kurjuutta ja kauneutta / elände och skönhet


Niinhän tässä sitten kävi. Tätä pelkäsin ja osasin odottaa. Lääkäri määräsi sairaslomalle voimakkaiden supistusten takia. Ottaen huomioon viime raskauden pikasynnytyksen lääkäri oli sitä mieltä että pitäisi ottaa iisiti. Ihan niinkuin kahdella edelliseläkin kerralla rasitus saa aikaan kovia supistuksia. Oman sairasloman lisäksi mies oli viime viikolla leikkauksessa ja on täysin vuode potilaana vielä. Kävely on hankalaa ja kiloa painavampaa ei saa nostaa ainakaan kolmeen viikkoon. En haluais valittaa mutku lapsetkin pitäis hoitaa, siivota ja pihatyötkin pahasti kesken. Ärsyttää, vihastuttaa, masentaa, itkettää ja väsyttää.
Onneksi ei sentään pelkkää kurjuutta. Tänään meillä kävi toimittaja ja valokuvaaja kylässä. Tekevät kodistamme jutun lehteen. Koristeeksi kauniita pioneita ja Brunbergin suukkaja, ollaanhan me sentään Porvoossa :)

Jag visste att det skulle gå så här. Det var jag rädd för. Sjukledighet, det gav läkaren pga smärtsamma sammandragningar.  Med tanke på förra super snabba förlossningen tyckte läkaren att jag borde ta det lugnt. Precis som de två senaste gångerna får jag sammandragningar av minsta lilla ansträngning. Inte nog med det, men pappan i huset blev opererad förra veckan och kan inte göra annat än ligga i säng. Det tar ont att gå och på tre veckor får han inte lyfta något tyngre än 1kg. Vill inte gnälla men barnen måst ju skötas, städas och en massa gårdsarbeten på hälft. Jag är irriterad, sur, deprimerad, gråtig och trött. 
Tur att allt inte bara är ett elände. Idag hade vi  besök av en journalist och fotograf som ska göra en inrednings artikel om vårt hem. Några pioner för att göra det vackert och Brunbergs kyssar så klart, vi bor ju i Borgå :)

18 kommenttia

 1. Voi kurja! Mulla oli sama juttu keskimmäisen muksun kanssa. Tsemppiä loppurutistukseen ja kuvia kodistanne odotellessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri sanoi että minut on kuin tehty synnyttämään mutta raskauksista kroppa ei tykkää. Eli jos raskaus aika on vähän rankkaa niin onpahan ainakin synnytykset menneet helposti :)

   Poista
  2. Samaa virkkoi mulle lääkärit ja kätilöt. On nimittäin olleet ekaa synnytystä lukuunottamatta sellaisia "syöksyjä" noi synnytykset, että huh! Ja kaikki menny aina nappiin. Toipuminenkin vielä nopeaa. Kuulemma siis "synnyttäjän vartalo " sanoivat. Ja vielä yli nelikiloisiakin ollut, vaikka oma painoni alkaa Nelosella ja pituuden toinen numero vitosella ;) . Ehkä Se vähän kompensoi noita raskauksia, sillä mulla on ollut raskausdiabetes joka raskaudessa. Isotöinen! Sitä en toivo kellekään, vaikka hoidettavissa onkin.

   Poista
  3. Omat synnytykset on myös menneet just oppikirjojen mukaan, ei mitään komplikaatioita, repeemiä tai vastaavaa. Toipuminenkin ollut nopeeta.

   Mulla epäillään nyt raskausdiabetestä ja ylihuomenna on sokerirasitus. Onko sulla ollu minkäänlaisia oireita? Mä oon nimittäin huomannut että kun syön jotain makeeta, keksin tai suklaata, tulee oudon voimaton olo. Hyvä että jäksaa kävellä. Sydän hakkaa ja suuhun tulee outo maku. Toisinaan taas huimaa, esim iltavuorossa kun on ollut kauan syömättä. Janottaa ja pissattaa koko ajan ja tietty väsyttää, mutta nehän on ihan normi raskaus oireita.

   Poista
 2. Tsempit lepäilyyn! Tiedän että se on tosi paljon helpommin sanottu kuin tehty..! Meilläkin tuo kuopus tuli lopulta ihan etuajassa, kun ei sitä vaan monen pienen lapsen kanssa pysty niin paljon lepäilemään kuin olis ehkä pitänyt. Lehtijuttua jään odottelemaan minäkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lapset on onneks jo aika omatoimisia pukeminen, syöminen ja pissiminen onnistuu ilman apuja. Mutta tuo isompi potilas ei saa edes sukkia jalkaan ilman apua. Onneksi se toipuu kohta.. Lehtijuttua odotan minäkin, jännä nähdä minkälaisia kuvia ammattilainen saa otettua meidän kodista.

   Poista
 3. Minusta ei ole vertaistukea, kun kaikki muksut ovat olleet yliaikaisia, eikä niitä supistuksia tullut vaikka kuinka toivoi. Mutta tsemppaan silti! Vaikeaa se tosiaan on varmasti täysillä levätä, kun kotia pitää hoitaa. Lehtijuttu kuulostaa hyvältä ja tosi kauniit ovat jo nämäkin kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuahan tässä on se että mulla on kummallakin edellisellä kerralla supistukset loppunut täysin sitten kun laskettu aika lähestyy. Vaikka mitä teki niin ei saanut supistuksia aikaan ja kummatkin on menneet yli lasketun. Eli ihan turvallisin mielin menee tämä kolmaskin kerta kun ultrassa kaikki näytti olevan hyvin. Ainoa ikävä puoli on se että ne supistukset sattuu välillä niin pirusti :/
   Sai itsekin kuvattua vähän kun kerrankin oli kaikki paikat siivottu ;)

   Poista
 4. Melkeinhän se lepo tuntuu vitsiltä pienten lasten kanssa :/ Mutta voimia kovasti sinne lähettelen ja hyviä vointeja koko poppoolle. Minäkin jään odottelemaan lehtijuttua! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, ja kaikki askareet kestää niin kauan kun kokoajan pitää pysähtyä supistelemaan. Imurointiin menee ikuisuus ja kun tulee loppupäähän niin muksut on jo ehtinyt sotkea sieltä mistä aloitti ;)

   Poista
 5. Hej,
  Vad om vi sku komma nästa fredag till er (23.5)? Jag kan ta med en makaronilåda eller nån soppa eller nåt lätt och inget behöv vara städat och så kan ungarna leka och jag kan gräva upp ogräs och du kan sitta i en stol och "bossa" över vad jag ska göra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha haa! Ni får så gärna komma. Fredagen passar utmärkt. Vi hörs :)

   Poista
 6. Muistan aikanaan kun napatyräleikkauksen jälkeen kiellettiin nostelemasta mitään. Niimpä pesin kakkapyllyä kontallaan suihkunurkkauksessa. Pienten lasten äideille moni asia on helpommin sanottu kuin tehty. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Edellinen raskaus oli ehkä hankalampi kun esikoinen oli vasta vuoden ikäinen kun olin supistusten takia saikulla. Silloin kontattin yhdessä lattialla kun ei välillä voinut seistä suorassa kipujen takia. Tilanne oli myös akuutimpi sillä supistukset oli saanut ainaan sen että kohdun suu oli auennut jo varhaisilla viikoilla.

   Poista
 7. Ta hand om er! Tack för besöket, hoppas dt inte var vårt besök som gjorde problem...

  Kram till er alla!

  VastaaPoista
 8. Absolut inte! Det var bara skoj :) Ventar på att se hur artikeln blir.

  VastaaPoista
 9. Vad bra då, hoppas det går fint nu med resten av graviditeten. Hälsa familjen!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kun saatiin käydä ja toivottavasti vointi helpottuu!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...