet unet matkarattaissa. (kätevä tuo mukiteline, en ole näitä matkarattaita juurikaan aikaisemmin käyttänyt)
Olipas meillä mukava päivä kahdestaan. 


Igår hade vi tråkigt, så vi for och shoppa kläder, min son och jag. Pojken växer så fort och det håller på att bli höst så klädskåpet måste lite förnyas. Tidigare har vi gått till baby avdelningen men nu måste vi flytta till stora pojkarnas sida. Elias (10mån) måste vara längre än genomsnittet för storleken 92-98 är menat till 2-3 år, samma med skorna. 23 skor var lagom och det är för en 2 åring. Jag hoppas den nya babyn blir lika snäll som storebror, det är så roligt att far omkring med honom. Elias valde en röd skjorta åt sig, men så som männen oftast blev han också trött på att shoppa och tog en tupplur i vagnen. (så lämplig med mugghållare, har inte använt resevagnen tidigare)
Så rolig dag vi hade tillsammans.

8 kommenttia

 1. Taitaa Elias olla aika paljonkin ikäisiään isompi. Meidän poika 10kk on 72cm pitkä. :)

  VastaaPoista
 2. No pituus on kyllä aina mennyt yli +2 käyrän. 8kk oli 75cm. Nyt odotetaan 1v neuvolaa niin saadaan tietää uusi pituus. Taitaa Eliaksen isi ja äitikin olla keskivertoa pidempiä.
  Kun herra syntyi, ekat sanat mitä kätilö sanoi oli että 'ompa sillä isot jalat' :)

  VastaaPoista
 3. Pitkä poika! Meidän kuopus 12kk käyttää 80-86 vaatteita ja pituutta löytyy huimat 74cm!

  VastaaPoista
 4. Pitkä ja komia on koko poika! Meillä tuo pituus kans menny siellä yläkäyrillä aina. Housuissa menee nyt 1v5kk 86set ja muuten (jopa) 68-80, riippuen vaatteesta ja valmistajasta. Moni vaate tuntuu olevan muuten sopiva mutta hihoista aina nafti. Apinoiden sukua?! Kengissä 21 sopiva tällä hetkellä - kesän aikana kinttu kasvanut peräti 2 numeroa. Lapset ovat erilaisia. Hyvä niin ;) Me vanhemmat taidetaan olla kans vähän pidempiä - tai iskä etenkin kun muutamia senttejä vajaa 2metriä ja minäkin jopa 172cm.

  VastaaPoista
 5. Meidän 11 kk Typy oli 8-kuukautisneuvolassa hitusen yli 75 cm. Talveksi ostin 92-senttisen haalarin, aika jättiläinen taitaa meilläkin siis kasvaa. En ollut edes asiaa oikein tajunnut, kunnes näin vauvakerhossa samanikäisiä pieniä siroja. Meilläkin kommentoitiin sairaalassa heti pitkistä jalkateristä :)

  VastaaPoista
 6. RuusuLiisa: Onneksi lapset ovat erilaisia! Eri merkeissä on kyllä tosi iso ero, meille sopii pitkät ja kapeat vaatteet. Poitsulla on pitkä selkä joten paidat on oltava ainakin 92 kun taas housuissa menee 80. Meilläkin isi melkein 2metriä ja minäkin 178cm, eli olisihan se kumma jos Elias olisi pätkä ;)

  aikuistumassa: onhan teidän Typy tytöksi aika pitkä, eikö tytöillä ole hieman eri käyrät?? Elias on muuten aika vauvan näköinen kun ei ole juurikaan tukkaa mutta hiekkalaatikolla on helposti kaksivuotiaiden pituinen.

  VastaaPoista
 7. Mistä nuo Eliaksen hienot Converset on hankittu? Yritin tänään etsiskellä kaupoista vastaavia, mutta aika huonolla menestyksellä.

  VastaaPoista
 8. Ne on muistaakseni ostettu Stockmannilta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...