Merry Christmas
Viimeöisen valvomisen tulos ;)    Riemukasta joulua teille kaikille!

Resultatet av förra nattens vakande ;)    Ha en riktigt skön jul!

o tannenbaum
Tänään valvotaan kuusen kynttilöiden valossa, paketoidaan lahjoja ja mies vahtii kinkun kypsymistä. It feels like X-mas!
Ollaan leivottu lasten kanssa piparkakkulinna :)

I dag vakar vi, paketerar julklappar i granens sken och mannen vaktar skinkan som är i ugnen. It feels like X-mas!
Vi har bakat ett pepparkaksslott med barnen :)

6 yötä / 6 nätterKuusi yötä jouluun on, la la laaaa... Kolme päivää enään töitä ja sitten monta va-paa-ta, la la laaa...
Tein muuten lapsille joulukalentarin mutta enpä ehtinyt sitä täällä esitellä :)

6 nätter kvar till jul, la la laa.. Tre arbetsdagar kvar och sedan många le-di-ga, la la laa...
Jag gjorde ju en julkalender till barnen men har inte haft tid att visa den :)

Xmas DIY


Maalaa tyhjä säilykepurkki liitutaulumaalilla, kirjoita päälle hyvää joulua ja laita hyasintti purkin sisään. Anna vaikka joululahjaksi. HO HO HO!

Måla en tom konservburk med krittavelfärg, skriv på god jul och sätt en hyacint i burken. Utmärkt som julgåva. 
HO HO HO!

4 vuotiaan toivelahjat / 4 åringens önskelista
Tänään on jo 2. adventtisunnuntai, eli tarkoittaa sitä että enään 2 viikonloppua ennen joulua. Myönnän, yhtään joululahjaa en ole vielä hankkinut. Kyllähän tässä vielä ehtii.. Ostatteko te lahjat jo hyvissä ajoin syksyn mittaan vai just ennen joulua??
Tässä ensin lista siitä mitä äiti toivoisi 4 vuotiaan pojan toivovan ja lopuksi lista siitä mitä 4 vuotias itse toivoo joulupukilta :) 


I dag är det redan 2. advent. Det betyder att det bara är 2 veckoslut kvar före jul. Jag har inte ännu skaffat en ända julklapp, men det ska jag väll hinna med.. Köper ni julklapparna i god tid under hösten eller först just före jul??
Här är först lista på vad mamma önskar att 4 åriga pojken skulle önska sig, och till slut det som 4 åringen själv önskar sig i julklapp :)olohuoneen talvivaatteet / vardagsrummets vinterkläder

En vieläkään ole mikään jouluihminen, vaikkakin joka vuosi lasten tulon jälkeen huomaan innostuvani vähän enemmän joulusta. Mutta se että jo marraskuun alussa suunnittelisin joulukoristeita ei tule tapahtumaan. Punainen väri ja kaikenlainen joulusälä ei ole kuitenkaan vieläkään mun juttu. Mitään erityistä joulusisustusta ei myöskään ole. Muutama valosarja ja joulukukat tekee meidän joulun. Olohuone siirtyi talviaikaan uudella matolla (edellinen meillä on ollut 4 vuotta ja nyt löysin uuden hyvällä alennuksella), lampaantaljalla ja tyynynpäällisellä. Niin ja onhan meillä kaksi lumipalloa :)

P.S. näitä kuvia ei ole lavastettu, meillä oli näin siistiä..


Jag är inte ännu heller en julmänniska, fast jag varje år efter att barnen föddes märker vara lite mer och mer ivrig. Men att jag redan i början av november skulle planera julpynt kommer inte att hända. Röda färgen och all världens julkrams är inte min grej. Vi har ingen skild julinredning. Några ljusslingor och julblommor gör vår jul. Vardagsrummet övergår till vintertid med en ny matta (den förra har vi haft i 4 år och nu hittade jag en ny med bra rabatt), ett fårskinn och ett kuddfodral. Ja och sen har vi ju två snöbollar :)

P.S. bilderna är inte fejkade, vi hade såhär städigt..
Mitä päälle päiväkotiin?

Mitkäköhän vaatteet tänään pitäisi laittaa päiväkotiin? Tätä mietin joka aamu. Jotain missä on mukava olla ja helppo pukea ulkovaatteet päälle. Elias ilmoitti että hän ei käytä sukkahousuja kun ne on tyttöjen housut. A-ha, vastasi äiti ja mietti että mitä sitten jalkaan kun pelkissä pitkissä kalsareissa ehkä vahän noloa leikkiä sisällä mutta siihen olisi helppo vetää sitten uloslähtiessä villahousut väliin ja ulkohousut päälle. College-housut taas on liian paksut pitää villisten alla ja pelkät kollarit ulkohousujen alla on vähän viileet. Olen yrittänyt etsiä paksuja pitkiäkalsareita tai ohkasia kollareita jotka ratkaisisi ongelman. Skidistä sellaiset löysin. Villervallan leggarit on mainiot päiväkotihousut, mistä muualta löydät leggareita "poikien" väreissä? Ne on kapeiden, ohkasten leggareiden ja paksujen, löysien kollareiden välimalli. Niissä on mukava leikkiä, ne ei näytä kalsareilta ja villahousut mahtuu hyvin niiden päälle. Siihen vielä perus Villervallan paita ja täydelliset tarhavaatteet on päällä. Mitoituksesta vielä sen verran että Elias joka on 111cm pitkä ja käyttää monesta muusta merkistä 116 kokosia vaatteita Villervallan 110 on hänelle hyvät. Legginsit ovat jopa aika reilut.  Meillä on nyt näitä sitten muissakin väreissä, on niin helppo yhdistää toisiinsa. Niin ja Irikselle tietty myös ;)Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...