Lisa 4kk
Hitsi että aika kuluu nopeasti. Lisa täytti jo 4kk!!
Lisa on meidän vauvoista pienin, 3 kk mitat oli 6,5kg ja 61cm. Iris oli samanikäisenä melkein 5 cm pidempi. Lisa on myös kehitykseltään kahta muuta jäljessä. Iris kääntyi vatsalleen vähän ennen 3kk ja Elias vähän 3kk jälkeen. Saman ikäisenä kun Lisa on nyt, Iris pyöri jo oman napansa ympäri vatsallaan maatessa ja lähti pian ryömimään. Lisalla ei näytä ollevan kiire mihinkään, hän kääntyi eilen ensimmäisen kerran selältä vatsalleen. Muuten hän makaa lattialla kun koppakuoriainen kädet ja jalat pystyssä. Tekee vatsalihasrutistuksia ja yrittää sillä tavalla päästä pystyyn.
Lisa on ollut terve, ei vaikuta olevan mitään vatsavaivoja ja hyvä tasainen vuorokausirytmi on löytynyt. Lisa on tyytyväinen ja iloinen vauva, hän nauraa kovaan ääneen kun häntä kutittaa. Elias on niin rakastunut vauvaan, hän on kokoajan pussaamassa ja haalaamassa, haluuaa pitää sylissä tai leikittää Lisaa lattialla. Elias kertoo Lisalle miten paljon hän rakastaa häntä ja miten kivaa on kun saatiin niin iloinen vauva. Elias on ihana isoveli.
Muutenkaan en ole huomannut noissa kahdessa isommassa mitään "oireita" pikkusiskon synnyttyä, ei mustasukkaisuutta tai puheita siitä että vauva ei olisi tervetullut. Eliaksella ja Iriksellä on toisensa ja he ovat niin tiivis kaksikko. Iriksellä tosin on kauheita raivokohtauksia mutta ne alkoi jo kesällä, ennen Lisan syntymää.
Rintamaito on tähän asti riittänyt pitämään Lisan kylläisenä. Ajattelin vielä odottaa kiinteän ruoana antamisessa sillä Iriksen kanssa kävi niin että kiinteän alkaessa rintamaito ei enään kelvannut. Kiinteällä ruoalla sai vatsan täyteen pienemmällä vaivalla kun taas rintamaidon eteen vauva joutuu tekemään enemmän työtä.
Lisa ei oikeastaan tarvitse nukuttaa, vaan hän nukahtaa itsekseen. Kun olen laittamassa häntä vaunuihin nukkumaan hän nukahtaa jo pukiessa. Illalla hän nukahtaa pinnasänkyyn soittorasijan soidessa ja tutti suussa. Jotkut yöt hän nukkuu paremmin kuin toiset. Joskus herätään tunnin välein ja joskus hän on nukkunut jopa 6h putkeen. Lisa herää aamuisin 7-8 aikaan, on hereillä muutaman tunnin ja nukahtaa pienelle aamupäiväunelle (30min), lattialle, syliin, sitteriin tai missä ikinä sattuu olemaan. Sitten hän jaksaa taas seurustella muutaman tunnin.
Hän viihtyy toisinaan hyvin lattialla toisinaan vain syli kelpaa. Ja jos ollaan sylissä niin silloin kantaja ei saa istua paikoillaan vaan pitää  kävellä ypäriinsä ja näyttää Lisalle maisemia.
Klo 13.00 aikaan hän on vallmis päiväunille. Ulkona vaunuissa hän nukkuu parheiten, 4-5h, joskus kauemmin ja silloin hänet joutuu herättämään jotta nukahtaisi myös yöllä. Päikkäreiden jälkeen sama juttu kun aamupäivällä, pari tuntia hereillä, pienet torkut ja taas pari tuntia hereillä.
Iltaisin hän on välillä tosi itkuinen, ei halua nukkua, ei olla sylissä eika missään tapauksessa imeä rintaa. Lisa saa myös välillä "rintaraivareita" mitä kummatkaan aikaisemmat eivät ole saaneet. Hän haluaa imeä rintaa mutta heti kun tulee maitoa hän suuttuu, eli olen tulkinnut sen niin että hänellä ei vaan ole nälkä. Silloin auttaa hengailu sylissä tutti suussa. Lisa nukahtaa yöunille siinä 23 hujakoilla. Hän nukkuu omassa sängyssä siihen saakka kunnes herää yöllä syömään, silloin otan hänet viereeni ja siinä hän saa nukkua aamuun asti.
Välillä tuntuu haikealta ajatus siitä että tämä on viimeinen vauva meidän talossa, toisaalta olo on täydellinen. Meidän perhe on nyt sen kokoinen kun sen kuuluukin olla.
Oj nej vad tiden går fort. Lisa blev redan 4 mån gammal!
5 kommenttia

 1. Tuttua tuo kolmannen lapsen jälkeinen haikeus. Itsehän väänsin melkein itkua pieniä vaatteita pois laitettaessa tai kun purettiin hoitopöytä, mutta samalla kiitollinen ja onnellinen olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tais silmäkulma vähän kostua kun jo pieneksi jääneet vaatteet laitoin pois. Ja tälläkertaa ne ei menneet enään säästöön seuraavalle.. Mutta 15 vuoden päästä saatan saada jo lapsenlapsia ;)

   Poista
 2. Oj nje, jag skrev en lång kommentar och så försvann den... Men det var just detdär om sista babyn. När jag igår gick och sova och såg på Evilda som låg där i vår säng brevid mig. Fundera om hon borde flytta till spjälsängen i nåt skede men kom snabbt fram till att jag sover bäst med henne där och så är det ju sista gången jag har baby i sängen....

  Och sen sluta jag med att skriva om det är för långt för er att komma till Lojo under jullovet? SKu ha massor att prata om.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...