Pihapäivitys: huhtikuuSkilla tää on ruotsiksi mutta suomeksi en tiedä??


  Lapset kylvi kirsikkatomaatin siemenet jotka Iris sai synttärilahjaksi.
Kohta vihertää!


Tämä on ehkä tuoksuköynnöskuusama...


nne istutin viime syksynä tädiltä saatuja kuunliljoja ja jotain muuta minkä nimeä en muista. Pihalta kaivelen ylös kaikki sormustinkukka taimet jotka puskee esiin joka puolelta, ja vien ne tänne missä lapset ei pääse niihin niin helposti käsiksi. Sillä vaikka kukka on todella kaunis se on myös todella myrkyllinen. Hollanista tuliaiseksi saadut päivänkakkaran siemenet laitoin myös tänne ja on jo kasvaneet kivasti.  Tähän odotetaan varjoliljoja, jotain muita liljoja ja siperiankurjenmiekkaa.
Meidän pihaa terrorisoi fasaanikukko kanalaumoineen ja ne tykkää käydä kuopimassa tätä kukkapenkkiä...murrr  :/Kasvilaatikot ja sivuilla viime kesänä istutetut vadelma- sekä viinimarjapensaat.
Tota omenapuuta jossa lapset kiipeilee leikkasin monta päivää, hirvee työ!


Saksankurjenmiekat nousee esiin. Tässä kasvaa myös syysasteria, varjoliljaa ja tarkapiiskua.Tähän taisin laittaa unikkoa, isopäivänkakkaraa ja karhunvatukka pensaan.
Puput ovat käyneen syömässä jotain mistä pitäisi tulla jonkinlaisia vlkoisia kukkia. Kaunokit ja narsissit ovat alkaneet kasvaa. Taustalle tulee ruusuja, liljoja ja kieloja.


Kivimuuriin laitoin mehikasveja, yläpuolella kasvaa tarhapiiskua ja koristevadelma. Sivulla näkyy hieman lasten köysirataa joka solmittiin neljän luumupuun väliin.

Tätä tontin yläpuolta raivattiin ja kaivettiin niitä pieniä luumu- ja pihlajapuita pois. Seasta löytyi vanha traktorin moottori. Painaa niin paljon että en jaksanut kantaa sitä pois. Tein siis siitä penkin :)


Toivottavasti viime kesänä istutettu nurmikko lähtee kasvamaan.


Tätä pihaa ollaan nyt muutama kesä raivattu, kaivettu salaojia ja kylvetty nurmikkoa. Olen harjoitellut kukkien istutusta ja tein pienen kasvimaan. Vanhoja perennoja yritän saadaa uuteen kasvuun, pensaita on siirelty, puita kaadettu. Nyt pikkuhiljaa alkaa selkeytyä kuva siitä mitä pihalta halutaan, minne tulee grillipaikka ja minne lasten leikkipaikka. Tämä kevät on mennyt pensaiden ja vanhojen omena- sekä luumupuiden leikkaamisessa. Yläpihan metsittynyt alue raivattiin ja kaivettiin ylös satakunta pientä puuta. Kesän aikana ulkosaunan ympärille on tarkoitus tehdä terassi,  grillipaikalle kivetys, vajojen portaat uusia, aita rakentaa naapurin kanssa ja muutama kirsikkapuu istuttaa. Siis sen muun pihanhoidon ohella. Siinähän se kesäloma menee mukavasti ;)
Nämä kuvat on otettu viikkositten ja sinä aikan kaikki on kasvanut tosi paljon! Nurtsikin on nyt jo ihan vihree! Jee, kohta on kesä!

(Pahoittelut puutarhatietämättömyyteni, en muista tai tiedä kasvien oikeita nimiä, en niiden oikeaoppisia kasvupaikkoja tai hoito menetelmiä. Ne joko menestyy tai sitten ei. Kastelen kun muistan ja lannoitteet haetaan kaverin hevostallilta.)

4 kommenttia

 1. Ihana piha teille tulee :D.. Minusta on ihan ok, ettei aina tarvii olla ihan täysin PRO kaikessa.. Meillä mennään istutusten suhteen aivan samalla meiningillä ja yllätytään sitten positiivisesti jos jokin kasvaa.. Onpahan ainakin jännittämistä!! Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks edellinen asukas oli innokas laittamaan kukkasia. Piha oli vaan päässyt villiintymään aika reilusti. Mutta nyt risukon tilalta paljastuu kauniita perennoja :)

   Poista
 2. teillä on kaunis pihapiiri, ja erityisesti tuo kivimuuri on minusta upea! Me koetetaan tehdä vähän pengerrystä luonnonkivillä, mutta meillä ei noussut ihan tarpeeksi kiviä siihen, katsotaan nyt mitä me keksitään :-) Tuon tyylistä kuitenkin haluaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka muuten tykkään selkeestä ja grafisista jutuista niin pihan haluisin olevan runsas ja rönsyilevä mielummin kun avara ja selkeälinjainen.

   Tää on rinnetontti ja kaks vanhaa kivimuuria on tehty porrastamaan pihaa. Meillä tuli esiin tosi paljon kiviä kun taivettiin salaojat, niitä ollaan sit laiteltu pitkin pihaa.
   Tämähän oli kuitenkin valmis piha kun tänne muutettiin, omat taidot ei varmaan rittäis alkaa suunnitella ihan uutta niin kun teillä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...