kasvaa / växaKesän vaihtuessa syksyyn oli taas hyvä käydä lasten vaatekaappi läpi. Meidän Iris on ainakin kasvanut kesän aikan huimasti ja paljon oli taas pieneksi jääneitä vaatteita. Viime keväänä, 3 vuotta täyttäneenä, hän oli 97cm pitkä. Nyt vajaa puolivuotta myöhemmin taitaa 105cm olla aika lähellä. Lasten vaatekaapikin alkaa jäädä pieneksi :) Tuossa vanhassa liitutaulumaalikaapissa on siis sekä Eliaksen että Iriksen vaatteet. Itseasiassa koko lastenhuone tuntuu jäävän kohta pieneksi.. tai oikeastaan koko talo! Lisäosaa siis suunnittelemaan.
Myös perheen pienin, joka on tänään 6 viikon ikäinen, on kasvanut kauheasti. Siis KASVANUT! Käytiin neuvolassa ja kolmessa viikossa painoa oli tullut 1,3 kg ja pituutta 5 cm. Ohjeen mukaan vauvan tulisi kasvaa 20-25g vuorokaudessa. Se tarkoittaisi n. 500g kolmen viikon aikana mutta meidän neiti olikin kasvanut sen 60g vuorokaudessa eli 1300g.
Elias taas odottaa kovasti kasvavansa aikuiseksi. Yritin kertoa että se ei kannata. Muutaman viikon päästä hän täyttää jo 5 vuotta. Ihan hetki sitten hän oli vasta vauva ja kohta jo 5..Det var igen dags att gå igenom barnens kläder. Iris har vuxit massor under sommaren. En massa kläder hade blivit för små. På våren då hon fyllde 3 år var hon 97cm. Nu tror jag att 105cm är ganska nära. Barnens klädskåp börjar också bli för litet :) det ska rymma både Elias och Iris kläder. Jag tycker hela barnrummet börjar kännas för litet.. eller egentligen hela huset! Måst börja planera en tillbyggnad..
Den minsta i familjen har också VUXIT! Vi var till rådgivningen och på tre veckor hade hon gått upp 1,3 kg i vikt och 5 cm längre är hon. En baby borde öka 20-25g i vikt / dygn, så det betyder 500g på tre veckor. Vår lilla har gått upp 60g i dygnet, alltså 1300g på tre veckor. 
Elias igen väntar på att bli vuxen. Jag försökte förklara att det inte lönar sig. Men om några veckor fyller han redan 5år. Det är ju alldeles nyss han var en liten baby..


1 kommentti

  1. Minusta tuntuu että lapset kasvaa kesäisin enemmän kuin muina vuodenaikoina. Varmaan se aurinko kasvattaa :-) Meillä yksi tuollainen vanha liinavaatekaappi odottelee maalausta, ja olen koettanut saada päätettyä minkä väriseksi sen maalaan. Tuo liitutaulumaali voisi olla aika kiva vaihtoehto!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...