makuuhuone ennen vauvaa / sovrummet före babyn


Nyt se on alkanut. Pesänrakennusvietti. Tajusin viikonloppuna että 3 viikon päästä meillä pitäisi olla vauva. 3 VIIKKOA! Iski paniikki, en ole kutonut vauvalle peittoa niin kuin edellisille, epäreilua, enkä muutenkaan hirveästi ajatuksia tulevalle vauvalle uhrannut. En päättänyt nimeä, en järjestellyt ristiäisiä, en laittanut sänkyä valmiiksi, en pessyt ja viikannut pieniä vauvanvaatteita kaappiin, en miettinyt minkä luonteinen hän on tai ketä hän muistuttaa ulkonäöltään enemmän. Ei olla edes käyty synnytyssairaalassa tutustumassa tai vaunuja ostettu. Se henkinen valmistautuminen puuttuu täysin, ja paikkojen valmiiksilaittaminen jotenkin auttaa asiaa. Vointi alkaa olla aika tukala, sattuu ja särkee. Haluaisin vetäytyä jonnekkin ja olla vaan rauhassa.

Meidän pienenpieneen makuuhuoneeseen pitäisi saada mahtumaan pinnasänky ja kaappi vauvan vaatteille. Tässä kuvia vielä aikuisten huoneesta, ajasta ennen vauvaa.Nu har det börjat. Någon instinkt att bygga bo. Så som hundarna går före dom ska föda. Fattade under veckoslutet att det var 3 veckor kvar tills vi ska få baby. 3 VECKOR! Jag fick panik. Jag har ju inte stickat en filt till babyn så som åt de tidigare barnen, orättvist. Och inte har jag annars heller offrat så många tankar inför det kommande. Inte kommit på något namn, inte ordnat inför dopet, inte bäddat babysängen, inte tvättat och vikt små kläder färdigt i skåpet och vänta, inte funderat på hurudan babyn är till sättet eller vem den liknar mest. Vi har inte varit och bekanta oss med sjukhuset eller köpt vagn. Jag har inte förberett mig mentalt inför det kommande, så att sätta saker på plats hjälper lite. Jag börjar känna mig obekväm, det värker och tar ont. Helst vill jag dra mig undan och bara vara i fred.

Här inne i vårt pyttelilla sovrum ska vi få plats för en babysäng och ett skåp för babykläder och saker. Så ser det ut nu, ett vuxenrum före babyn flyttar in. 
7 kommenttia

 1. Kaunis makuuhuone! Tuo seinä lamppuineen on aivan ihastuttava!

  Itsekkin samojen asioiden kanssa painiskelin kun kolmatta odottelin. Koko raskausaika vaan hurahti ja yht`äkkiä tyttö olikin jo sylissä. Meillekkään ei silloisen asunnon makkariin mahtunut isoa pinnasänkyä, vuokrattiin vaavi-sänky joka oli tosi kätevä ja nätti... Tosin yöt neiti nukkui tiukasti kiinni kainalossa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meillä on vauvat nukkunut aina yöt perhepedissä ensimmäiset kuukaudet. Se vaan on niin paljon helpompaa imettää öisin kun vauva on vieressä. Ja uskon että vauvallakin on turvallisempi olo äidin kainalossa kun yksin sängyssä. Mekin suunniteltiin Vaavi-sängyn vuokrausta. Päivisin voisi nukkua siinä, tai ihan hereilläkin hengailla.

   Poista
 2. Tuo kaikki kertomasi kuuluukin ensimmäisen ja jopa vielä toisen vauvan odotukseen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai. Toivottavasti vauva ymmärtää että vaikka kaikkea en ole valmistellut, hän on yhtä rakastettu ja toivottu kun kaksi ensimmäistäkin. Ehkä jopa vähän enmmän sillä tämä on kolmesta raskaudesta ensimmäinen suunniteltu ;)

   Poista
 3. Meillä kävi tämän kuopuksen (eli kutosen!) kohdalla niin, että en ollut pistänyt tikkua ristiin vauvan tuloa ajatellen vielä joskus viikolla 35. Sitten havahduin sen verran, että kaivoin autokaukalon esiin ja jotain muuta pientä. Kun tyyppi päättikin sitten syntyä jo ennen 37 viikkoa, meinasi vähän naurattaa. Että tulipa vissiin sanottua se "onhan tässä vielä aikaa..." :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se vauva saattaa päättää tulla etuajassa. Sen takia ois kiva olls vähän vallmistautunut :-) Tilasin vaunut, 2-4 viikkoa oli toimitusaika. Saas nähä kummat tulee eka, vaunut tai vauva..

   Poista
 4. Ihania uutisia! Olen nyt lukenut blogeja ihan liian vähän tuon meidän vauvan tultua maailmaan ja olenkin päässyt lukemaan iloisia vauvauutisia vaikka mistä! Hyvää odotusta ihan näin loppumetreille!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...