5kk

Millainen oli 5 kuinen Lisa vauva? No hän oli ihana tietenkin! Lisa on leppoisa tyyppi, ei huolia eikä murheita. Lisan äiti ja isäkään ei nyt enään kolmannella kerralla stressaa joka asiasta.
Leppoisuuden lisäksi Lisa kasvoi hurjaa vauhtia. Hän kun oli meidän vauviusta pienin, syntyessän 3300g ja 49cm (Elias oli 3700g 53cm ja Iris 4400g ja 51cm)  ja pidin häntä pikkiriikkisenä mutta 5 kuukautta vanhana hän olikin isompi kun isosiskonsa samanikäisenä. Täysimetyksellä 5 kuinen Lisa oli saavuttanut 7,6 kilon painon ja pituutta oli tullut 68cm. Se tarkoittaa melkein 20cm viidessä kuukaudessa!
Imetys on onnistunut Lisan kanssa hyvin, vaikka neuvolassa neuvottiin aloittamaan kiinteän syönnin jo aikaisemmin en nähnyt siihen aihetta. Kahden vauvan kokemuksella en halunut että tällä kertaa käy samalla tavalla kun viimeksi. Silloin kiinteä ruoka aloitettiin 4kk ikäisenä ja hyvin pian sen jälkeen lapsi kieltäytyi rintamaidosta, laiskuus iski kun lusikalla ruoka tulee suuhun pienemmällä vaivannäöllä. Ja eikö suositukset sano että rintamaitoa puoleen vuoteen asti?? Mikä hoppu neuvoloissa on aloittaa kiinteät? Lisa kun selvästikin pärjäsi hienosti pelkällä tissillä, kasvoi hyvin eikä ollut nälkäitkuinen.
Muutama viikko sitten hän sai aamuisin pari lusikallista muussattua hedelmää ja nyt kun ikä lähenee puoltavuotta Lisa saa sosetta jo kolme kertaa päivässä. Vatsa tuli kipeäksi luumusta ja kiwistä poskiin tuli punaisia laikkuja. Muuten pöperöt kyllä maistuu, ja imettäminen on muuttunut hieman hankalaksi kun hän ei malta odottaa että maito tulee vaan haluaa ruokansa hetin eikä kohta. Imettäminen on myös levotonta sillä Lisaa kiinnostaa kaikki muu ja ruokailu katkeaa jatkuvasti. Lisa huitoo, potkii, ähisee ja puhisee eikä jaksa keskittyä. Tässä vaiheessa olisi helppo luovuttaa ja siirtyä korvikkeeseen mutta kärsivällisesti yritetään vielä.
Yöt Lisa nukkuu nyt paremmin kuin kuukausi stten. Silloin oli joku kehitysvaihe ja kääntymiseen liittyvä kriisi. Jos olosuhteet ovat suotuisat Lisa nukahtaa kymmenen aikaan illalla, syö 1-2 kertaa yön aikana ja herää aamulla 7 jälkeen. Hän nukahtaa omaan sänkyyn ja yöllä herättyään nostan hänet viereeni. Hän nukkuu edelleen vain yhdet pitkät päiväunet.
Eteenpäinkin hän liikkuu jo lattialla, tosin omasta mielestään ei tarpeeksi hyvin. Kauheat raivrit Lisa saa aikaiseksi kun ei pääse sinne minne haluaa, ainakaan tarpeeksi nopeasti.
Lisa on myös oppinut kirkumaan, kovaa ja korkealta. Öisin varsinkin on ihanaa kun hän treenata kirkumista.
Vaunujen kantokoppa saatiin laittaa pois koska Lisa haluaa matkustaa puoli-istuvassa asennossa jotta näkee ympärilleen (eikä hän enään siihen koppaan talvivaatteilla mahtuisikaan)
Laitoin myyntiin jo pieneksi jääneet vauvan vaatteet. Itku meinasi tulla kun niitä viikkasin postipakettiin. Vauva tavarat vaihtaa nyt omistajaa sitä mukaan kun Lisa kasvaa, sillä meille ei enään vauvoja tule, veikkaisin...

4 kommenttia

 1. Ihana pieni. Pienten vauvan vaatteiden laittaminen pois on tosiaan omanlainen vaihe...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin on. Se on erään elämänvaiheen loppu. Onneksi niistä on iloa jollekkin toiselle pienelle :)

   Poista
 2. Ihana pikkuinen. <3 Mäkin kyynelehdin, kun siivosin pari viikkoa sitten 50-56 cm vaatteet varastoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sentään vaan varastoon ;) seuraavaa odottamaan?!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...