syyspiha / höstgård


Meillä on suhteellisen iso piha näin taajama-alueelle. Ainakin 1700m2 tuntuu isolta edelliseen (lasitettuun parvekkeeseen) verrattuna. Kahdessa kesässä ei olla paljon muut saatu tehtyä kun kaivettu ja peitetty salaojia ja raivattu viliintynyttä pihaa. Perus ylläpitoon menee jo paljon aikaa. Nyt alkaa selkeytyä mitä toimintoja minnekin halutaan, minne grillipaikka, minne kasvimaa ja marjapensaat ja minne puumaja. Minä tykkään kun piha on vähän "villi" eikä niin suora ja symmetrinen.

 Vår gård är ganska stor för att bo på tätort. I alla fall känns 1700m2 större i jämförelse med vår förra "gård" (en inglasad balkong). På två somrar har vi inte fått så mycket annat en täckdiken grävda och röjt den igenvuxna gården. Bara underhåll av gården kräver mycket tid. Nu börjar det klarna vad vi vill ha vart. Var skall grillplatsen vara, var trädgårdslandet och bärbuskarna och var trädkojan. Jag tycker om att gården är lite "vild" och inte så rak och symmetrisk.2 kommenttia

  1. Meillä on juuri tuon kokoinen piha....onneksi valmis, kun vanhan talon ostimme...:)

    VastaaPoista
  2. Hiekkalaatikko ollaan saatu tehtyä :) Meidän piha oli kyllä myös "valmis" kun vanha talohan tämäkin on. Kukkia, puita ja pensaita on tosi paljon mutta piha oli aika villiintynyt. Talon kellari tulvi aina keväisin ja syksyisin joten kaivettiin talon ympäri salaojat joita ei ollut ja yläpihalle yksi poikkisalaoja joka estäisi pihan tulvimisen. Eli valmis piha jouduttiin mylläämään aikalailla ja oli iso työ saada nurmikko takaisin sen mutavellin tilalle.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...