sisarusrattaat / syskonvagn

Crescent  Classic
Brio Double Wave
Phil&Teds Vibe

Uuden vauvan tuloon on vielä eikä meidän tarvitse hankkia mitään muuta kuin sisarusrattaat. Ajattelin tutustua aiheeseen jo hyvissä ajoin, ja olen ihan ulalla. En tiedä minkälaiset olisi meille parhaimmat, vierekkäin vai peräkkäin.. Nyt meillä on valkoiset Cerscentin Classic yhdistelmä vaunut ja olen ollut super tyytyväinen niihin. Silloin näitä hankkiessa mietittiin ketterien city vaunujen tai tukevien nelipöräisten väliltä. Nämä osotautui parhaaksi valinnaksi meille, meidän lenkkipolut on sorateitä ja viimetalven superlumetkaan ei hidastanut menoa. En hirvesti pyöri missään ostareissa missä kolmipyöräiset kyllä olisi kätevät. Jos jollain on kokemuksia niin kertokaa mitä kannattaa ottaa huomioon, plussia ja miinuksia. Ikäeroa heillä tulee olemaan 1,5 v. Kiitos!

Det är ännu tid tills den nya babyn kommer och vi behöver inte skaffa något annat än en syskonvagn. Jag tänkte bekanta mig med ämnet i god tid men jag är alldeles virrig. Jag vet inte vilka som skulle vara bäst för oss, brevid varann eller efter varann.. Nu har vi en vit Crescent Classic kombivagn och jag har varit super nöjd. Då när vi köpte dem funderade vi mellan smidiga city vagnar eller en stadig fyrhjulig. De här har varit bra för oss, här har vi mest grusvägar och förra vinterns supersnö var inte heller något hinder. Jag rör mig inte så mycke i köpcentrum, där en cityvagn vore behändig. Om någon har erfarenhet om syskonvagnar berätta gärna. Åldersskillnad kommer de att ha 1,5år. Tack!

10 kommenttia

 1. Meillä on Easywalkerit, jotka on olleet kyllä hyvät. Mahtuneet joka ovesta mistä pyörätuolikin menisi ja kulkivat kevyesti joka päivä viime talven lumissakin. Kevyet työntää. Niihin saa erillisen kovan kopan vauvalle, meillä oli käytössä pehmeä Brion, kun esikoinen oli niin pieni vauvan syntyessä, ja tarvitsi välilllä apua jos mentiin johonkin kerhoihin ym. niin oli helppo ottaa vauva mukaan ja laskea pehmeässä kassissa vauva esim. lattialle. Miinusta ainoastaan ehkä siitä ettei saa lapsia kasvot itseenpäin.

  VastaaPoista
 2. Nuo Briot on mageet. Mä en vaan totu koskaan noihin 3-pyöräisiin tai 'junamallisiin'. Saako noita vikoja käännettyä edes toistepäin?

  VastaaPoista
 3. Rachel: En ollut aikaisemmin törmännyt noihin Easywalkereihin. Näyttää tosi kivoilta, tosi moneen asentoon saa. Isot renkaat ja varmasti kuitenkin ketterät kun eturenkaat kääntyy. Kovalla kantokopalla han saa ainaki pikkuvauvan itseepäin. Nuo menevät ehdottomasti harkintalistalle. Kiitos!

  RuusuLiisa: kyllä meille taitaa tulla tuollaiset missä istutaan vierekkäin, voisin kuvitella että ne on lapsen kannalta kivemmat.

  VastaaPoista
 4. Har du kolla på babyjogger city elite? Där kan du ha båda barnen vänd mot dig själv (och på tusen andra sätt) och funkar också senare som vagn åt endast ett barn. Finns att titta på i lastentarvike på alexandersgatan, och alla hjul är rätt stora.

  VastaaPoista
 5. Meillä on nuo Brion tuplat ja ihan tyytyväisiä ollaan oltu. Meillä pirpanoilla ikäeroa on 1,7v. ja isoveli oli ensimmäiset puoli vuotta supermustasukkainen. Sen takia olisi joskus ollut (ja olisi joskus edelleenkin) kiva, että muksut olisi saanut eripäin istumaan. Kevät ja kesäauringossa olisi ollut myös kätevää, että molemmilla olisi ollut omat kuomut, sillä vauvan olisi saanut auringolta paremmin piiloon, kun isoveli halusi kuomun pois. Mutta nämä "viat" poislukien ollaan oltu tyytyväisiä näihin. Me asutaan lähiössä, jossa esim. talvella jalkakäytäviä ei ennen puistoiluaikaa ehditä välttämättä aurata, mutta eipä ole haitannut, sillä ovat kevyet työntää lumessakin (meillä ilmakumirenkaat, en tiedä onko enää uudemmissa malleissa). Kaupungillakin kuljetaan jonkun verran ja nämä menee kyllä kapeistakin ovista ja vanhoista pienistä hissiaukoista. Alkuun meillä oli vauvalle käytössä pehmeä kantokoppa ja kun kasvoi siitä ulos talvea vasten, niin siirryttiin lämpöpussin käyttöön. Kärryt on siis kapeat ja aika sirot joihinkin muihin tuplamalleihin verrattuna ja menee helposti kasaan sekä mahtuu auton perään mainiosti.
  Toivottavasti meidän kokemuksista on jotain apua.
  Ps. Kavereilla on Emmaljungan jotkut uudehkot tuplat, joissa lapset saa erisuuntaan istumaan. Vaikuttaa käteviltä myös.

  -Jonna-

  VastaaPoista
 6. Mä ottaisin heti nuo Phil and Tedit! :) Mulla on muuten tytöt juuri tolla 1,5 vuoden ikäerolla. Tosi huippua! Niillä on niin paljon seuraa toisistaan. Terkkuja!! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista!
  Michaela: har kolla dom på nätet men int set dem live, de är nog jätte mångsidiga.
  Jonna: En varmaan itse olisi tullut ajatelleeksi esim, tuota kuomu juttua. Kiva kuin kerroit kakemuksistanne.
  Johannak: Jos ulkonäön perusteella pitäisi valita ottaisin myös ne, monella tutulla on ne ja ovat olleet suht tyytyväisiä. Jos lapset ovat pitkiä eivät ehkä ole niin hyvät, Elias esim ei olisi enään 6kk mahtunut niiden koppaan.

  VastaaPoista
 8. kannattaa myös tsekata sitten phil and teds sport malli.. välttämättä tuo vibe ei ole parempi, vaikkakin on kai uudempi versio. itse liputan noiden kolmipyöräisten helppoutta, ei meillä ainekaan britax vigour 3+ kanssa ole ollut ongelmia vaikkahan olisi lunta ollutkin. nyt suunnitellaan seuraaviksi p&t sporttia juurikin 1,5v ikäerolle.

  olisi kiva kuulla, että mihin ratkaisuun te päädytte.. ja mistä löysitte halvimmalla. itse olen katsonut esim britti tai saksalaisia nettikauppoja, joista tilaamalla kyllä säästää pitkän sentin.

  -ina

  VastaaPoista
 9. ina: vibessa ja sportissa ei taida olla muuta merkittävää eroa kuin hinta. Varmasti tulee vielä postauksia vaunu mietinnöistä, ja varsinkin sitten valinnasta.
  Me tilattiin meidän nykyiset vaunut Ruotsista, saatiin yli 300e halvemmalla ja silloin kruunun arvo euroon nähden oli vielä aika heikko. Postimaksuista kannattaa ottaa selvää, jotkut liikkeet otti jopa 700kr postimaksuja kun taas toiset tarjosivat sen illmaiseksi. Ulkomailta tilatessa on ainoa huonopuoli jos vaunut hajoaa ja pitää lähettää ne takaisin takuuseen, voi joutua olemaan kauan ilman vaunuja.

  VastaaPoista
 10. Voin myös suositella Easywalkereita. Meillä tosin lapset on kaksoset, mutta rattaat mukautuu hyvin erilaisiin tarpeisiin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...