keltainen kerrossänky / gul våningssäng
Lapille hankittiin jo viime syksynä kerrossänky. Elias oli silloin just täyttänyt neljä ja mielestäni riittävän vanha nukkumaan yläpedissä. Kerrossänky myös säästää paljon lattiatilaa lastenhuoneessa missä pitää mahtua leikkimään. Ongelma oli vaan se että seinusta johon sänky tulisi on maataman sentin alle 2 metriä ja melkeinpä kaikki uudet kerrossängyt oli 2 m pitkiä. Netistä bongasin sitten myynnissä olleen vanhan sängyn jonka mitat oli täydelliset 190x70cm. Muotokin oli kauniin simppeli ja hinta halpa. Väri vaan oli hirveä vaalean sininen, mutta senhän saa vaihdettua. Iskä haki sängyn ja minä sitten hioin ja maalasin sen greipin väriseksi (Tikkurilan S302 on muuten mun suosikki keltainen sävy). Vetolaatikko sängyn alla on Eliaksen vanhast sängynstä ja sopi hyvin tähänkin. Sängyn kaikki tyynyt ja eläin hahmot, pöllö, käärme, leijona ja apina on itse ommeltu. Isoäidinneliöistä virkkasin aikoinaan päiväpeitteen pinnasänkyyn ja se kaipaisi muutaman rivin lisää että riittäisi tähänkin. Pikku hylly esiteltiinkin jo tuossa pari postausta taaksepäin ja nimikko taulut seinällä olen myös tehnyt itse. Lastenhuone on sisustettu hyvin pienellä budjetilla, kaikki huonekalut sekä suurin osa muista tavaroista, kuten lamput, matot ja taulut on kierrätys tavaraa jota on vähän tuunattu tai kokonaan itse tehtyä. Hyvin vähän on uutena ostettu ja kuitenkin kokonaisuus pysyy mielestäni hyvin hanskassa. Värikästä kylläkin :)
Täällä, täällä, täällä ja täällä lisää kuvia lastenhuoneesta.Redan förra hösten skaffade vi en ny säng åt barnen.  En våningssäng som tar lite plats så man har bättre rum för lek. Problemet var bara att väggen där sängen skulle komma vid är några cent under 2 meter och så gott som alla nya våningssängar är 2 meter långa. Efter att ha sökt en tid hittade jag en gammal säng på nätet som hade perfekta måtten 190x70cm, formen på sängen var enkel och priset billigt. Färgen var bara äcklig ljusblå, men det går som tur att ändra. Pappa hämtade hem sängen, jag slipade och målade den grape gul (Tikkurilas S302 är min favorit gula nyans). Lådan som är under sängen är från Elias gamla säng. Alla dynorna och djurfigurerna, ugglanormenlejonet ja apan har jag sytt själv. Filten i mormors rutor virkade jag i tiderna till spjälsängen, nu skulle den behöva några rader till för att passa i den här. Den lilla hyllan presenterade jag redan några dagar sedan och namn tavlorna har jag också gjort själv. Barnrummet är inrätt med en så liten budjet som möjligt. Alla möbler, mattorna, lamporna, tavlor och andra detaljer är begagnade eller själv gjorda. Ändå tycker jag att helheten fungerar bra.
 Här, härhär och här hittar du mer bilder på barnens färggranna rum. 

8 kommenttia

 1. Onpas kaunis kerrossänky ja ihanan värinen kertakaikkiaan :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva sänky! Meillä päänvaivaa tuotti kerrossängyn hankinnassa nuo yläkerran matalat sivut, eli siis katto tulee niin alas ettei tavalliset kerrossängyt mahtuneet. Onnistuin löytämään kaksi erillistä puolikasta sellaisesta vanhanajan pinnalaitaisesta kerrossängystä, ja siitä tuli yhteensä riittävän matala. Oli vaan melkoisen hankalaa hommaa maalata niitä pinnoja, toinen puolisko jäikin sitten maalamatta ja odottelee parempia aikoja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän kukaan sitä seinän puolimmaista sivua katso ;)
   Tuo sänky ei myöskään ole niin korkea kun uudemmat.

   Poista
 3. Hieno sänky ja väri just eikä melkein..:)

  VastaaPoista
 4. Voi miten riemukas! Tuli oma lapsuus mieleen. Äidillämme oli hyvin samanlainen maku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! Lasten huone saa olla värikäs, muu kämppä sitten vähän rauhallisempi ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...