easy DIY Lamp

Lastenhuoneessa on ollut se ongelma että siellä on aivan liian pimeää. Huoneen katossa on aikaisemmin roikkunut yksi kattovalaisin ja se ei ole valaissut huonetta riittävästi. Keltainen metallivarjostin 70-luvulta oli ihan kiva kirppislöytö mutta se valaisi huoneen ruman keltasävyiseksi. Ikean Hemma-ripustinsarjalla sai kolme valaisinta yhteen pistorasiaan ja niin sain valoa jaettua paremmin huoneeseen.
Taittelin lampuille tuollaiset origami-varjostimet valkoisesta kartongista. Joku ihana värikin olisi sopinut mutta halusin mahdollisimman kirkkaan ja valkoisen valon huoneeseen, joten valkoiset niistä tuli (ja sitä valkoista kartonkia sattui olemaan kotona).
Tein nämä lamput jo viime talvena enkä löytänyt alkuperäistä ohjetta vaikka kuinka googlasin. Joten tein teille oman ohjeistuksen :) Tässä helppo ja halpa valaisin, ja miten ihana toi olisikaan jos  taittelisi vain yhden varjostimen isommasta arkista..


Barnens rum har varit alldeles för mörkt. I taket  hängde det en gul metall lampa från 70-talet som jag hittat på loppis för långe sedan. Den var ju nog fin men gav ett vidrigt gult sken i rummet. Med Ikeas Hemma-upphäng gick det att få tre lampor i samma takuttag och jag kunde dela upp ljuset i rummet mycket bättre. 
Jag gjorde lampan redan i vintras, vikte några origami lampskärmar av vit kartong och tänkte dela med den fina idén till er men fast hur jag googlade så kunde jag inte hitta original instruktionerna. Så ni får nöja er med min egna :).Tarvitset:
A4 kartonkia (yhteen varjostimeen)
viivottimen
teippiä
lankaa ja neulan
lampun ripustinsarjan
HUOM!! KÄYTÄ AINOASTAAN LED-LAMPPUA JOKA EI KUUMEN!!


1 -3. taita A4 kartonki 8 yhtä suureen osaan. Vedä kaikki taitokset viivottimella niin saat niistä tarkat.
4. taita kuvan mukaiset neljät vinotaitokset.
5. ja samat vinotaitokset toiseen suntaan.
6. tee sama toiselle kartongille ja teippaa ne yhteen.
7. teippaa toisetkin päät yhteen sisäpuolelta niin että kartongit muodostavat sylinterin. Painele taitteet tiukasti yhteen ja muotoile varjostin kauniiksi.
8. pujota siima tai varjostimen värinen langka yläpuolen sisäkulmista läpi, jätä pitkät langanpäät ja vedä varovasti niin varjostin supistuu muotoonsa. Pujota lampunjohto varjostimen läpi ja solmi lanka tiukasti ymäpärille. Valmis!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Du behöver:
2st A4 kartonger (till en lampskärm)
linjal
teip
nål och tråd
lampupphäng
OBS!! ANVÄND BARA LED LJUSKÄLLA SOM INTE BLIR HET!!

1-4. vik kartongen i 8 lika stora delar. Dra dem med linjalen så att du får skarppa veck.
4. vik fyra sneda veck så som på bilden. 
5. vik fyra likadana veck åt andra hållet.
6. gör samma vikningar till det andra pappret och tejpa ihop dem.
7. tejpa ihop kartongerna så att den bildar en cylinder. Tryck ihop vecken och forma lampskärmen.
8. trä tråden igenom övresidans inrekanter. Lämna tråden lång, dra försiktigt ihop den så att skärmen drar ihop sig. Sätt lampans sladd igenom skärmen och knyt ihop tråden hårt runt sladden. Färdig!
8 kommenttia

 1. Jo aikoja sitten piti kokeilla tommoisen lampun taittelua. Nyt kun on hyvät ohjeet, niin ei ole enää syytä lykätä hommaa. Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, tää on oikeesti tosi simppeli tehdä.

   Poista
 2. Wau, oletpa kekseliäs! itsellä ei ikinä tulisi tuollaista ideaa - ei luovuutta eikä taitoa! :D Muutenkin kiva raikas blogi! Olen tänään etsinyt uusia blogeja ja tämä upposi! <3 Kivaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Katri ja kiva kuulla että tykkäsit blogista. Eikä tää ollut mun oma idea vaan jostain netin syövereistä sen bongasin :) Huvää juhannusta!

   Poista
 3. Ihan mahtava idea!! Miepä heitinkin siulle haasteen, kääk. Käy kurkkimassa. Hyvää Juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä: http://hui-hai.blogspot.fi/2015/06/muistoja-joista-en-koskaan-luovu.html :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...