vielä / ännu

Vielä jonkin aikaa pysytään täällä, haku päällä. Ehkä se oikea asunto kohta löytyy.. Kuumailmapallot lipui juuri ylitse.

Ännu en tid stannar vi här. Kanske den rätta bostaden kommer emot.. Varmluftsballongerna seglade just över.

muuttaa?? / flytta??Tänään käytiin mummin kanssa lanka ostoksilla. Ihanaa Eco Baby luomu- ja reilunkaupan puuvillalankaa. Äitillä olisi suunnitelmissa uuden käsityön aloittaminen, siitä pitäisi tulla Eliakselle neulehuppari. Käytiin vielä Hakaniemen kauppahallissa ja sää oli niin hieno että lähdettiin Espooseen Marketan puistoon lounaalle. Iltapäivällä oli asuntoesittely. Ja nyt on pää ihan pyörällä, muuttaako vai ei..
Tässä ollaan koko ilta mietitty plussia ja miinuksia ja huomenna luvattiin ilmoittaa otetaanko se. (kyseessä on siis vuokra asunto)
Vaikka kovasti tarvitaan lisää tilaa tuntuu haikealta luopua meidän perheen ekasta kodista.

Uusi asunto:
+Eliakselle oma huone
+sijainti
+yhvät julkiset yhteydet
+parkettilattia
+halpa vuokra
+monta ruotsinkielistä päiväkotia lähellä
+20 neliötä isompi
+uusittu kylppäri
-4 kerros, EI hissiä
-ei autopaikkaa
-ei leikkipaikkaa pihalla
paikkakunta vaihtuu (en tiedä onko se hyvä vai huono)

Nykyinen asunto:
+meidän koti
+pohjaratkaisu
+lapsiystävällinen alue
+autopaikka
+ - hissi (joka pakkasella ei toimi)
+ - leikkipaikka pihalla (joka on päivisin varattu  päiväkodin käyttöön)
-liian pieni
-muovimatto
-huonot julkiset yhteydet
-ei yhtään ruotsinkielistä päiväkotia lähellä


I dag var vi och handla garn med mummi. Härligt Eco Baby ekologiskt och rättvisemärkt bomullsgarn. Mamma planerar att börja ett nytt handarbete, det borde bli en tröja med huva till Elias. Vi gick ännu en sväng till Hagnäs Saluhall och vädret var så fint så vi åkte till Margretebergsparken i Esbo på lunch. På eftermiddagen var vi och se på en bostad och nu är huvudet alldeles yrt av allt funderande, flytta eller inte.. Gått hela kvällen igenom bra och dåliga saker och lovade meddela imorgon om vi tar den. (det är alltså en hyresbostad)
Fast vi är i behov av mer utrymme känns det  tråkigt att överge vår familjs första hem.

Nya bostaden:
+Elias får ett eget rum
+läge
+bra trafik förbindelser
+parkettgolv
+billig hyra
+många svenskspråkiga daghem i närheten
+20 kvadrat större
+nytt badrumm
-4 våningen, EJ hiss
-ingen bilplats
-ingen lekplats på gården


Nuvarande bostad:
+vårt hem
+bottenplan
+barnvänligt område 
+bilplats
+ - hiss (som inte fungerar när det är köld)
+ - lekplats på gården (som är reserverat för daghemmet på dagarna)
-för liten
-plastmatta
-dålig kollektivtrafik
-inget svenskspråkigt daghem i närheten


erilainen juhannus / annorlunda midsommar
Muutama vuosi sitten meininki oli aivan erilainen, ei ollut lapsia. Syömiset ja nukkumiset rytmitti tätä juhannusta. Ei istuttu enään grillin ympärillä vaan hiekkalaatikon. Leikkikavereista ei ollut pulaa. Kun pikkuväki oli untenmailla isit ja äidit istui hetken nuotion äärellä hyttysten syötävänä ja viinilasit kädessä, ihan niin kuin ennen.. 
Sukulaispojat hiekkalaatikolla vuosimallia -07, -08 ja -09 (huomaatte ehkä että on jalkapallon MM kisat meneillään ja isät ovat pukeneet pojat)


Ikean kassista saa hyvän matkasängyn kissoille.
Några år sedan var det annorlunda, barnen fanns inte. Ätande och sovande gav rytm till denna midsommar. Nu satt vi inte runt grillen utan runt sandlådan. Det var inte brist på lekkamrater. När barnen hade lagt sig satt papporna och mammorna en stund vid brasan med vinglaset i handen och blev uppätna av myggorna, precis som förr..
Kusinerna i sandlådan årsmodell -07, -08 och -09 (ni kanske märker att det är fotbolls VM på gång och papporna har klätt pojkarna)


Ikea kassen är en bra resesäng för katterna.

juhannuksen viettoon / fira midsommar


Tämä pesue pakkautuu autoon ja lähtee juhannuksen viettoon. Siellä on Eliaksella leikkikavereita serkuista ja pikkuserkuista, yhteensä viisi alle 3 vuotiasta lasta.
Hyvää juhannusta kaikille!

Vår flock packar sig i bilen och åker till midsommar firande. Där har Elias kompisar av kusiner och småkusiner, tillsammans är de fem barn under 3 år. 
Trevlig midsommar till er alla!

pennut / ungarnaKaksi viikkoiset pennut ovat avannees silmänsä, syntymäpaino on triplaantunut ja ensimmäisiä haparoivia askelia otetaa. Kiinnostus toisistaan ja pentulaatikon ulkopuoliseta elämästä lisääntyy koko ajan. Kasassa on turvallistas, ulkomaailma vähän jännittää mutta uteliaisuus vie voiton, pienen pieniä tutkimusmatkoja tehdään jo. 


De två veckor gamla ungarna har alla öppnat ögonen, tre dubblat födelsevikten och de tar sina första steg på vingliga ben. Intresset för varandra och livet utanför lådan blir allt större hela tiden. Det är tryggt att vara i en hög när världen är lite för spännande, men nyfikenheten tar över och de vågar göra små upptäcktsfärder.


sateen jälkeen / efter regnet

kuluneelta viikolta
Sateen jälkeen tuoksuu raikkaalle. 

från föregående vecka
Efter regnet doftar det fräscht.

Anton&Anton

kuluneelta viikolta
Rakastan tässä kaupassa kaikkea. Palvelua, ulkonäköä, tuotteita, filosofiaa. 
Ihanin ruokakauppa!
Tälläkertaa teetä ja uuni tuoretta spelttileipää.


från föregående veckan
Jag älskar allt i denna butik. Betjäningen, utseende, varorna, filosofin. 
Den härligaste matbutiken!
Den här gången blev det tee och nybakat speltbröd.

eka viikko / första veckan
Eka mökki viikko takana. Välillä joutuu tulemaan kaupunkiin hoitamaan asioita.
Mukavaa oli. Elias söi ja nukkui paremmin kun koskaan. Eka yö uudessa paikassa oli kyllä vähän levoton. Itkuhälyttimien ansiosta äiti ja isi sai käydä rauhassa saunassa ja grillailla pihalla kun poika veteli sikeitä. Meidän "mökki" on 10 neliön pieni ulkorakennus, vanha autotalli. Varsinaisessa päärakennuksessa asuu iso iso vanhemmat.Viime kesänä (äiti viimesillään raskaana) me isin kanssa laitettiin mökki kuntoon. Hevosmuurahaiset oli syönyt lattian niin että jalka upposi läpi joten lattia meni kokonaan uusiksi ja laitettiin laminaatti, samalla maalattiin seinät sisältä ja ulkoa. Laitettiin uudet rännit ja maalattin pieni kuisti. Mökkiin ei olla ostettu mitään uutena, kaikki tavarat on haalittu kasaan sieltä sun täältä.


P.S. pentujen silmät ovat auenneet.
Första veckan på stugan avklarad. I bland måste man komma till stan och sköta ärenden. 
Vi hade det bra. Elias åt och sov bättre än någonsin. Första natten på nytt ställe var nog lite oroligt. Tack vare babyvakterna kunde mamma och pappa gå i bastun och grilla ute i lugn och ro medan lilleman sov.
Vår "stuga" är en liten byggnad på 10 kvadrat, ett gammalt bilgarage. I huvudbyggnaden bor gamla momi och mofi. Förra sommaren (jag sistastunderna gravid) fixa vi upp stugan. Hästmyrorna hade ätit golvet så att foten gick igenom så det blev ett nytt golv med laminat, med det samma målade vi väggarna ute och inne. Satt upp nya rännor och målade lilla terassen. Vi har inte köpt något nytt till stugan utan alla saker är ihop plockade härifrån och därifrån. 


P.S. kattungarnas ögon har öppnats
söpöliinit / sötnosarJos muistatte vielä tämän, nyt pennut ovat 7 viikkoisia ja me lähdetään momin luokse niitä halimaan. 
Hyvää viikonloppua!


On ni mins det här, nu är valpparna 7 veckor och vi åker till momi och krama sötnosarna.
Trevligt veckoslut!


kuvat / bilderna: Kathrina Helander

uusi järjestys / ny ordningOlohuone sai uuden järjestyksen. Vanha TV-taso oli niin matala että Elias ylettyi lyömään ruutua. Isi ei oikein tykännyt. Taso läks kiertoon ja olohuoneen toisesta nurkasta otettiin Expedit uuteen käyttöön. Nyt ei Elias ylety telkkariin. Yksi lähti ja toinen tuli tilalle. Maalta toin kiva pikkupöydän, ja nyt äiti sai lehtien luku nurkkauksen. Ajattelin ensin vaihtaa siihen valkoisen pöytälevyn mutta tuollaisena se sopii tuolin kanssa. Ovat aikalailla samaa aikakautta. Tallinasta tuotu tyynynpäällinen pääsi sohvalle. Niin ja Eliaksesta tulee varmaan jonkinsortin suunnittelija kun värikartat on niin kiinnostavia :)


Vardagsrummet fick ny ordning. Den gamla TV bänken var så låg att Elias räcktes och slå på rutan och det tyckte pappa inte om. Tv bänken fick ett nytt hemm och Expediten från vardagsrummets andra hörn fick en ny funktion. Nu räcks inte Elias till TVeen. Från stugan hemtade jag ett litet bord som passar bra tillsammans med stolen, tänkte först byta ut skivan till en vit men jag tror de är bättre så hår. Nu fick mamma en läshörna. Kuddfodralet från Tallinn kom på soffan. Ja, och Elias blir säkert en designer av något slag när han är så fascinerad av färgkartor :)Tallinn

Ensimmäistä kertaa Tallinnassa, en ymmärrä miten olen välttynyt siltä. En oikein tiedä mitä odotin mutta olin todella positiivisesti yllättynyt. Vanhakaupunki oli kaunis. Hirveästi ei tullut shoppailtua, esim. vaatteet ja kengät ei ihan ole minun tyylisiä.. Löytyi yksi liike missä myytiin hienoja, yksinkertaisia pellavaisia kodintekstiilejä.


Första gången i Tallinn, förstår inte hur jag har lyckats undvika stället.  Jag vet inte vad jag väntade mig men blev positivt överraskad. Gamla stan var vacker. Det blev inte så mycket shoppat, kläderna och skorna var inte riktigt i min stil.. Hittade en butik som hade vackra och enkla hemtextiler i linne.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...