joulu? / jul?
Joulujuttuja viime vuodelta / Julsaker från i fjol
Ei ole yhtään joulu fiilis. Olispa edes lunta :/  Ei ole yhtään ylimääräistä aikaa tai jaksamista jouluhössötyksiin. Toivoin että olisimme jo päässeett muuttamaan uuteen kotiin. Tänne en jaksaisi mitään koristeita laittaa. Neljä vuotta parvekkeella ollut valosarja saisi riittää. Lasten takia voisi ehkä jotain viimevuotisista jutuista toteuttaa. Ainakin ikkunan väliin laitetut havut ja eläimet oli reilu vuoden ikäisen Eliaksen mieleen.

Jag har ingen julstämning alls. Det finns ju inte ens snö :/  och jag har ingen extra tid eller energi för jul ståhej. Önskar att vi redan hade flyttat till nya hemmet. Hit skulle jag inte orka fixa nå julpynt. Ljusslingan som har varit fyra år på balkongen räcker för mig. Men för barnens skull måst vi nog hitta på något. I fjol hade vi granris och djur mellan fönstret och ettåriga Elias tyckte om att titta på det.

attack of the 50 foot Iris

Iris, kohta 8kk ♥
Iris, snart 8mån ♥valinnan vaikeus / svårt att välja


Keittiö siis saapuu kahden viikon päästä ja sitä ennen lattia pitäisi maalata. Enkä osaa päättää minkä väriseksi!! Keittiö ja olohuone on samaa tilaa ja lattian on siis oltava saman värinen kummassakin huoneessa. Vaaleanharmaa, valkoinen tai kuulto valkoinen, niiden välillä pitäisi valita. Keittiön yläkaapin ovat korkeakiilto valkoiset ja alakaapit harmahtavaa akaasiaa. Te jotka olette maalanneet lautalattiaa kertokaa mielellään kokemuksia. Mitä olette käyttäneet? Onko joku käyttänyt öljyvahaa? Tuleeko siitä hyvä pinta vai jääkö vähän "tahmeaksi"? Kiitos!

Om två veckor kommer vårt kök och golvet borde målas före de. Men jag kan inte bestämma mig för vilken färg!! Köket och vardagsrummet är i samma utrymme så golvet blir samma färg i båda rummen. Ljusgrå, vit eller vit lasyr, det är alternativen. Övre skåpen i köket är högblanks vita och de nedre är gråaktig akacie. Ni som har ytbehandlat golvplankor berätta gärna om era erfarenheter. Har någon använt oljevax? Är det bra eller blir ytan lite "kladdig"? Tack!

update VIILasten- ja työhuoneen lattia vallmis ja väliseinä aloitettu / Barn- och arbetsrummets golv är klart och mellanväggen påbörjad.

 Lastenhuone / Barnrummet

Työhuone, taustalla lastenhuone / Arbetsrummet, barnrummet i bakgrunden

 Katto tunkattiin ylös / Taket lyftes upp med domkraft


 Työhuone ja taustalla meidän makuhuone / Arbetsrummet och i bakgrunsen vårt sovrumSisäkatto roikkui, se piti nostaa ja kiinnittää uudestaan. Työ oli onneksi helpompaa ja nopeampaa kun mitä ajateltiin. Pojat konttasi kaksi päivää ahtaassa, pimeässä välikatossa metrin purukerroksen päällä. Tällä kertaa minä katsoin ihan mielelläni lasten perään :) Koko talossa on nyt lattia, lastenhuoneen ja työhuoneen väliseinä on pystyssä, melkein kaikki seinät on levytetty ja seuraavaksi päästään koolaamaan kattoa ja lyömään kattopanelit paikoilleen. Sitten kaikki pinnato on maalausta vaille valmiit! Keittiö saapuu joulukuun alussa ja samoihin aikoihin kylppärin ja kodinhoitohuoneen lattiavalu on kuivunut ja laatoitus voi alkaa.Innertaket hängde och det måste lyftas och slås fast på nytt. Det gick som tur lättare och fortare än vad vi tänkt oss. Pojkarna kröp två dagar i mörka, trånga kallvinden bland en meter sågspån. Den här gången var jag riktigt med att se efter barnen :) Nu har vi golv i hela huset, mellanvägg mellan barn- och arbetsrummet, nästan alla väggar har fått skivor på och till följande skall takpanelerna på plats. Sen är alla ytor klara för målning! Köket kommer i början av december och i samma veva har också badrummets och hemvårdsrummets golv torkat och är redo för kakling.


outoa / underligtLapset nukahti bussissa ja nukkuvat edelleen. Tällä on oudon hiljaista ja hämärrää..
Barnen somna i bussen och sover fortfarande. Det är så underligt tyst och mörkt här hemma..

8 things

Minä itse ja tomaatin taimet. / Jag själv och tomat plantorna.JohannaK haastoi minut kertomaan 8 asiaa itsestäni.
1. En erota oikeaa vasemmasta. Ennen autokoulun ajokoetta otin tatuoinnin oikeaan käteen että tietäisin kummalla puolella se oikea on :)
2. Koulutukseltani olen entisöinti artesaani.
3. Olen opiskellut nyt kaksi vuotta teollista muotoilua mutta en tiedä onko se minun juttu. Se on liikaa tietokoneen ääressä istumista, haluaisin tehdä enemmän käsin. Ja sitä paitsi uusien huonekalujen suunnittelu vie vain aikaa vanhojen entisöinniltä!
4. Olen asununt Porvoossa, Nummelassa, Porvoossa, Tammisaaressa, Porvoossa, Helsingissä, Espoossa, Helsingissa ja kohta taas Porvoossa.
5. Synnyin vuonna 1986.
6. Pureskelen kynsiäni kun olen hermostunut ja stressaantunut. Arvatkaa miltä kynteni näyttää tämän rempan  takia??
7. Olen kärsimätön. Miksi tehdä jotain huomenna jos sen voi tehdä tänään?
8. Minä en kuulu kirkkoon.


JohannaK utmanade mig att berätta 8 saken om mig själv.
1. Jag skiljer inte höger från vänster. Före bilskolans körprov tog jag en tatuering på höger hand så att jag skulle veta på vilken sida höger är :)
2. Jag är utbildad restaurerings artesan.
3. Nu har jag studerat industriell design i två år men vet inte om det är min grej. Det är så tekniskt och jag vill göra för hand. I stället för att planera nya möbler kan jag ge de gamla ett nytt liv.
4. Jag har bott i Borgå, Nummela, Borgå, Ekenäs, Borgå, Helsingfors, Esbo, Helsingfors och snart i Borgå igen.
5. 1986 föddes jag.
6. Jag biter på mina naglar när jag är nervös eller stressad. Gissa hur de ser ut nu pga remnoveringen??
7. Jag är otålig. Varför göra något i morgon om man kan göra det idag?
8. Jag hör inte till kyrkan.

Michaela, jag utmanar dig att göra samma ;)

rekkamies / långtradarchaufför


Eilen Elias leikki ensimmäistä kertaa ikinä nukella. (minun vanha nukke joka on ollut täällä siitä saakka kun Elias oli pieni, mutta se ei ole herraa kiinnostanut) Ja kun kerran leikitään nukella niin sitten leikitään kunnolla. Nuken omat vaatteet ei kelvanut vaan piti pukea oikeat vaatteet, peppu piti estä, sitä halailtiin ja pussailtiin, nenää pyhittiin harsolla ja nukkumaankin se piti laitta. Eikä se nukahtanut ihan niin helposti, piti syöttää tuttipullolla, kärrätä vaunuissa ja keinuttaa koria. Sen verran rekkamies Elias kuitenkin on että kun hän peruutti vaunijen kanssa hän sanoi 'piip piip piip' :)

I går lekte Elias första gången med dockan. (min gamla docka som har varit här ända sen Elias var liten, men han har aldrig brytt sig om den) Och när han nu en gång leker med den så leker han ordentligt. Dockans egna kläder dög inte utan den skulle ha på sig riktiga kläder, rumpan skulle tvättas, den behövde pussar och kramar, näsan måste torkas och sen var det dags att gå och sova. Men dockan somna inte så lätt. Den måste matas med tuttflaskan, skuffas i vagnen och vaggas i korgen. Men så pass mycket långtradarchaufför är han ändå att när han backar med vagnen så säger han 'piip piip piip' :)

jee ja buu / jee och buuTahrat lähti paidasta. Jee! Mutta... eilen tehtiin Eliaksen kanssa punajuuri-ohrapihvejä ja äiti heitti punajuuret musta valkoraidallisen maton valkoiselle kohdalle, tietty! Saas nähdä miten sen saa puhtaaksi??!

Fläckarna lossa från skjortan. Jee! Men... i går gjorde vi rödbets- och vetekorsnbiffar med Elias och mamma kasta rödbetorna på den svart-vit randiga mattans vita del, så klart! Får se hur det ska lossa??!

mustikka-vadelmasmoothie / blåbär-hallon smoothie


Tänään ei ollut oikein mitään tekemistä joten lähdettiin keskustaan ihmettelemään jo alkanutta joulu meininkiä. Oli kivaa kulkea Eliaksen kanssa ja katsella kaupungin vilinää ihan rauhassa, ei ollut kiire mihinkään. Käytiin kahvilassa vähän herkuttelemassa ja kaupassa katsomassa leluja. Elias on mukavaa seura. Iris nukkui melkein neljä tuntia :)
Forumissa oli Turku Design myyjäiset. Kivoja juttuja. Kannattaa käydä, turkulaiset ovat siellä vielä koko viikonlopun. Ostin Eliakselle PolkkaJam leijonapaidan.  Se on juuri nyt pesukoneessa, sillä kun päästiin kotiin kaadoin mustikka-vadelmasmoothieta sen päälle. *****!! Toivottavasti lähtee pesussa pois..
Kaupanpääliseksi saatu hillopurkki sai myös mustikka tahran kylkeen.


Idag hade vi inget att göra så vi åkte in till centrum för att förundra oss över alla julprylar. Det var roligt att i lugn och ro följa med stans liv, stå länge och titta på allt intressant. Elias är trevligt sällskap. Vi åt kex på café och gick i butiker och titta på leksaker. Iris sov nästan i fyra timmar :) 
I Forum var det Turku Design basar. Fina grejer. Gå och kolla om du har möjlighet, Åboborna är där hela veckoslutet. Jag köpte en PolkkaJam lejonskjorta till Elias. Nu är den i tvättmaskinen för när vi kom hem hällde jad blåbär-hallon smoothie på den. *****!! Hoppas de lossar i tvätten.. Syltburken som kom på köpet har också en blåbärsfläck på sig.
lapsista / om barnenNuo kaksi pientä tekevät minut välillä hulluksi. Ulos lähteminen kahden kanssa kestää kolme kertaa kauemmin. Mutta vähän niistä hyvistä hetkistä..
Toisen lapsen kanssa pääsee puolet helpommalla. Esim tänään aamulla 7:30-9:30, kaksi tuntia lapset leikki keskenään olohuoneen lattialla. Minä istuin sohvalla, join monta kuppia kahvia ja katselin Aamu-tvtä. Ne viihdyttivät toisiaan, minua ei tarvittu mihinkään. Elias on (useinmiten) ihana isoveli, halaa ja pussaa, lohduttaa jos Iris itkee. Kun sisko nukkuu Elias käy monta kertaa tarkistamassa että hän varmasti on tallessa. Kerhossa hän on hyvin tarkka siskostaan ja varmistaa ettei kukaan pääse kiusaamaan.
Nykyään myös nukuttaminen on helppoa. Tämä on toistunut nyt parina päivänä, illalla ja päikkäreiden aikaan. Elias haluaa nukkua Iriksen kanssa. Hän kiipeää pinnasänkyyn, Iriksen viereen makaamaan, halaa ja silittelee hänen päätä. Rakkautta! Ei kestä kauan kun kumpikin jo nukkuu. Niin helppoa!!

Sitten vähän Iriksestä. En vain voi uskoa että tällaisia vauvoja on. Iris ei ikinä itke, nauraa ja hymyilee vaan. Hän on ensimmäisestä yöstä lähtien nukkunut yöt heräämättä. Nyt hän on 7,5 kk vanha. Konttaa, nousee tukeavasten seisomaan, pääsee itse istumaan ja istumasta liikkeelle. Hän tykkää kiivetä laatikoiden yli.  Ensimmäinen hammas on juuri puhjennut, unia se ei häirinnyt mutta kiinteä ruoka ei nyt maistu. Hän on touhukas ja haluaa olla siellä missä isovelikin. Konttaa vauhdilla perässä kun Elias ajaa potku-autolla. Iriksen lempi puuha taitaa olla kylpeminen Eliaksen kanssa. Vähän ahdasta Ikean pienessä ammeessa mutta ei näytä heitä haittaavan.
Ja Eliaksesta sanon vain että sen lisäksi että hän on huolehtivainen isoveli hän osaa paljon ja on todella reipass
ja avulias, mutta NIIN itsepäinen.De där två små gör mig galen ibland. Att gå ut tar tre gånger längre tid än tidigare. Men nu lite om de bra stunderna..  
Man kommer hälften lättare undan med andra barnet. Tex idag på morgonen från 7:30-9:30 lekte de tillsammans på golvet, jag satt i soffan och drack många koppar kaffe och tittade på Aamu-tv. Under två timmar behövde de inte mig till något. Elias är en härlig storebror (för det mesta). Han pussar och kramar Iris, tröstar henne om hon gråter. När Iris sover går han många gånger och kollar att hon säkert är kvar. I klubben är mån om Iris och ser till att ingen gör henne illa. Att natta barnen är också super enkelt nuförtiden. Det här har hänt nu några gånger på kvällen och vid dagsömnen. Elias vill sova med Iris. Han klättrat in i spjälsängen och lägger sig bredvid Iris, kramar och stryker hennes huvud. Kärlek! Det tar inte länge så sover båda. Så enkelt!!


Lite om Iris. Jag kan inte tro att det finns sådana bebisar. Iris gråter aldrig, ler och skrattar bara. Från och med första natten har hon sovit nätterna utan att vakna. Nu är hon 7,5mån gammal, hon kryper, stiger upp och stå mot stöd. Hon kommer upp och sitta själv och  från sittande iväg och krypa. Hon tycker om att klättra över lådor. Första tanden har just kommit, den stör inte hennes sömn men fast föda vill hon inte ha nu. 
Hon är livaktig och vill helst vara där som storebror är. Hon kryper efter med hård fart när Elias kör med sparkbilen. Det bästa Iris vet är nog att bada med Elias. Lite trångt i Ikeas lilla badkar men det ser inte ut att störa dem.
Och om Elias säger jag bara att förutom att han är en omtänksam storebror som kan en massa saker, är duktig och hjälpsam 
så är han OTROLIGT envis.
kissat / katterKatsokaa mitä Iris sai, söpöt kissalapaset! Kiitos!
Titta vad Iris fick, söta kattvantar! Tack!

aarreaitta / skattkammare


Meidän talon pihalla on yhteensä seitsemän vajaa ja ulkohuonetta. Edelliseltä asukkaalta on jäänyt sinne vaikka mitä. Vanhoja tavaroita, hounekaluja, ruohonleikkuri, lumikola, moottorisahaa jne.. En malta odottaa että päästään muuttamaan ja voin ajan kanssa käydä läpi kaikki laatikot. Tässä muutama juttu joka tuli vastaan ilman suurempaa penkomista.

Med huset som vi köpte kom det med sju skjul och uterum och de är fulla med saker som har blivit kvar av förra ägaren. Gamla saker, möbler, gräsklippare, snöskyffel, motorsåg osv.. Jag väntar på att vi ska flytta in och ha tid att gå igenom alla lådor som där finns. Här är några saker som jag hittade utan att rota desto mer. 
1. Fazer marmeladi laatikko / Fazer marmelad låda
2. Käyttämättömät nahka-huopasappaat jotka sopivat iskälle / Oanvända läder-filtstövlar som passar på pappa
3. H.Hagman huonekaluliikkeen lähetyslappuja / H.Hagman möbelaffärs leverans lappar
4. Jääkiekkomaila / Hockeyklubba
5. Leluja, laivat ja kilpa-auto / Leksaker, båtar och en racerbil
6. Arabian lautanen ja puisia henkareita / Arabias talrik och trägalgar 
7. Mahtava valaisin / Häftig lampa
8. Postisäkki tekstillä: Postes Finlande / Postsäck med texten: Postes Finlande
9. Paljon lasipulloja ja purkkeja / Mycke glasflaskor och burkar 
the most important


Näin on joku viisas mies sanonut. HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ!
Så har någon vis man sagt. TREVLIG FARSDAG!
onnea on.. / lycka är..
..aamut kun ei ole kiire mihinkään.
                ..morgnar då det inte är bråttom någonstans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...