viime vuosi

Kaikki muutkin kertaavat viime vuoden tapahtumia niin tehdään mekin niin.
En aio sanoa että vuosi 2011 oli ihana, olihan se ajoittain sitäkin mutta se oli tähän astisen elämäni ehdottomasti rankin vuosi. Meidän elämässä tapahtui isoja asioita, ehkä niitä ihmiselämän isoimpia. Meille syntyi lapsi ja me ostettiin talo. Sitten tämä arki kahden pienen lapsen kanssa massiivisen rempan keskellä on vienyt voimat. Toivon tästä vuodest helpompaa. Ainakin vuoden ensimmäiset 6 viikkoa tulee olemaan mukavat sillä isi pitää isyyskuukauden. Odotan innolla muuttoa uuteen kotiimme ja sen sisustamista. Toivon enemmän yhteistä aikaa, harrastamista lasten kanssa ja haluaisin luvata että otan ainakin yhden tunnin viikossa ihan omaan käyttööni!Tammikuussa tehtiin kirpparilöytöjä, odoteltiin uutta vauvaa ja ostettiin uudet menopelit. Reilu vuoden ikäinen Elias oli innokas apuri kotitöissä.
Helmikuussa äitiysvapaani alkoi, rakenneltiin, arvottiin, tehtiin käsitöitä ja taisteltiin uhmakkaan pikkupojan kanssa.Maaliskuussa minulla oli laskettu aika, sain Eliaksen uuden sängyn valmiiksi, siivosin hullunlailla, ompelin ja Isi sai synttärilahjaksi Eliaksen tekemän T-paidan.
Huhtikuusa se sitten tapahtui. Eräänä lauantaiaamuna synnytin terveen tyttölapsen meidän makuhuoneeseen, vahingossa. Ei ehditty sairaalaan. Elias täytti 1,5 vuotta, minä täytin 25vuotta. Siinä sitten totuteltiin oloa kahden pienen kanssa. Käytiin myös tutkimassa ehkä tulevaa taloamme.
Toukokuussa nautittiin keväästä, otettiin pankkilaina, minä toimin kiinteistönvälittäjänä ja järkkäsin meidän talokauppoja (huh mikä paperirumba), vietettiin äitienpäivää ja suunniteltiin talon remonttia.
Kesäkuussa Iris Teresia sai nimen, me käytiin kylpylä lomalla, ostettiin talo, muutettiin kesän ajaksi mökille, aloitettiin purkutyöt ja ihmeteltiin Eliaksen voimakkaita uhma-kiukku-itku-potku-kohtauksia.
Heinä- ja elokuu nukuttiin yöt mökillä ja päivät vietettiin raksalla. Rempattiin, nukuttiin päikkäreitä nurmikolla, ihmeteltiin mailman kilteintä vauvaa ja revittiin huksia päästä isoveljen uhman takia.
Syyskuussa muutettiin takaisin kaupunkiin. Illat ja viikonloput oltiin raksalla. Saatiin takka taloon. Iris täytti 5kk ja oppi ryömimään.
Lokakuussa juhlittiin Eliaksen 2v synttäreitä. Kaikki vapaa-aika oltiin raksalla. Vaikka remontti edistyi ihan hyvää vauhtia ajan puute vaivasi. Arki rempan keskellä kahden pienen kanssa alkoi tuntua todella raskaalta.

Marraskuu oli sateinen ja synkkä. Tehtiin tavallisia juttuja, käytiin kerhossa ja kirppareilla. Elias oli ihana isoveli ja 7 kuinen Iris nousi tukea vasten seisomaan. Tuntui että raksa edistyi huimasti kun päästiin levyttämään seiniä.
Joulukuussa etsittiin joulumieltä, odoteltiin lunta, sairasteltiin ja menetettiin hermot tähän asti pahimman uhman kanssa. Iris alkoi kävellä tukea vasten ja äiti alkoi olla niin väsynyt että ei öisin saa unta. Hiljennyttin joulun viettoon ja juhlittin uutta vuotta.


Ber om ursäkt men orka inte skriva på svenska den här gången..

8 kommenttia

 1. Ihana vuosikertomus! Voi mä niin ymmärrän ton että et jaksa kirjottaa ruotsiksi. on rankka kirjottaa blogia kahdella kielellä...been there ;) Mulla jää joskus englanniksi kirjoittaminen väliin. Ihanan raikkaat kuvat taas! Terkut <3

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva kertomus ja kuvat. Nyt laiton parhaat kaupat Söderillä blogiini..
  Kiitos toiveesta.

  Riikka

  VastaaPoista
 3. kiinnostais enemmän toi kotisynnytys.. siis tuliko se niin nopeesti vai hähhhähä?

  VastaaPoista
 4. Teilläkin on ollut huikea vuosi! Tunnen suurta sympatiaa, meillä oli vähän vastaavaa vuosi 2010, kun meillä oli neljästä lapsesta kaksi nuorinta puolitoista vuotias ja vastasyntynyt. Ja kaiken sen uhman ja unettomuuden keskellä rakennettiin talo. Oli kyllä elämäni rankin vuosi! Mutta siitäkin selvittiin :-)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja kauniisti paketoituina tekstin kanssa. Tapahtumarikas vuosi teillä! Pitäisiköhän minunkin laittaa joku muistelo....

  VastaaPoista
 6. Kiva jos tykkäsitte. Itslleni oli antoisaa kerrata viimevuoden vaiheita.

  Anonymi: Siitä synnytyksestä en voi oikein muuta sanoa kuin että se vaan tuli :)
  http://ramsamsaa.blogspot.com/2011/04/vauhdikas-lauantaiaamu-fartfylld.html

  Lyde: Sano että se oli sen arvoista, olihan??! Uudestaan en kyllä tähän ryhtyisi..

  Kiki: Laita ihmeessä!

  VastaaPoista
 7. Voin kyllä samaistua siihen että viime vuosi oli rankin aikoihin! Meilläkin tuli pienellä ikäerolla toinen poika tammikuussa, samassa ostettiin talo jota alettiin remppaamaan, tai noh, mies remppasi kaiken päivää ja mä olin ihan hiilenä poikien kanssa kotona :D jouduttiin asua kk mun porukoilla evakossa kun remppa ei ollut vielä valmis ja sitten se muuttaminen kahden pienen kanssa ja ja ja !!!! Toivon myös ensi vuodesta hieman hidastempoisempaa :) tsemppiä !

  VastaaPoista
 8. Huh, mikä vuosi. Jaksamista ja remppailoa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...