kotimainen? / inhemsk?

kuvat / bilderna: IittalaLuulitko Iittalan satioitasi kotimaisiksi?! Klick.

Trodde du att dina Iittala var inhemska? Klick.
3 kommenttia

 1. Luin ko. asiaa koskevan FB-jaon eilen ja olin jotenkin "järkyttynyt". Itse en ole mikään intohimoinen Iittala-fani, mutta olen silti pitänyt sitä jotenkin niin Made in Finland-tavarana aina :)

  Olisi kiva tietää, että onko nämä kauempana, kuten Vietnamissa ja Thaimaassa, valmistetut tuotteet sitten suhteessa halvempia vai maksetaanko ko. tuotteiden tekijöille todella samaa palkkaa kuin Suomessa! Tällaisen kuvanhan tuosta Iittalan tekstistä saa. Jos perusteena on, että "pystytään takaamaan jotain", niin jostainhan se säästö täytyy syntyä - tavaroiden kuljettaminen ei kai Thaimaasta ole ihan ilmaista. Joten kai se tappio täytyy korvata joko niin, että otetaan pois joko laadusta tai työntekijöiltä.

  VastaaPoista
 2. Tunsin itseni vähän hölmöksi sillä en ole edes ajatellut että Iittalan tavaroita vallmistettaisiin muualla kun Suomessa.. Vähän niinkun joku sanoisi että joulupukkia ei ole olemassa ;)

  VastaaPoista
 3. Ei kai tuossa nyt mitään ihmeellistä ole. Kaupan teossa pitää olla tarkkana ettei joudu globaalin kilpailun jalkoihin. Ei tässä nyt mitään pyhäinhävistystä ole. Vai onko todella aihetta motkotukseen? On kai ne sentään merkitty http://www.avainlippu.fi/ avainlipulla tai desing in Finland merkein.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...