tarinoita lehtijutun takaa
Meidän kotia esiteltiin kauniina kuvina uusimmassa, maaliskuu 2015, Unelmien Talo&Koti lehdessä. Hitsi että näyttää kivalta kuvissa, niin siistiltä!
Ajattelin kertoa teille vähän tarinoita kuvausten takaa.

Kun minulta kysyttiin haluaisinko lähteä tähän mukaan ajattelin ensin että JEEE! mutta vähän ajan päästä NO! sillä tajsin että tämmöinen vaatisi hirveän siivousurakan. Iski epätoivo että eihän meidän kotona ole mitään kiinnostavaa kuvattavaa, mattokin on hirvee, sohvatyynyt pitäis vaihtaa, monta sisustu-s ja diy ideaa on myös jäänyt toteuttamatta.

Me ollaan siis kesällä 2011 ostettu vanha omakotitalo, rakennettu vuonna 1945. Neliöitä tässä on reilu 70 ja alunperin tämä on ollut kahden perheen asunto. Kun talokaupat tehtiin  esikoinen Elias oli 1,5v ikäinen ja Iris oli 2 kuinen vauva. Talo oli hyvin pitkälti alkuperäisessä kunnossa, -60 luvulla oli tehty tiettyjä päivityksiä keittiöön ja sisävessa laitettu. Remppaa me tehtiin 9 kuukautta ennen kun päästiin muuttamaan.

Lehtijuttu tehtiin aika tasan vuosi sitten. Minä olin kuudennella kuulla raskaana ja olin just jäänyt sairaslomalle voimakkaiden supistusten takia ja mieheltä oli viikkoa aikaisemmin leikattu nivustyrä. Miehestä ei ollut siivous- tai lastenhoitoapua, hän "joutui" makoilemaan sängyssä sillä aikaa kun minä raskaushormoonihirviönä raivosiivosin. Lamppujen pölyt jäi pyyhkimättä ja lasten tahmaiset kädenjäljet ikkunoista putsaamatta. Tästä huolimatta Camilla sai ihanat kuvat otettua sillä aikaa kun Jaana haastatteli keitiönpöydän äärellä. Irikselle oli puettu kaunis mekko päälle mutta hän kävi jossain vaiheessa vaihtamassa sen ritaripaitaan, mies käveli farkkujen napit auki koska ei saanut housuja kiinni leikkaushaavan takia, Elias ehti levittää leluja ympäriinsä ja minä en ollut käynyt kampaajalla yli puoleen vuoteen. Se että kuvassa lapset leikkivät olohuoneessa tuskin häiritsee ketään, päinvastoin, se on elämää. Pihalla oli just saatu salaojien kaivuujäljet peiettyä ja uutta nutrsia kylvettyä.
Huomasitko sinä että työhuoneen tuolilla näkyy kissankarvoja, keittiönlattialla jotain tahroja, tietokoneen näppäimistöstä puuttuu näppäin ja lapset ovat liimanneet jotain tarroja sänkyyn. Minä huomasin, ja hitsi kun ärsyttää! Mutta hei, ihan täydellistä täällä ei vaan millään voi olla. Siloteltujen kuvien takana, arkikaaoksen keskellä tämä on meille täydellinen koti. Ihana muisto tästä lehtijutusta jäi, vuodessa on jo moni asia täällä sisällä muuttunut, ja vuoden päästä talon ulkopuolikin tulee olemaan aivan eri :)

P.S. Kurkkaa Instasta miltä meidän olohuone näyttää just nyt ;)Fina glansbilder på vårt hem i den nyaste, 3/2015 Unelmien Talo&Koti tidningen.

P.S. Kolla på Insta hur det ser ut i vårt vardagsrum just nu ;)

6 kommenttia

 1. Onnea lehtijutusta, täytyykin hankkia se käsiini :). Tämä taustatarina antoi ihan uuden ulottuvuuden. Kaunista kevättä ja aurinkoa!

  Tarja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kauniit kuvat ei aina kerro totuutta ;) Meillä kevät onkin jo sulattanut pihalta kaiken lumen, ihanaa! Aurinkoisia fiiliksiä sinne myös!

   Poista
 2. Jutussa oli kauniita kuvia, kauniista kodistanne...:)

  VastaaPoista
 3. Pitääpä hankkia tuo lehti! Meillä kun oli kuvaukset noin vuosi sitten myös, niin siivosin myös aivan hulluna. Ja koska lapset asuvat täällä myös, oli siisteyden ylläpitäminen todella haastavaa, kaikkea kun ei mitenkään voinut tehdä yhdessä päivässä. Ja silloin piti tosiaan saada koko talo siistiksi yhtäaikaa, joka ei siis tapahdu normaalisti ikinä! Ja tosiaan tuntui, että sitä mukaa kun etenin, muu väki kulki perässä ja sotki... Vaikka kuvista jäi ihana muisto tästä ekasta omarakentamasta kodista, niin silti muutaman muun kuvauspyynnön torjuin, ihan vaan siksi etten jaksanut sitä kamalaa siivousrumbaa uudestaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tuu meillekään ihan heti mitään vastaavaa :) Ei kai kenenkään lapsiperheen koti näytä siltä kun sisustuslehden kuvissa, mutta en minä tänne blogiinkaan halua sottapytty kuvia laittaa (ainakaan jatkuvastu) tää on vähän sellanen paikka mihin pääsee sitä sotkua pakoon ja voi katsoa kuvia kauniista kodista, vaikka todellisuus olisikin ihan eri. Mua myös ärsyttää vähän se kun monessa ruotsalaisessa sisustuslehdessä on nykyään "sotkuisia" kuvia. Sellaisia missä on stailattua sotkua, -laitetaan nää urheiluvälineet tähän ja tää vaatekasa tälleen nätisti tähän niin näyttää siltä kun tää ois ihan aitoa sotkua ja normaalia elämää!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...