ärsyttää / irriterar


Säästä ei pitäisi valittaa. Mutta kun ärsyttää tämä "kesä". Toissapäivänä oli puolipäivää aurinkoista, sitten taas satoi, satoi ja satoi. Kesäkuun aikana on ollut kahtena päivänä hihaton paita päällä. Lapsilla monta ihanaa kesämekkoa ja helleasua kaapissa käyttämättömänä. Kokoajan kauhea tuuli. Ja sade. Kylmää on niin että raparperi ei kasva ja herneet ei idä. Ärsyttää myös se että harrastekanaloissa on esiintynyt mycoplasmaa. Tauti jota ei 30 vuoteen ole Suomessa ollut. Ihmiset tuovat laittomasti kanoja maahan ja tauti on päässyt leviämään. Nyt jäi meidän kesäkanat vielä kasvattajan luo kunnes EVIRA tarjoaa lisätietoa asiasta. Ärsyttää myös se että meidän talonlaajennus siirtyy vuodella eteenpäin koska joku kaavoittaja on aikoinaan piirtänyt viivan meidän tontille ja tämän rakennusalan ulkopuolelle ei saa rakentaa. Ei ilman että pitää hakea poikkeuslupaa. Ja tämä vie aikaa, papereita pyöritellään eri virastoissa ja hyväksytetään lautakunnissa jotka eivät kiirehdi. Pitää olla lisäpiirrustuksia ja -selvityksiä. ÄRSYTTÄÄ!
P.S. Kuvat ei liity tekstiin mitenkään.


Man får inte klaga på vädret. Men jag blir så irriterad på den här "sommaren". I förrgår var det en halv dag soligt, sen regnade det igen, och regnade och regnade. Jag har haft på mig ärmlös skjorta två gånger under juni månad. Barnen har härliga sommarklänningar och t-shirts oanvända. Hård vind hela tiden. Och regn. Det är så kallt att rabarbern inte växer och ärterna vill inte gro. Det irriterar mig också att det hittats mycoplasma hos gårdshöns här i Finnland. En sjukdom som senast funnits för 30 år sedan. Människorna hemtar olagligt höns till landet och sjukdomarna sprids. Så nu kan inte våra höns flytta hit för uppfödaren får inte ge hönsen vidare än så länge. En annan sak som irriterar är det att någon stadsplanerare har i tiderna ritat ett sträck på vår tomt och vi får inte bygga ut huset dit vi hade tänkt oss. Nu flyttas tillbygnadsprojektet till nästa år. Vi måst söka om undantagstillstånd i stadsplanen, papper skall skickas till olika myndigheter och byråer, styrelser som tar tid på sig skall godkänna planen. Vi behöver tilläggsritningar och utredningar. IRRITERANDE!
P.S. Bilderna har inget samband med texten.

2 kommenttia

  1. Vaikka sateesta ja tuulesta tykkään, alkaa minustakin jo sitä lajia olla liikaa. Olisi niin mukava välillä nauttia auringostakin..:)

    VastaaPoista
  2. No olisi kyllä kiva päästä uimarannalle lasten kanssa. Yhtälailla ärsyttää se että viime talvena tein tasan kaksi kertaa lumityöt pihalla, kun ei sitä lunta vaan ollut. Tuuli ja satoi koko talven, niin kun nytkin :(

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...