kasvimaa / grönsakslandIstutuslaatikot sai viikonloppuna siemenet. Nyt odotellaan satoa :)
Kakasi kesää sitten laitettiin pieni kasvimaa kuudesta kuormalavan kauluksesta jotka toimittavat siis viljelylaatikoiden virkaa. Ensin mitattiin sopivan kokoinen alue ja kaivettiin ylös nurmikko ja käännettiin se   nurmipalat ylösalaisin, tämä sen takia että ruoho ei kasvaisi niin herkästi aluskankaan läpi. Kun maa oli käännetty levitettiin suodatinkangas joka päästää veden läpi mutta estää rikkaruohojen pääsyn viljelylaatikoihin. Alueen reunoille kaivettiin pienet urat johon laitettiin laudat rajaamaan kasvualuetta ja pitämään suodatinkankaan paikoillaan. Kuormalavan kaulukset aseteltiin kankaan päälle ja täytettiin mullalla. Laatikoiden ympärille laitettiin kuorikatetta. Meillä on pihalla tosi paljon kotiloita jotka syövät kaiken. Kuivasta kuorikatteesta ne ei tykkää eivätkä siis mene laatikoihin popsimaan meidän sato. Laatikot on toiminut hyvin, ei ole tarvinnut kitkeä rikkaruohoja. Meillä on ollut vain kasveja jotka eivät vaadi kovinkaan syvää multakerrosta joten yksi lavankaulus on riittänyt, näitähän voi kasata monta päällekkäin niin saa laitettua vaikka perunoita.
Tänä keväänä suurennettiin kasvimaata kahdella isommalla laatikolla. Tein kartan mistä näkee mitä täällä kasvaa. Basilikaa, oreganoa ja minttua olen laittanut omiin ruukkuihin ja Iriksen synttärilahjaksi saadut tomatin siemenet kasvavat vielä sisällä. Kuorikatetta pitää vielä vähän lisätä.Två somrar sedan fixade vi ett grönsaksland av pallkragar. I vår satt vi  två större lådor till och sådde fröna under veckoslutet. Nu gäller det bara att vänta på skörden :) Gjorde en karta över vad som växer här. Sen har jag ännu basilika, oregano och mynta i egna krukor och tomatfröna som Iris fick till födelsedagspresent växer ännu inne. Lite till täckbark måste sättas runt lådorna. Vi har en massa snäckor här men de tycker inte om att gå på barken så de låter våra grönsaker vara ifred.


,
,
,
,10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, kunhan pääsevät kasvuun siitä tulee varmasti kiva.

   Poista
 2. Varmasti kesällä kukoistaa! Saas nähdä kuinka käy minun uuden kasvimaani; ei meinaan ole mitään suodatinkankaita tai sanomalehtiä alla (sillä tehty vanhaan mansikkamaahan). Mutta eikös monia rikkaruohojakin voi syödä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti :) käytiin miehen kanssa syömässä hienossa trendikkäässä ravintolassa ja pääruoan päällä oli vuohenputkea!! Sitä kasvaa meillä kukkapenkit täynnä ja peittää kaiken muun alleen. Joten ehkä pitäis alkaa viljelemään sitä :)

   Poista
 3. Satoa ootellessa. Viikonloppuna jos sais maahan omansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla jäi hirveesti siemeniä laittamatta kunten porkkanat, kun ei vaan mahdu :( mutta toi kasvimaa on nyt sen kokonen mitä jaksan ja ehdin hoitaa. Olen valinnu mahdollisimman vaivattomia kasveja eikä tarvii rikkaruohoja kitkeä aluskankaan ansiosta :)

   Poista
 4. Kivalta näyttää. Ja kiitos. Sinun ansiostasi keksin, minne laitan vadelmapensaat kasvamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä oli sulle apua :) minusta on kiva kun kaikki syötävä kasvaa lähekkäin, marjapensaiden lisäks tuossa on kaksi vanhaa omenapuuta.

   Poista
 5. Näyttää todella hyvältä - ihailtavaa järjestelmällisyyttä (jota ei minulta puutarhahommien suhteen tunnu löytyvän sitten millään!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö olekkin ;) järjestelmällisyys kun ei yleensä kuulu uonteenpirteisiini, mutta kyllä tämä vielä kaaokseksi ehtii muuttua :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...