ei ihan niin kun Strömsössä / inte som i Strömsö


Raksan pihalla oli tosi paljon luumuja ja ajattelin tehdä niistä luumuhilloa. Ikinä en ole hilloa keittänyt, mummo on aina meidän hillot tehnyt mutta tänä syksynä hän ei ole enään marjoja keittämässä.. No, minä keräsin, perkasin, keitin, soseutin, keitin ja purkitin luumut. Samalla piti syöttää, imettää, leikittää ja vaihtaa vaippoja. Luumusose lensi pitkin kämppää, kauhea määrä tiskiä ja kaiken lisäksi hillo paloi kattilan pohjaan niin kovaa kiinni että kattiloista tuli käyttökelvottomat. Mutta eipä ne kattilat olisi edes sopineet meidän tulevalle induktioliedelle. Sainpahan ainakin muutaman purkin kirpeää hilloa..

Vi hade massor med plommon på bygge så jag tänkte göra plommonsylt. Jag har aldrig kokat sylt, momi har alltid gjort vår sylt men den här hösten är hon inte här mera och koka bären.. Så jag plocka, rensa, koka, mosa, koka och burka plommonen. Samtidigt som jag mata, amma, lekte och böt blöjor. Plommonmoset strittade omkring, massor med disk och dessutom brände sylten så hårt fast att kastrullerna inte går att använda längre. Men kastrullerna skulle i vilket fall som helst inte ha passat på vår blivande induktionsspis. Och av allt det här fick jag några burkar sur sylt..

4 kommenttia

 1. Hahahahaa...ihanaa! ;) Tosi mukava postaus! Terkut ja onneksi sait pari purkkii hilloo :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Hyvä yritys kuitenkin :-) Noi kattilanpohjat saa puhtaaksi kun laitat sinne vettä ja konetiskiainetta kiehumaan vähäksi aikaa.

  VastaaPoista
 3. Teräsvillalla lähtee, kokemusta on! :D

  VastaaPoista
 4. Yritin kyllä saada puhtaaksi, teräsvillaa vaan ei sattunut juuri olemaan kotona enkä konetiskiaine juttua ole kuullut aikaisemmin. Ens kerralla testaan sitä :) Turhauduin ja heitin parin euron Ikea kattilat roskiin..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...