Metsänväki vai Rotta matkalla / Skogsfolk eller En råtta på resakuvat / bilderna: Helsinginsanomat


Missä kulkee plagioinnin  ja inspiraationlähteen raja? Lisää aiheesta HS


Var går gränsen mellan plagiering och inspirationskälla? Mer om ämnet i HBL


3 kommenttia

 1. Melkoisen hurja juttu tämä. Aiheuttaa varmaan monelle runsaasti pahaa mieltä.

  Itse näkisin plagioinnin ja inspiraation rajan siinä, että jos kuva on oikeastaan ihan kaikkineen kopioitu alkuperäisestä on kyseessä plagiointi. Tämä tapaus menee mielestäni melko selvästi plagioinnin puoleen, sillä puut ovat oikeastaan ihan suora toisinto alkuperäisestä. Mallikuvaa on siis katsottu tarkasti ja usein toteutusvaiheessa.

  Jos taas tuo olisi ollut pelkkää inspiraatiota, niin silloin puut voisivat olla samanlaisella idealla toteutettuja, mutta eivät samassa järjestyksessä eikä muutenkaan täsmälleen mallinsa kaltaisia.

  Harmillista joka tapauksessa, sillä kuosi on todella kaunis.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo on aika mykistyttävää. Etenkin, kun leidi itse toteaa, että ei hänelle tullut mieleenkään, että toisen työtä ei saa myydä omanaan. :-/ Mut ei se taida jäädä tähän, Isola on tehnyt "toisinnon" myös mun yhden kaverini korun luonnoskuvasta Marimekolle. Et aika rajoilla keikkuu sekin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo on niin hurja juttu kerrasaan! Minä aikoinaan ompelin juuri tuosta kohutusta kankaasta esikoiselle vaununsuojan. Ihana se on edelleen, mutta enpä arvannut sen tarinaa. Taitaa olla kovat ajat edessä Isolalla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...