autossa lasten kanssa / i bilen med barn


Meillä oli noin 3 tunnin automatka Muumimaailmaan. Pysähdyttiin kerran syömään eväitä. Autossa matkustaminen meidän muksujen kanssa on ehkä rentouttavinta ja helpointa mitä heidän kanssaan voi tehdä. Enkä sano sitä nyt sarkasmin äänellä vaan ihan aikuistenoikeasti. Kolme tuntia ilman että kukaan tappelee tai itkee. Sitä tapahtuu muuten vaan silloin kun he nukkuvat. Meidän muksut on aina ollut mitä parasta autoilu seuraa, ihan vauvasta asti. Yleensä he nukahtavat jos on vähänkin pidempi matka, muuta nyt oli sen verran jännää että pysyivät hereillä. Irikselle tulee helposti matkapahoinvointia jos on mutkikas tie, sen hän on perinnyt äidiltään. Reppuun he livat pakanneet leluja ja muutamat smoothien automatkaa varten ja Arme Alligaattorin levyä kuunneltiin non-stop.
Miten muilla sujuu autoilu? Onko se rauhallista vai yhtä riehuntaa? Riittääkö viihdykkeeksi vastaan tulevat kuorma-autot vai tarvitaanko dvd-soittimia ja iPadejä??
(Hotellinhuoneen terassilla olleet Magis tuollit olisin voinut viedä kotiin..)

Vi hade ca 3 timmars bilfärd till Muminvärlden. En gång stannade vi och åt mellanmål. Att åka bil med våra barn är kanske det mest avkopplande man kan göra med dem. Och det säger jag inte med sarkasm i rösten utan helt på allvar. Tre timmar utan att någon strider eller gråter, det händer annars bara när de sover :) Våra barn har varit bra bilsällskap ända sedan små babyn. För det mesta somnar de i bilen om det är lite längre väg, men nu var det så spännande att de hölls vakna.Iris blir lätt åksjuk om det är krokig väg, det har hon ärvt av sin mamma. Inför bilresan hade de packat med i ryggsäcken leksaker och några smoothie, Arne Alligators skiva lyssnade vi på non-stop. 
Hur går era bilresor? Är det lugnt eller skrik hela vägen? Räcker de emot körande lastbilarna som underhållning eller behövs det dvd-spelare och iPad?)
(Magis stolarna ute på hotellrummers terass kunde jag ha tagit hem..)


4 kommenttia

 1. Meidän Siiri rakastaa automatkoja ja 7 tunnin matkatkin menneet hyvin. Mukana on kirjoja, värityskirjaa ja tusseja. Yleensä istuu ja kyselee ikkunasta näkemistään asioista...hyvin leppoisaa siis! :)

  VastaaPoista
 2. Kun olin pieni minulla oli sellaisia satu c-kasetteja joihin kuului myös kirja. Tuli äänimerkki aina kun piti kääntää sivua. Niitä kuuntelin aina automatkoilla. Onkohan sellaisia vielä :)
  Meilläkin ikkunasta tähystely ja selostus on parasta autopuuhaa. Se kuullostaa tältä: puu-puu-puu-talo-puu-talo-vuori-talo-puu-REKKA-AUTO-puu-puu..

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen hotelli! Minä haluaisin hotelliin ihan ilman lapsia, olisipas mahtavaa :)

  VastaaPoista
 4. Maria. Kultaranta Resort oli kiva, voin suositella. Voi kun pääsisikin joskus ilman lapsia. Vaikka he käyttöytyivätkin ihan hyvin olisi se kuitenkin kiva olla ihan rauhassa kerran ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...