makuuhuone / sovrummet.
Yritin etsiä vanhoista postauksista kuvia meidän makuuhuoneesta mutta en löytänyt. Meidän makuuhuone on pieni, aivan liian pieni. Tosin eihän siellä muuten vietetä aikaa kuin nukkuessa mutta tarvittaisiin isompi vaatekaappi ja leveämpi sänky. Ne aamuyöt kun 140cm leveässä sängyssä nukkuu 4 tyyppiä toivoisin lisää tilaa. (niin ja kohta 5 tyyppiä) Sekä minun että miehen vaatteet pitäisi mahtua tuohon kaksioviseen kaappiin. Meillä on pieni laajennus suunnitelma ja silloin saataisiin iso makkari vaatehuoneella.
Meidän makuuhuone on alunperin ollut keittiö. Rempassa tehtiin huoneeseen yksi oviaukko lisää. Toisesta ovesta on kulku kodinhoitohuoneeseen. Makuuhuoneen nurkassa majailee myös Matti. PorinMatti on ollut talossa alusta asti, eli vuodesta 1945. Se oli aikaisemmin seinän toisella puolella silloisessa olohuoneessa. Mutta olohuoneesta tuli lastenhuone ja tuo ulkopuolelta kovasti kuumeneva tulisija ei ole kovinkaan turvallinen lastenhuoneessa joten siirrettiin se meidän makkariin. Se lämmittää kyllä tehokkaasti pienelläkin puumäärällä mikä on hyvä kun olohuoneen takan lämpö ei oikein makkariin asti pääse. Meillä kun ei ole talossa muuta lämmitystä kuin nämä kaksi tulisijaa. (kylppärissä ja kodinhoitohuoneessa on lisäksi lattialämmitys) Päätyseinästä poistettiin tapetit ja puukuitulevyt ja otettiin alkuperäinen paneliseinä esiin. Halusin seinästä tummanharmaan vaikka epäröin sen tekevän pienen huoneen entistä pienemmäksi, mutta minusta se tuo hyvin ryhtiä makkariin.

Taulun lapset maalasi rempasta ylijääneillä maaleilla. Taulun paikalle haluaisin jotkut valaisimet ja tuon lattilampun pois. Mutta minkälaiset?? Tuossa alhaalla muutama ehdotus. Minkä sinä laittaisit??Vårt sovrum är litet, alldeles för litet. Fast inte vistas vi ju där annars än då vi sover men jag skulle önska en större säng och större klädskåp. De morgonnätterna då det sover 4 typer i en 140cm bred säng vill jag ha en bredare. (och snart 5 pers) Mina och mannens alla kläder måst få plats i ett klädskåp med två dörrar. Vi har ju planer på en liten utvidgning, då skulle vi få ett stort sovrum med walk in closet. 
Sovrummet var ursprungligen ett kök. Vi gjorde en dörröppning till vid renoveringen och från den andra dörren kommer man till hemvårdsrummet. I sovrums knuten bor Matti. Spisen PorinMatti som har varit i huset från första början, alltså från år 1945. Han var tidigare på andra sidan väggen i dåvarande vardagsrummet. Men vardagsrummet blev barnens rum så han fick flytta in i vårt sovrum i stället. Spisen värmer mycket effektivt med bara lite ved. Det är bra för värmen från takkan i vardagsrummet kommer inte ända till sovrummet. (de här två eldstäderna är ju de ända värmekällorna vi har i huset, förutom badrummet och hemvårdsrummet som har golvvärme)
Från väggaveln tog vi bort tapeten och insulitskivan och fick fram den ursprungliga panelväggen. Jag ville ha den mörkgrå, men tvekade lite ifall en så mörk vägg gör det lilla rummet ännu mindre. Men tycker det fungerar bra.

Tavlan överom sängen målade barnen av målfärg som blev över vid renoveringen. Jag skulle vilja ha en eller ett par lampor där i stället och bort med golvlampan. Men hurdana?? Några förslag här nedan. Vilken tycker du skulle passa bäst??20 kommenttia

 1. Ihana makkari! Minä valitsisin tuohon Elloksen Edgarin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan alunperin ennen kuin tällä edes asuttiin olin suunnitellut tuota Lintukotoa, mutta Edgar tai Ranarp on nyt suosikkeja. Ihan jo hintansa puolesta :) Louis Poulsen on mukana vaan toiveajatteluna jos vaikka rikastuisin :D

   Poista
 2. Två stycken Edgar skulle jag välja :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, oli kiva säilyttää jotain vanhaa kun muuten kaikki pinnat, lattiat, katto ja seinät meni uusiksi.

   Poista
 4. Kaunis on makkari, tykkään tummanharmaasta, se tekee rauhallisen tunnelman. Lampuista äänestän Ikean ranarpia, siinä muotoilu toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranarp on kyllä kiva, siinä on sopivasti teollista fiilistä. Pitää menne katsomaan livenä, sillä lamppu ei saa tulla liian ulos seinästä.

   Poista
 5. Kaunis,kompakti makuuhuone.
  Lampuista valitsisin jomman kumman Ikealaisista.

  Lisäisin myös tilaa poistamalla kauniin yöpöydän ja korvaamalla sen valkoisilla seinähyllyillä päätyseinälle.Seinä onkin kaunis,itselläni sama tehty,seinä on vaakalaudoitettu ja käsitelty ruskeaksi.

  Mahtuisiko sitten isompi sänky vai onko toinen ovi oikealla olevalla seinällä?

  Ja Porin Matti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kyllä isompai sänky ei mahdu sillä kulku toisesta ovesta jäisi sitten todella kapeaksi. Hektarit vaatisi sen hylltn johon ne saisi kiinni, mutta ranarpin voisi laittaa suoraan seinään. No pitää pohtia. Matilla oli aluksi vähän sisälle savutus ongelmia. Mutta saatiin tiivistettyä se niin että 68 vuotias toimii kuin unelma :)

   Poista
  2. Moi kaima :) Vinkkaan vielä tähän väliin, että Hektarinkin sa suoraan kiinni seinään. Siihen tulee mukana sellanen metalliliuska jolla sen saa ruuvattua seinään...

   Poista
 6. Todella kaunis makuuhuone...mutta myönnettän, että sänky saisi aamuöisin olla isompi..:)

  VastaaPoista
 7. Minä säästäisin taulun (ihana!) ja sommittelisin sen Wall Wonderin kanssa. Kaunis on makkarinne, vaikkakin jaan tuskan 140-senttisestä sängystä. Kyllä siinä kaksi nukkuu, mutta viisi ei. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulu esittää helikopteria taivaalla ja norsua juomassa :) ja tietenkin se säilytetään, ehkä jonnekkin toiseen paikkaan vaan. Harmi kun sitä Fermin lamppua ei pääse näkee missään livenä..haluun aina hipelöidä kaikkee ennen ostoa :)

   Poista
 8. Kaunis makkari :). Paneeliseinä on hieno ja hyvänvärinen, ja tykkään kyllä tuosta taulustakin! Mä valitsisin Ikean Ranarpin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranarp näyttää kyllä kuvissa kivalta..ehkä se on se oikea :)

   Poista
 9. noi nahkavetimet vaatekaapin ovessa on hienot, teen itse samanlaiset kunhan saan vaatekaapin :D worklamp sopis sen olkkarin lampun kaa, eikö k-raudastakin saa jotain aika hauskoja työmaavalaisimia tuunattua kivoiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasit ne :) vetimet on tehty vyöstä jonka löysin jostain ale laarista. Clas ohlsonillakin on sellainen kehikko joka laitetaaan lampun päälle, näyttää ihan work lampilta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...