siemeniä / frön

Kahvipöydässä se iski. Puutarha inspiraatio. Eilisiä porkkanakakun jämiä syödessä. Wannabe viherpeukalo. Ajatuksena oli kasvattaa perennat itse siemenestä. Saas nähdä kuinka käy. Yritin valkata helppoja lajikkeita jotka kukkii jo ensimmäisenä vuonna. Jos kukan nimessä on Alaska tai Siperia se on varmasti minun taidoille sopiva, vaatimaton ja helppohoitoinen.
Myös viljelylaatikoiden valikoima pitää miettiä uudelleen.
Hei vinkatkaapa jotain hyviä puutarha blogeja!?

Tilaukseen lähti; sekoitus sinisiä ja valkoisia maitokelloja, isokukkainen kaunokainen, isopäivänkakkara alaska, siperianunikko eri sävyissä, valkoinen tulikukka, kesäkurpitsa ja pyöreitä porkkanoita jotka sopii varmasti hyvin viljelylaatikkoon.

Nyt pitää vaan toivoa että lääkäri ei määrää vuodelepoon niinkuin edellisillä raskauksilla, jää muuten puutarha hoitamatta..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I kaffebordet slog det. Trädgårdsinspiration. Medan jag åt rester av gårdagens morotskaka. 
Iden var att så perennerna själv från frö. Får se hur det går. Jag försökte välja lätta arter som blommar redan första året. Om det blomman hade orden Alaska eller Sibirien i sitt namn är den säkert lagom för mig, uthållig och lättskött. 
Måste ta och tänka om växterna i odlingslådorna också.
Har ni tips på några bra trädgårds bloggar?

Blandning vita och blå mjölkklockor, bellis med stora blommor, jätteprästkrage alaska, sibirisk vallmo i olika färger, vit violkungsljus, squash och runda morötter som säkert passar bra att odlas i lådor. 

Nu får man bara hoppas på att läkaren inte säger att jag måste ligga i sängen slutet av graviditeten, så som de två tidigare gångerna. Då blir trädgården oskött.

4 kommenttia

 1. Sitten jo niin ikävästi käy, että joudut vuodelepoon, voit esittää päällysmiestä ja mies saa hoita puutarhaa..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinävsiheessa se viimeistään kuolisi ;) Kastelustä se ehkä selviytyisi..

   Poista
 2. Minäkin tänään just selasin puutarhalehteä, jonka postipoika oli tuonut. Kirsikkapuu olisi aivan ihana, mutta ei menesty meidän leveysasteilla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pihalla on vanha kirsikkapuu joka on puoliksi kaatunut. Sen kirsikat on niin kirpeitä että hyvä jos kelpaavat linnuille :) Pitäisi varmaan laittaa uusi, ja päärynäpuu olisi kans kiva. Vadelmia suunnittelin ja miksi ei tyrnejä, tai ehkä pensasmustikkaa... Kaikkea olisi niin kiva kokeilla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...