äidin päivä / mammas dagEilen oli äitienpäivä, jos joku ei sattunut tietämään.. Äiti teeskenteli nukkuvaa kun kaksi innostunutta ipanaa juoksi makkariin ja huusi -Pöytä katettu, nouse jo mamma! Mamma sai kuohari aamiaisen, punaisi pelargoneja ja ensimmäisen Eliaksen itsetehdyn äitienpäivä lahjan. Metsäkerhossa tehty taulu jonka takana luki "Minun äiti on kiva, kiltti ja hauska. Minä rakastan minun äitiä."

Aamupalaa seurasi 8h non-stop pihatyösessio (no vähän syötiin ja juotiin myöskin pihalla). Näitä 8h pihalla olo päiviä on ollut nyt monta peräkkäin ja me ollaan saatu tosi paljon aikaiseksi. Lapset viihtyy kun saa itse keksiä kaikkea kivaa puuhaa, kaivaa multakasoissa, etsiä ötököitä, valuttaa vettä salaoja putkista ja tehdä retkiä pihan perällä olevaan "metsään". Kun piha on vielä rakennusvaiheessa lapsilla riittä mielenkiintoista puuhaa. Naapurinkin lapset viihtyvät täällä :)
Iltaisin ipanoiden nukutus kestää 20 sekunttia ja Iris veti viime yönä yli 15 tuntiset unet heräämättä. Pihalle siis!I går var det morsdag, ifall någon missade det... Mamma lotsades sova när två små ivriga ungar sprang in i sovrummet och skrek -Bordet dukat, mamma stig upp nu! Mamma fick skumppa frukost, röda pelargoner och den första självgjorda morsdagsgåvan av Elas. En tavla han gjort i skogsklubben och bakom stod det "Min mamma är kiva, snäll och rolig. Jag älskar min mamma." 

Efter den lyxiga frukosten var det dags för 8 timmar non-stop trädgårdsarbetssession (lite åt och drack vi nog också ute). Nu har vi flera 8 timmars utedagar bakom oss och vi har fått en massa gjort. Barnen trivs när de fritt får hitta på saker att göra. Gräva i muldhögarna, söka efter småkryp, hälla vatten längs dräneringsrör och göra utfärder till "skogen" som finns på gårdens kant. När trädgården är under uppbyggnad har barnen mycket intressant att leka med. Grannens barn trivs också här :) 
Om kvällarna tar det 20 sekunder att natta och Iris sov förra natten över 15h utan att vakna. 
Ut och leka!3 kommenttia

 1. Voi, kun meilläkin saataisiin itseä niskasta kiinni pihatöiden suhteen! Reippaita olette :).

  VastaaPoista
 2. 15 timmar!! Fantastiskt :) Härligt med långa utedagar!

  VastaaPoista
 3. Ulkona on paljon harmoonisempaa kun sisällä oleilu. Lapset on kiltimpiä, ei tappele koko ajan ja äitikin on kiltimpi kun ei koko ajan tarvii huttaa lapsille jotka tappele, riehuu, rikkoo ja sotkee. Ulkona saa riehua ja sotkea :)  Båda ungarna har alltid varit bra på att sova och sover gärna länge på morgonen. I dag vakna Iris 9.30 :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...