pihalla toukokuussa / gården i majTilanne on vähän nihkeä pihatöiden suhteen kun mies toipui leikkauksesta ja itse sairaslomalla raskausongelmien takia. Onneksi meillä kävu pari puutarhatonttua kylässä :) kiitos siitä!
Luumu- ja omenpuut on kukkinut aivan valtavasti, toivottavasti saadaan hyvä sato sillä viime vuonna puut päätti pitää jonkinlaisen välivuoden hedelmien tekemisen suhteen.

Kukkapenkin ympäri sain jo aikaisemmin keväällä nikkaroitua uudet reunat. Nyt se on samaa sarjaa vieressä olevan hiekkalaatikon kanssa. Penkissä kasvaa ainakin harmaamalvikkia, akileijaa, kevätesikkoa, kieloja, kultapiiskua, jokunen lilja, vuohenkelloa, kurjenpolvea, tarhaukonhattu, jotain pieterinyrtin tapaista, isoritarinkannusta, lipstikkaa ja jotain muita mitä en onnistunut googlaamaan. Löysin muuten hyvän sivuston perinnepihan kasveista ja täällä meidän pihalla on melkein nuo kaikki. Tuli myös uusia vinkkejä mitä tänne vielä voisi hankkia, perinne kasvit sopii tähän ympäristöön parhaiten.

Uutta nurtsia ollaan kylvetty sinne missä viime vuotiset salaojakaivuut sen tuhosi. Kuusi päivää kesti kun siemenet alkoivat jo itää ja nyt näyttää paikoin jo ihan vihreältä. Saunaan saatiin myös polku pihalaatoista. Kyllä kelpaa juosta löylyihin paljainvarpain.

Viime kesällä laitetut viljelylaatikot on kestänyt talvea hyvin. Mansikat on kasvanut hurjasti. Veireen laitettiin muutama vadelmapensas. Herneet, miniporkkanat, tilli ja persilja on jo kylvetty. Kesäkurpitsan taimenet odottaa vielä ulos pääsyä ja lisää yrttäejä pitää laittaa. Omenapuun juurelle laitoin yhden laatikon ja kylvin sinne jotain päivänkakkaran näköisiä yksivuotisia kesäkukkia. En muista enään nimeä :) Raparperi on valtava ja piirakkaa pukkaa.

Tulppaanit ovat kukkineet jo kun kielot, syreeni ja saksankurjenmiekka just aloittaa. Kärhö ei kestänyt talvea ja luulin kuunliljojenkin kuolleen mutta joku kertoi niiden olevan myöhäistä sorttia ja nyt näkyy jo muutama lehti. Kitukasvuisen pionin siirsin keväällä uuteen paikkaan ja se sai nähtävästi siltä uutta potkua. Kesäkukista löytyy orvokkia, petuniaa, pelargonia, leijonankitaa, tädin kasvattamia ahkeraliisoja ja Iriksen päiväkodissa kylväämiä samettikukkia. 
Haluaisin tänne vielä pari mustaviinimarja pensasta, karhunvatukan ja ehkä päärynäpuun. Bara på finska den här gången...sorry...

7 kommenttia

 1. Voi nuo kurjenmiekat ovat upeita! Minun omani eivät juuri koskaan kuki. Onnea hienosta kukinnosta!

  http://muotoseikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muutamaa eri lajia kurjenmiekoista, nuo saksalaiset on kauniita mutta kukkii tosi vähän aikaa :( Siirsin ne kaksi kesää sitten tuohon uuteen kukkapenkkiin ja ne on vahvistunut ja lisääntynyt hirveästi. Ehkä serkulta saatu hevosenkakka on auttanut asiaa :)

   Poista
 2. Ihania kesäisiä kuvia!
  http://kotihiirivarvikossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä oma piha on kesällä kiva :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kauniisti laitettu piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Itsestä tuntuu että se on ihan retuperällä ja kauheesti pitäisi tehdä. Mutta kun katson kuvia viime vuodesta kun piha oli pelkkää kuoppaa ja hiekkaa salaojakaivauksista niin helpottaa ahdinkoa vähän. Saatikka sitten kolme kesää sitten kun paikka ostettiin ja piha oli ihan viidakko..

   Poista
 4. Niin kesää! Tuo omenapuu ja kukat! >3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...