maanantai / måndag

Maanantai. Vapaapäivä. Pihatöitä ja saunaremppaa. Perunanarsissien ja helmililjojen tuoks täyttää huoneen. Mietin eteisen tapetointia. Nyt lattialistoja ostamaan ja ulos haravoimaan. Muista että kukkasipulit voi istuttaa ulos kun ovat kukkineet. Ensi keväänä sitten tulevat uudelleen ylös.

Måndag. Ledigdag. Trädgårds arbete och basturenovering. Narcisserna och pärlhyacinterna doftar gått. Jag funderar på att tapetsera tamburen. Ny och köpa golvlister och ut och kratta. Komm ihåg att gräva ner blommlökarna när de har blommat ut så kommer de upp igen nästa vår. 

sunnuntaisin / på söndagar


Tänään paistaa aurinko! Eilen, sunnuntaina, ei. Sunnuntait on yleensä viikon ainoa päivä kun koko perhe on vapaalla. Sunnuntai on pyhitetty perheen yhteiselle tekemiselle. Viime viikolla käyttin merimaailmassa, sitä edeltävänä sunnuntaina tehtiin pihatöitä ja eilen käytiin retkellä. Sää oli harmaa, sumuinen ja tihkusateinen, mutta kun oltiin sovittu että mennään retkelle niin sitten myös mentiin. Monen tunnin retkeilyn jälkeen kun oli tarkoitus lähteä kotiin Iris itki eikä millään suostunut tulemaan autoon. Niin kivaa sateisessa ja tuulisessa merenrannassa oli. Minä rakastan myös karuja rantakallioita ja kitukasvuisia mäntyjä. Tulee kodikas olo.

I dag skiner solen. Det gjorde det inte i går på söndagen. Söndagarna år för det mesta veckans ända dag som hela familjen har ledigt. På söndagarna gör vi någonting tillsammans. Förra veckan Sea Life, veckan före det trädgårds arbete och i går på utflykt. Vädret var grått, dimmigt och det duggregna. Man vi hade bestämt oss för att gå på utflykt så det gjorde vi. Efter många timmars utflyktande var det dags att åka hem. Iris grät och vägrade komma in i bilen, så roligt var det att vara ute vid havet i regn och blåst. Jag älskar också karga strandklippor och nödvuxna tallar. Känner mig hemma. 

sitä ja tätä / ditt o datt
Täällä sairastellaan vieläkin. Elias raukkaan tämä influenssa puri pahiten. Tänään, monen syömättömän päivän jälkeen,  poika suostui syömään jo jäätelön, joten uskallan toivoa että ollaan voiton puolella. Eilinen oli päivä josta en uskonut selviäväni hengissä. Saikkupäivän pelastajat, Monsterit Oy, jäde ja askartelu.
Tänään oli myös toinen rakenne ultra. Pysyin päätöksessäni enkä halunut tietää sukupuolta. Vauvalla kaikki hyvin, äiti joutuu lisätutkimuksiin. Uskomatonta ajatella että raskaus on jo puolivälissä. Saman verran viikkoja vielä ja meillä on vauva!
Meillä on muuten 3 vee synttärit tulossa. Neiti toivoo lahjaksi rumpuja, dinosaurusta ja spiderman autoa. Lempiväri on pinkki ja vihreä. Hän haluaa merirosvo kakun eikä hän tukkää prinsessoista.
Siinä oli saikkupäivän höpötykset. Mukavaa loppuviikkoa!

Här är vi fortfarande sjuka. Stackars Elias drabbades värst av influensan. I dag, efter många oätna dagar, gick han med på att äta en glass, så jag hoppas att vi är på den bättre sidan redan. Gårdagen var nämligen en dag som ja trodde att jag inte skulle överleva. Sjukstugans räddare är Monsters Inc, glass och pyssel. 
I dag hade jag också andra ultraljudet. Jag kunde hålla mig och sa att jag inte vill veta könet. Babyn hade allt bra men jag måste till fortsatta undersökningar. Helt otroligt att graviditeten redan är halv vägs. Lika mycket till och vi har en baby!
Va har också 3 års kalas på kommande. Fröken önskar sig trummor, en dinosaurus och en spiderman bil. Hennes favoritfärg är pink och grön. Hon vill ha en sjörövarkaka och tycker inte om prinsessor. 
Där var sjukledighets babbel. Ha ett skön slut på veckan!

siemeniä / frön

Kahvipöydässä se iski. Puutarha inspiraatio. Eilisiä porkkanakakun jämiä syödessä. Wannabe viherpeukalo. Ajatuksena oli kasvattaa perennat itse siemenestä. Saas nähdä kuinka käy. Yritin valkata helppoja lajikkeita jotka kukkii jo ensimmäisenä vuonna. Jos kukan nimessä on Alaska tai Siperia se on varmasti minun taidoille sopiva, vaatimaton ja helppohoitoinen.
Myös viljelylaatikoiden valikoima pitää miettiä uudelleen.
Hei vinkatkaapa jotain hyviä puutarha blogeja!?

Tilaukseen lähti; sekoitus sinisiä ja valkoisia maitokelloja, isokukkainen kaunokainen, isopäivänkakkara alaska, siperianunikko eri sävyissä, valkoinen tulikukka, kesäkurpitsa ja pyöreitä porkkanoita jotka sopii varmasti hyvin viljelylaatikkoon.

Nyt pitää vaan toivoa että lääkäri ei määrää vuodelepoon niinkuin edellisillä raskauksilla, jää muuten puutarha hoitamatta..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I kaffebordet slog det. Trädgårdsinspiration. Medan jag åt rester av gårdagens morotskaka. 
Iden var att så perennerna själv från frö. Får se hur det går. Jag försökte välja lätta arter som blommar redan första året. Om det blomman hade orden Alaska eller Sibirien i sitt namn är den säkert lagom för mig, uthållig och lättskött. 
Måste ta och tänka om växterna i odlingslådorna också.
Har ni tips på några bra trädgårds bloggar?

Blandning vita och blå mjölkklockor, bellis med stora blommor, jätteprästkrage alaska, sibirisk vallmo i olika färger, vit violkungsljus, squash och runda morötter som säkert passar bra att odlas i lådor. 

Nu får man bara hoppas på att läkaren inte säger att jag måste ligga i sängen slutet av graviditeten, så som de två tidigare gångerna. Då blir trädgården oskött.

Nemoa etsimässä / hitta NemoLapset on sairastellu ja isi toi saikkupäivien viihteeksi Nemoa etsimässä leffan. Kun kuume laski päätettiin lähteä katsomaan jos löydettäisiin oikea Nemo. Siellähän se oli, ja pari kaveria myös.
Ärsyttää tämä lumen toinen tuleminen, just kun laitoin Sorelit kaappiin ja otin Converset esiin joutuu taas ottaa ne Sorelit esiin ja laittaa Convarset kaappiin..

Barnen har haft feber och pappa hemta Hitta Nemo -filmen som underhåll till sjukledighetsdagarna.
När febern var över bestämde vi oss för att gå och se om vi kunde hitta riktiga Nemo. Visst såg vi honom och några kompisar med. 
Irriterande med den här nya "vintern" som kom. Just när jag satt bort Sorelen och tog fram Conversen får jag ta fram Sorelen igen och sätta Conversen tillbaks i skåpet..Nemo

K-E-V-Ä-T / V-Å-RKyllä, se on kevät! Aurinkoa, kuraa, linnunlaulua, pihahommia, ulkosaunan remontti ja makkaraa. Harmi kun joka päivä ei voi olla vapaapäivä? Viimekesällä istuttamani valkoinen Iris puskee jo komeasti maasta läpi.
Because I'm Happy!

Ja, det är vår! Solsken, fågelsång, geggigt, trädgårds arbete, utebastuns renovering  och korv. Varför kan inte varje dag vara ledigdag? Den vita Irisen som jag planterade förra sommaren växer fint fram.
Because I'm Happy!
pieni teltta / ett litet tält
Halkaisin vanhan lasten vaahtomuovipatjan kahtia ja ompelin palasille päällist. Paloista voi vaikka rakentaa taltan tai vaan istua niiden päällä ja leikkiä. Tuossa kuvassa näkyy vähän lasten "uusi" sänky jonka maalasin heille jo syksyllä. Pitääpä postata siitä joku kerta :)

Jag klippte en gammal barnsängs madrass i tu och sydde överdrag till dem. Nu kan man bygga ett tält  eller bara sitta på dem och leka. Där på bilden kan man se lite av barnens "nya" säng som jag målade åt dem på hösten. Måst ta och posta mer om den någon gång :)

mikä ihmeen ostohyvitys?


Minä tykkään tehdä ostokset verkossa. Kun tiedän mitä haluan etsin tuotteen jostain nettikaupasta ja tilaan kotoakäsin sen sijaan että lähden lasten kanssa kiertelemään sisustuskauppoja. Arki-iltaisin ei ehdi ja viikonloppuisin on paljon muuta ohjelmaa. Oletko sinä kuullut Ostohyvitys.fi sivustosta? Minä en ollut ennen kuin ottivat yhteyttä ja ehdottivat yhteistyötä. No, koska kuitenkin ostan tavaraa netistä niin päätin lähteä mukaan. Onhan minulla se vihreä korttikin joka kerryttää bonusta ruokaostoksista niin miksi ei myös nettiostoksista?!

Ostohyvitys.fi sivustoon kuuluu moni suosikkinettikauppa joita käytän joka tapauksessa, kuten Finnish Design Shop, Scandinavian Design Center, Katoko, Babyshop ja moni lemmikkieläinkarvikekauppa. Ostohyvitys.fi sivustolla on satoja erilaisia nettikauppoja ja ostoksista saatava hyvitys vaihtelee kaupasta riippuen.  Esimerkiksi Scandinavian Design Center hyvittää 5% ostosummastasi.

Ostosten tekeminen Ostohyvitys.fi sivuston kautta oli todella helppoa:
-liity palveluun ilmaiseksi
-klikkaa itsesi haluamaasi verkkokauppaan Ostohyvitys.fi sivuston kautta
-tee ostoksesi normaalisti verkkokaupassa
-keräämäsi hyvitys maksetaan pankkitilillesi kun ne ylittävät 15€


Ostohyvitys.fi tarjoaa nyt Ram Sam Saan lukijoille suklaalevyn kun liityt palveluun täältä ja teet ensimmäisen ostoksesi.
Muista mennä nettikauppan Ostohyvitys.fi sivuston kautta niin ostoksistasi kertyy bonusta.Yhteistyö Ostohyvitys.fi sivuston kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...