hyvää juhannusta / glad midsommar


Piha on juhannuskuosissa. Kukkua, kukkia ja kukkia.. Me lähdetään mökille.
Hyvää juhannusta!

Gården är midsommar fin. Blommor, blommor och blommor.. Vi åker till stugan. 
Ha en skön midsommar!

työhuone / arbetsrumTyöhuone on tila joka remontissa tuli tehtyä vähän niin kuin vahingossa, tai olosuhteiden pakosta. Tila jonka läpi kuljetaan olohuoneesta makuuhuoneisiin. Huone jota ei voi hyödyntää makuuhuoneena ja vie neliöitä olohuoneesta. Huone jota en tienyt tarvitsevani. Mutta miten kiva onkaan kun tietokone, printteri, johdot, paperit ja muut voi olla omassa paikassa. Työpöytä on niin pitkä että tietsikan viereen mahtuu ompelukone ja keskeneräiset ompelukset ei enään ole levällään keittiönpöydällä. Mies voi tehdä etätyöt täällä eikä tarvitse siirrellä läppäriä ja papereita pois ruokailun tieltä. Työhuone on kuin tarpeellinen turhake, olohuone pysyy siistimpänä kun työpiste ei ole siellä, keittiönpöytä ei ole kokoajan täynnä ompelu ja työ juttuja, ja makkariin tietsikkaa ei ole kiva laittaa. Meillä työhuone on kuin olohuoneen jatke sillä välissä ei ole ovea, mutta kuitenkin se on oma tila jossa työt saa rauhassa olla kesken.Tämän takia työhuonetta tulee harvemmin kuvattua mutta tältä tämä näyttää juhlakunnossa :)


Arbetsrummet är ett rum som blev gjort lite i misstag under renoveringen. Ett utrymme man bara går igenom från vardagsrummet till sovrummen. Ett rum man inte kan använda till sovrum och som tar kvadrater bort från vardagsrummet. Ett rum jag inte visste mig behöva. Men vad skönt det är att datan, printern, ledningarna, pappren och annat har en egen plats. Arbetsbordet är så långt att symaskinen får plats bredvid datan och alla halvfärdiga syprojekt får stå i fred och vänta på ny inspiration. Mannen kan i fred jobba distans och ha sin laptop och arbetspapper här utan att behöva plocka undan allt då vi ska äta. Arbetsrummet är lite onödigt men jätte praktiskt, vardagsrummet hålls snyggare när arbetsplatsen inte är där, köksbordet är inte hela tiden fullt av sy- och jobbsaker och i sovrummet tycker jag inte om att ha datorn. Hos oss är arbetsrummet en fortsättning på vardagsrummet för vi har inga dörrar mellan rummen, men ändå en egen plats för där alla halvfärdiga saker kan vara i fred. Därför är det också ett rum som sällan blir fotograferat. Men så här ser det ut i  parad skick :) laiskat päivät / lata dagar
Kesälomani alkoi (jee) tosin se alkoi äityispolin päivistyksestä (buu) ja vaihtui sairaslomaksi.
Ainoa täällä joka osaa ottaa ernnosti on tuo karvakasa keskellä sohvaa.
Muutaman viikon pitäisi vielä laiskotella sitten saisi jo alkaa tapahtua.


Min sommarsemester började (jee) men den började på moderskapspolikliniken (buu) och blev utbytt till sjukledighet. Jag måst ta modell av den där hårbollen mitt i soffan och börja leva lata dagar. 
Några veckor måste jag ännu ta det lugnt och må tjockt, sen får det börja hända.

hooked


Tekemättömyys ei sovi minulle. En osaa vain maata ja ottaa aurinkoa (harvoin siihen on edes mahdollisuus mutta jos lapset joskus vaikka sallisi loikoilun), vartin ehkä maltan sitten tulee jo levoton olo. Aina on jotain mitä voisi tehdä, rikkaruohot kitkeä, vaja raivata, vierashuone maalata, kukat kastella, tiskiäkin olisi ja pyykit ei lopu koskaan. Sisähommat ei tosin kiinnosta kun on kaunis sää. Nyt on kuitenkin se huono tilanne että kaikki raskaampi tekeminen saa aikaan kivuliaita supistuksia. Ei voi kyykkiä rikkaruohoja tai työnnellä ruohonleikkuria ilman supistuksia (kokeiltu on). Mutta rautakaupassa oli tarjouksessa vempain jolla saan ajan kulumaan. Se koukuttaa. Metsästystä ei malta lopettaa. Ei tarvitse kyykkiä eikä kumarrella. Ja seuraavana päivänä on nurtsi taas täynnä uusia vihollisia. Tekeminen ei lopu koskaan tältä pihalta. Kesäni on pelastettu!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...