vuoden huonoin äiti / årets sämsta mamma Looptroop 


Nyt on sellainen vuoden huonoin äiti fiilis. Olin eilen Tavastialla, ihan selvinpäin mutta vasta klo 02.00 jälkeen kotona. Pakkasin tarhareput ja laitoin päiväkodin metsäretkieväät valmiiksi yöllä. Aamulla vein lapset  aamu 9 hoitoon vaikka itse aloitan työt vasta klo.13. Olen siin toiminut vastoin kaikkia minun perjaatteita!! Olen vienyt lapset päiväkotiin vaikka itse olen kotona, lepäämässä, oli aikaa nukkua vielä pari tuntia ennen töitä. Vuoden paskin mutsi, riekkuu yöt ja vie lapset päiväkotiin että saa nukkua!! Kuka tekee niin?!
Lieventävä asiahaara on se että Eliaksen ryhmä oli lähdössä klo 9 metsäretkelle ja Elias niin kovasti halusi mukaan. Olisi ehkä ollut myös itsekästä ajatella että en jaksa herätä aikaisin ja viedä lapset päiväkotiin aamusta kun ei tarvitse, mutta Eliaksen odottama retki olisi jäännyt pois. (yritys kohenta omatuntoani)
Keikka oli mahtava!


Nu kan jag ta emot Året sämsta mamma-priset. Jag var i går på Tavastia, helt nykter men hemma först efter klo 02.00. Packade klart dagisryggsäckarna och mellanmålet till skogsutflykten. Jag förde barnen på morgonen kol.9 till dagis fast jag själv börjar jobbet först klo. 13. Nu har jag alltså agerat mot alla mina principer!! Fört barnen till dagis fast jag själv är hemma och vila, hann till och med någon timme före jobbet. Årets sämsta morsa, röjer hela natten och för barnen till dagis så hon får sova!! Vem gör så?! 
En lindrande faktor är de att Elias grupp skulle gå på skogsutflykt klo. 9 och Elias ville så gärna med. Kanske det hade varit mer själviskt att låta bli att stiga upp tidigt och fört barnen senare till dagis, men då hade Elias missat skogsutflykten. (ett försök att höja samvetet) 
Men giget var grymt!
Tässä biisissä on se mitä minä haluan omille lapsilleni opettaa:
'Mamma sa lyssna aldrig på dom som säger till dig att du aldrig kommer bli nåt'
(Äiti sanoi älä koskaan kuuntele heitä jotka sanovat että sinusta ei ikinä tule mitään)

Den här låten är det som jag vill lära mina barn: 
'Mamma sa lyssna aldrig på dom som säger till dig att du aldrig kommer bli nåt'


4 kommenttia

 1. Mmm. Man vänjer sig. Jag har ju suttit hemma hur många dagar som helst med barnen på dagis och i början måste jag hela tiden göra nåt och absolut inte slöa och slappa eller se på film. Det kändes så fel. Och nu gör det ju det ännu, men nu när jag ser att barnen vant sig med dagis så känns det ändå som att det var värt det. Och en skogsutflykt är ju så spännande så sånt måste barnen få gå med på!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Michaela de här var kanske lite med humor skirvet ;)
  Men fast jag tycker att barnens dagis är bra så är jag lite negativt inställd på dagis ändå. Jag e lite som en gammaldags maatalon emäntä, som tycket att man ska göra åkerarbeten och barnen får följa med. Menar att man har barnen på dagis om man inte själv har möjlighet att se efter dem (när man är på jobb) men inte att man har barnen på dagis så att man har tid att sova, städa i lugn och ro eller gå till butiken.
  Men jag kommer ju också att föra barnen till dagis mellan 9-10 fast jag ska på jobb till klo13. Kan ju inte föra dem mitt i lunchen eller vilan.
  Då hinner jag gå i butiken eller till gymet före jobbet :D

  VastaaPoista
 4. Jag kan låva dej att vi andra mammor förlåter dej för dina synder :) hahah

  Jag tror att var och en har såna dagar. Tänk mä mej, som för Mio till klubben tre gånger i veckan, o kommer hem o lagar lunch o städar huset. Måste säga att de e lyx de.

  miopoikanimio.blogspot.com

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...