joululahjoja / julklapparLumentulo muistuttaa siitä että kohta on taas joulu. En ole ikinä ollut mikään jouluihminen ja tänä vounna joulu tulee olemaan vielä pahempi kun mummo on poissa. Mummo (momi) rakasti juhlapyhiä ja eteenkin joulua. Suku kokoontui aina momin ja mofin luo ja momi teki ihanan jouluillallisen 13 hengelle. Sama porukka kokoontui myös sunnuntait, syntymäpäivät, nimpparit, isänpäivät, äitienpäivät ja muut pyhät momin luo. Aina kun vaan oli pieninkin syy juhlaan hän kutsui kaikki syömään. Jään kaipaamaan momin tekemiä vege kaalikääryleitä..


No koska joulu kaikesta huolimatta taas tulee niin Elias teki (ja äiti auttoi) lahjatoivelistan. Niin ja Elias on ollut tosi kiltti..
-pitkähihaisia paitoja kokoa 92-98
-kirjoja
-lumilapio
-puisia soittimia
-pulkka
-lampaantalja pulkkaan
-lämpöpussi
-lelulaatikko
-lisää osia Brion junarataan


Momi auttoi aina pukkia hankkimaan parhaat lahjat...
När snön faller påminner det om att julen kommer igen. Jag har aldrig varit en julmänniska och det här året kommer julen att kännas ännu värre för momi är bortta. Momi älskade helger och framför allt julen. Släkten samlades hos momi och mofi under julen och momi gjorde julmiddag för 13 personer. Samma gäng var samlade söndagar, födelsedagar, namnsdagar, mors- och farsdagar och andra högtider hos momi. Bara det var den minsta orsaken till fest bjöd hon alla på mat. Jag blir och sakna hennes vege kåldolmar..


För att julen kommer i vilket fall som helst så har Elias (mamma hjälpte lite) gjort en julklappslista. Och Elias har varit jätte snäll..
-långärmade skjotor i storlek 92-98
-böcker
-snöspade
-trä instrument 
-pulka
-fårskinn till pulkan
-värmepåse
-leksakslåda
-mera delar till Brios tågbana 


Momi hjälpte alltid julgubben att skaffa de bästa julklapparna..

3 kommenttia

 1. Teillä on erilainen joulu tulossa siis, mutta on uusien perinteiden aika. Ja kyllähän sä näpsäkkänä opit itse kaalikääryleiden teon ;)
  Hyviä toiveita miniMiehellä - kuvassa näkyvää lämpöpussia voin lämpimästi (heh) suositella! Meillä se toimi viime talven paukkupakkasilla loistavasti. Ilman toppahaalariakin tarkeni kuistilla nukkua, kuistin lämpötila laski myös pakkasen puolelle. Meidän pitää toivoa uusi pulkka myös - viime jouluksi saatu vauvapulkka auttamattoman lyhyt ja kerää kaiken lumen pohjaansa. Mukavaa vkonloppua!

  VastaaPoista
 2. Komppaan RuusuLiisaa lämpöpussissa :D Meillä on just tuo kuvanmukainen jääkarhupussukka (löysin kirppikseltä pilkkahintaan viime syystalvena) ja on aivan mahtava! Muhnakka säkki vielä pesujenkin jälkeen ja tosi lämmin :) Suositukset siitä.

  VastaaPoista
 3. Luulen että meidän uusi joulu perinne on nyyttäri joulu mofan luona. Jos jokainen tekee yhden jolusafkan niin tulee varmaan hyvä, mä taidan varata jo rosollin sillä en oo hirveen hyvä ruoan laittaja joten kaalikääryleetkin taitaa olla vähän liian haastava juttu..

  Pitää ehkä hankkia se lämpöpussi jo ennen joulua jos kovasti kylmenee.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...