WeeGee with kids


Niin pitkään olen halunut käydä Espoon WeeGeessä  mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt käytiin. Itse halusin erityisesti käydä Emmassa ja nähdä Birger Kaipiaisen näyttelyn ja lapsia kiinnosti tietenkin Lelumuseo. Tykkään Kaipiaisesta, hänen tapeteistaan, astioista ja reliefeistä. Ne ovat vastakohta omalle tyylilleni ja vaikka hän sanoo "Minä vihaan yksitoikkoisuutta ja pelkistämistä. Ja ne, jotka pelkistävät, vihaavat minua:" en todellakaan vihaa häntä, päinvastoin.
Eliaksen suosikkiteos oli pöytä joka oli täynnä pieniä metallikuulia. Pöytä kallistui hitaasti sivulta toiselle ja kuulat vierivät edestakaisin minkä seurauksena kuului samankaltainen ääni, kun peltikatto sateella. Tätä pöytää Elias kävi monta kertaa katsomassa. Äidin suosikki taisi olla lavuaari jonka hana oli jätetty auki...hmmm..
Lasten kanssa on kyllä aika kuumottavaa käydä taidenäyttelyissä, kun kokoajan pitää varoa että ne ei vaan vahingossa tuhoa jotain korvaamattoamn arvokasta Picassoa. Toisaalta on ihana kuulla lasten tulkintoja taiteesta. Käyttekö te lasten kanssa taidenäyttelyissä??

Så länge har jag velat gå till WeeGee i Esbo men det har inte blivit av. Nu åkte vi dit. Själv ville jag gå till Emma och se Birger Kaipiainens utställning och barnen väntade så klart på Leksaksmuseet. Jag gillar Kaipiainen, hans tapeter, keramik och reliefer. De är motsats till min egen stil, men fast Kaipiainen säger att "Jag hatar monotoni och förenklingar. Och de som förenklar, de hatar mig" så hatar jag inte honom utan tvärtom. 
Elias favorit verk var ett bord som var fullt med små metallkulor. Bordet lutade sakta från sida till sida och kulorna rullade fram och tillbaka och det orsakade ett liknande ljud som när det regnar på ett plåttak. Elias gick flera gånger och titta på det. Mammas favorit var kanske lavoaren där någon hade glömt kranen och rinna...hmmm...
Det är nog ganska nervöst att gå med barn på konstutställning. Helatiden får man gå med hjärtat i halsgrpen så de inte förstör någon dyrbar Picasso. Men det är också roligt att lyssna på deras tolkningar av verken. Brukar ni gå med barnen på konstutställningar??3 kommenttia

  1. Mekin ollaan käyty tuolla Emmassa meidän pikkuisen kanssa. Siitä tosin on jo aikaa ja hän oli sillojn vielä alle 2-v. Mietinkin juuri, että haluaisin viedä meidät taas sinne. Lelumuseo oli pikkuisen mielestä niin ihana, ettei sieltä olisi raaskinut lähteä.

    VastaaPoista
  2. On muuten tosi hyvät lainarattaat tuolla weegeessä. Tykkään ite käydä museoissa, taide ja muissakin, joten lapset joutuu mukaan. Lapsille on hämmentävää kun joihinkin teoksiin saa koskra ja toisiin ei..

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanaa kun poika roikottaa koiraansa :) meidän miehellä samanlainen (4kpl)...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...