hämä-hämä-häkki / imse-vimse-spindel

Eka päiväkotiviikko takana. Hyvin on mennyt. Kun vien Iriksen hän juoksee suoraan ITSE pesemään kädet ja sen jälkeen kaapille hakemaan palapelin ja huutaa "moimoi" ja sitten äidin on lähdettävä. Eliaksella on ollut vähän vaikeampaa jääminen ja yhtenä päivänä vähän itketti. Muuten hän on viihtynyt ja pappa on hänen mielestään tullut liian aikaisin hakemaan sillä leikit on jäänyt kesken.
Eliaksella on taskussa mukana valokuva koko perheestä jota hän voi katsoa kun tulee ikävä.
Äidille tämä on ollut huomattavasti vaikeampaa. Töihini tuli äiti, hänellä oli lapsi mukana ja vauva sylissä. Autoin häntä valitsemaan vaatteita ja juteltiin siinä samassa vähän lapsista. Kun kerroin hänelle että minun lapset on ensimmäistä viikkoa päiväkodissa aloin itkemään. Kyyneleet vain valui.
Tuntui epäreilulta että hän sai olla lastensa seurassa kun minä just oli jättänyt pojan päiväkotiin joka itkien huusi -Minun äitini, älä mene. Ehkä ensi viikko on äidille jo helpompi..

Lapset sai vanhan hämähäkki koulutaulun.
Första dagisveckan avklarad. Bra har det gått. När Iris kommer till dagis springer hon direkt och tvätta händerna SJÄLV, sen tar hon ett pussel från skåpet och ropar "moimoi" och då skall mamma gå. 
För Elias har avskeden varit lite svårare och en dag grät han lite. Han trivs nog bra och tycker att pappa kommer och hämta honom för tidigt, han har inte hunnit leka färdigt. Elias har ett foto på hela familjen med sig i fickan som han kan titta på när han får ledsamt. 
För mamma har det varit svårare. En dag kom det in en mamma med sitt barn och en baby i famnen till affären. Jag hjälpte henne välja kläder och vi pratade lite om barnen. Då jag berätta att min barn är första veckan på dagis började jag gråta. Tårarna bara rann. Det kändes så orättvist att hon fick vara med sina barn just när jag hade lämnat en gråtande pojke på dagis som skrek -Min mamma, gå inte. Kanske nästa vecka redan blir lättare för mamma..

Barnen fick en gammal spindel skoltavla.

7 kommenttia

 1. Voin vaan kuvitella, kuinka haikeaa hoidon aloittaminen on äidille, tsemppiä! Toivottavasti poikakin jää jo ensi viikolla iloisemmin mielin päiväkotiin, sinullakin sitten varmasti edes vähän parempi mieli. Aurinkoista syksyn jatkoa koko perheellenne :).

  VastaaPoista
 2. Voi muistan tuon niin hyvin, kun lapsi jää itkien päiväkotiin....vaikka tägit kyllä lohduttivatkin, että pian se äiti aina unohtuu ja päivän leikit ja tohinat alkavat kiinnostamaan....:)
  terv. Irmastiina/uusi lukijasi.

  VastaaPoista
 3. Voi eikä! Mua oikein sydäntä riipaisi.. Mutta niin mä olen aikaisemminkin kuullut, että vaikeimpia nuo hetket ovat äideille. Tsemppiä <3

  Aivan mahtava tuo taulu! Meidän spidermankin voisi tykätä. Mistä ostit? :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitoskiitos! Tämä viikko on ollut äidille jo paljon helpompi ;)

  Essi, meidän späidermään sai tuo lahjaksi mummoltaan.

  VastaaPoista
 5. Hei mikä mahtaa olla tuo vedensininen seinämaali nimeltään?

  Juuri tuollaiselle värille olen etsinyt koodia meidän keittiön seinään, mutta tuntuu että kaikki löytämäni vaalean turkoosit on liian "sairaalamaisia".
  Tuo näyttää ainakin kuvassa täydelliseltä sävyltä! :)

  Satu

  VastaaPoista
 6. Satu, sävy oli muistaakseni Capri. Mielestäni se on vähän liian vaaleansininen, olisin halunnut vähän vihertävämmän. Voi olla että se on luonnossa vähän eri näköinen kun tuossa kuvassa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...