baby stuffMitä vauva tarvitsee?? No vauva numero 3 tarvitsee huomattavasti vähemmän tavaraa kun esikoinen. Tähän mennessä (rv 36) en ole vauvalle mitään hankkinut. Paljon tavaraa meillä on säästössä, pinnasänky, kantoliina, syöttötuoli, turvakaukalo, vaatteita.. Nyt kävin kuitenkin vähän shoppailemassa :) Kun kahden lapsen kanssa lähti lastentarvike kauppaan ei myyjä enään yrittänyt tuputtaa kaikkea mukamas tarpeellista.

Imetystyynyn ostin, sitä meillä ei aikaisemmin ole ollut, nyt ajattelin kokeilla. Uusi hoitoalusta tarvittiin. Mitään hoitopöytää ei ole, yhden alustan voisi kuitenkin laittaa kodinhoitihuoneeseen kakkapyllyä pestessä ja vaippaa vauhtaessa (muistaakseni sitä tavaraa kuitenkin tulee aika usein). Vähän ikiomia vaatteita löytyi -50% alennuksella. Sukupuolta ei tiedetä joten neutraaleja vaatteita yritin löytää.
Rintapumppu pitää vielä kaivaa esiin ja ostaa rintakumeja!! Viimekerralla imetyksen alku ainakin sattui ihan törkeästi ja rintatulehduksen sain aikaan. Kumit auttoi vähän imetyskipuun ja pumpata oli pakko kun maitoa tuli enemmän kun vauva jaksoi juoda. Aika pian tuotanto kuitenkin tasaantui. Aj niin ja niitä liivinsuojuksia ja muutamat harsoliinat. Niillä vähennetään maito- ja puktutahrat vaatteissa.
Vanupuikkoja yleensä löytyy kotoo navan putsaamiseen ja pienen pieniä vaippoja tarvitaan (tällä kertaa en ajo lähteä kestoilemaan, pyykkiä tulee ihan törkeesti muutenkin).
Ensisängyksi olin miettinyt vuokraavani sellaisen Vaavi sängyn(??) Se näyttäisi olevan hyvällä korkeudella ja kätevä liikuitella huoneesta toiseen pyörien avulla. Ja mikä parasta, kun ei tarvitse enään sen voi palauttaa.

Vaunut joudutaan ostamaan. Jokaista lasta odottaessa tarpeet vaunujen suhteen ovat olleet erillaiset. Ensimmäisellä kerralla hankittiin vankat yhdistelmävaunut, sellaiset piti kulema olla, ja sauraavat 3 vuotta käytössä. Ostettiin Crescent Classic yhdistelmävaunut, ne oli hyvät maastossa ja lumessa. Vähän liian kömpelöt ja leveät kaupoissa ja julkisilla liikkuessa (asuttiin Helsingissä vielä silloin). Kasaan taitettuna vaivät paljon tilaa autossa varsinkin kovalla kantokopalla. Aika pian tuli kuitenkin vauva numero 2 ja jouduttiin hankkimaan tuplarattaat. Esikoinen oli vasta 1,5 v kun vauva syntyi ja oli saatava kummatkin vaunuihin. Halusin lapset viesekkäin vaunuihin. Ostettiin Easywalker Duo vaunut yhdellä vaunukopalla. Olivat tosi hyvät, melkein yhtä leveät kun yhdistelmät. Isot kääntyvät ilmakunipyörät edessä teki vaunujen liikuttelun helpoksi. Nyt kolmannella kerralla tarpeet on taas erillaiset. Haluan pieneen tilaan menevät vaunut. Ne ei saa viedä paljoa tilaa auton takakontissa kun sinne pitää mahtua viisihenkisen perheen muutkin tavarat. Ne pitää olla tarpeeksi korkeat ja työntöaisa saada tarpeeksi ylös sillä sekä minä että mieheni ollaan pitkiä. Mitään sisaristuimia ei tarvita, onhan vanhemmat lapset jo 3 ja 4v (kohta5). Vauva makaa vaunukopassa hyvin vähän aikaa, kun osataan istua koppa on tyrha ja sen säilyttäminen vie paljon tilaa. Siksi suunnittelin ostavani rattaat pehmeällä kantokassilla. Mitään ei olla vielä hommattu mutta Brion Smile rattaat voisi olla just nyt sopivat.

5 kommenttia

 1. Kun luin tekstiäsi eteen päin, niin meinasin ehdottaa Brio Smile.ja ;)

  Meillä on pari vuotta ollut lainavauvoja talossa ja vaunujen tarve ja kulutus kova. Ensin oli Brion perinteiset Happy-yhdistelmät. Ei lähdetty hifistelemään, että vaunuihin tarvitsisi yhteensopivaa auton turvakaukaloa tms. Ajateltiin, että perus on paras.
  Nyt vaihdettiin kuitenkin Smile-rattaisiin. Ja voin vain suositella. Elämä on helppoa, kun vaunut ovat helpot ja kätevät.
  Huomioita:
  A) Kenelläkään ei ole pienempi "perheauto" kuin meillä (toyota yaris, jossa takakontin syvyys on jotain 40senttiä) ja rattaat mahtuvat kuin mahtuvatkin autoomme.
  B) Ovat supernäppärät melkein maastossa kuin maastossa.. ihan turhaan pelkäsin niitä kääntyviä pienempiä etupyöriä. Ovat ihanan kapeat ja ketterät kaupoissa ja kaupungilla.
  C) Kevät/kesä/syysvauvalle riittävät pelkällä ratasosalla, eikä kovaa vaunukoppaa tarvita. No tai enivei se muunneltavuus..
  D) Supernäppärät Brion turvakaukalon kanssa

  Ainoa miinus on se, ettei rataskankaita saanut kokomustina (meillä musta-punaiset).

  Oho.. tulipas rönsyiltyä. No toivottavasti oli jotain apua valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kokemuksista. Minä myös vähän mietiskelin niitä piniä etupyöriä, mutta ovat ne isommat kun monessa muussa merkissä. Täydellisiä vaunuja tuskin on mutta noissa Smileissä on monta ominaisuutta jotka nyt on tärkeitä. Mä luulen että noi olis meille nyt ne parhaat vaunut. Ja nyt niitä saa kokomustana ;)

   Poista
  2. Höh. Mihinköhän mun teksti katosi.

   Siis kokomustat tekstiilit saa, jos tyytyy hopeanharmaaseen runkoon.
   Jos taas tahtoo mustan rungon, on valittavana musta/punainen ja musta/vihreä ratastekstiilit.
   Kovan vaunukopan saa mustana molempiin runkovaihtoehtoihin.

   Menikö sekavaksi? No täältä näkyy hyvin vaihtoehdot http://www.lastenturva.fi/tuote/brio-smile-rattaat-2014/2323444/

   Mun mielestä se musta runko on niin selkeä ja laadukkaamman näköinen, niin päätin joustaa ratastekstiilien suhteen (ja ratasosa on puna/musta ja kova vaunukoppa kokomusta). Ärsyttävää kun kaikkea ei voi saada (enkä tajua miksi ne ei ole voineet tehdä ihan kokomustia vaunuja, luulisi, että kysyntää on!)

   Mutta noista renkaista vielä. Siis ollaan menty metsässä ja muhkuraisilla kivipoluilla yms, niin on kyllä hyvin toimineet. Talvella ei ole kokemusta, mutta noista saa irrotettua ne renkaiden lokasuojat (jotka on potentiaaliset lumen ja loskankeräjät).

   Hyviä vointeja loppuraskauteen!

   Poista
 2. Vaavi-sängen kan jag rekommendera! Vi har en som jag köpt på Huuto och den har varit till låns till ett par vänner som båda prisat den. Den var jättebra då M var baby och jag tror att den är ännu bättre nu då lillebror ska få ärva den. Man kan rulla med den från rum till rum (vi har praktiskt nog knappt några trösklar alls hemma) och man behöver inte vara rädd att storasyster i misstag sätter sig på honom i soffan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag har också hört bara bra om sängen. Vi ska nog ta och hyra en sådan till nr.3 :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...