DIY maljakot / DIY vas
Sisältä maalatut lasipullot ei ole mikään uusi juttu mutta ajattelin kokeilla.
Tarvitset lasipulloja tai purkkeja, Miranolia tai vastaavaan kestävää alkyydimaalia ja liuotinta (lakkabensiiniä = mineraalitärpätti). Laita vähän maalia ja tilkka liuotinta pulloon ja sekoita tikulla tai pensselillä. Pyörittele pulloa niincettä maali valuu joka kohtaan. Laita pullo kuivumaan ylösalaisin esim. kynien päälle niin että ylimääräinen maali pääsee valumaan pois. Alkyydimaali ja eritoten lakkabensiini on aikamoista myrkkyä joten huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta jos maalaat sisällä, jos mahdollista maalaa pullot pihalla tai partsilla.

Glasflaskor målade på insidan är ingen ny grej men jag tänkte pröva på det. 
Du behöver glasflaskor eller burkar, Miranol eller annan hållbar alkydmålfärg och lösningsmedel (lacknafta = mineralterpentin).
Häll lite målfärg och en droppe lösningsmedel i flaskan. Blanda med en pinne eller pensel. Tvinna på flaskan så att målfärgen rinner överallt. Lägg flaskan och torka upp och ner på tex. ett par pennor så att överlopps färg kan rinna ut. Alkydfärger och särskilt lacknafta är rätt giftigt att andas så se till att du har bra ventilation om du målar inomhus. Om du har möjlighet så måla helst ute eller på balkongen. 

5 kommenttia

 1. Onpa upeita! Täytyykin kokeilla - kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Ihana lopputulos! Kauniit pullot olet löytänyt, onko ne mehupulloja?

  VastaaPoista
 3. Hienoja! Ja nuo luonnonkukat sopivat täydellisesti niihin!:)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihania ja tosiaan, luonnonkukat ovat kuin tehtyjä noihin :).

  VastaaPoista
 5. Näitä on helppo tehdä, kunhan malttaa antaa kuivua kunnolla. Noi pullot on Graninin pieniä mehupulloja, niistä tulee kivat kun on noi nyppylät :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...