Porvoo vinkit I / Borgå tips I

.

Nyt on virallisesti kesä! Joku saattaa ehkä suunnata tänne Porvooseen kesäretkelle ja ajattelin tehdä pienen postaussarjan meidän Porvoo suosikeista.
Ensimmäisenä esittelyssä on Bosgård jossa tuotetaan luomunaudanliha. Me käytiin Bosgårdissa syömässä äitienpäivä. Paikka oli mielenkiintoinen ja ehdottomasti lähdetään sinne uudestaan. Kartano sijaitsee n. 10km Porvoon keskustasta, eli aika kiva matka tehdä vaikka pyöräretki. Tilalla kasvatetaan luomu Charolais-lihakarjaa joka saa laiduntaa perinnemaisemissa, sieltä löytyy myös Deli-ruokakauppa josta saa mm. tilan omaa lihaa, kahvila, ravintola, juhlatilat, erillaisia tapahtumia ja luontopolkuja. Joku saattaa ihmetellä miksi kasvissyöjä haluaa lähteä karjatilalle?! No, omaan fuokafilosofiaan kuuluu se että en halua syödä kasvatettua lihaa, tukea lihateollisuutta sellaisena kun se tänäpäivänä on. Sen sijan pystyn kyllä hyvällä omatunnolla syömään riistaa ja nyt myös Bosgårdin luomulihaa sillä lehmillä näytti olevan ihan mukavat ja lajilleen sopivat olot.
Jos lähdette Bosgårdiin kannattaa ehdottomasti mennä mukaan tilakierrokselle jossa esitellään tilan toimintaa laajemmin.  Lihakarjahan ei ole mitään silitettäviä, ja isot sommit ovat kyllä kunnioitusta herättäviä eläimiä. Tilalle olikin alkukesästä tulossa lampaita jota lapset saavat sitten syöttää. Ensi kerralla otetaan  kahvilasta mukaan picnic kori ja lähdetään luontopolulle.
Porvoon lähialueilta löytyy monta kartanoa, esim Hommanäs ja Haikko on myös käymisen arvoisia paikkoja.


Nu är det sommar! Någon kanske har planer på att komma till Borgå på utfärd så jag tänkte göra en liten serie om våra favoritplatser. 
Till först presenterar jag Bosgård där det föder upp ekologiskt nötkött. Vi var där och äta på morsdagen och tänker absolut åka dit en gång till. Gården ligger ca. 10km från Borgå centrum, en lagom väg för cykelfärd. Förutom Charolaiskorna som får beta fritt i kulturhistoriskt naturlandskap finns också en Deli-butik där du kan köpa gårdens kött produkter, kafe, restaurang, festlokat, olika evenemang, och naturstigar. Om du åker till Bosgård så gå absolut med på rundturen på gården där du får bekanta dig närmare med ekologisk djuruppfödning. Nästa gång skall vi ta en picnic korg med från kafe´ och gå på naturstig. 
I Borgå finns också flera andra gårdar som det lönar sig att besöka, tex. Hommanäs och Haikko.


.

3 kommenttia

 1. Kiva aihe, jään kiinnostuneena odottamaan jatkoa. Kaikki vinkit on tervetulleita, meidän kesäretki sinne kun kestää vähän pidempään :-D

  VastaaPoista
 2. Nyt kun hengailette täällä vähän useammin, pitäiskö treffata leikkipuistossa joku päivä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahka saadaan itsemme sinne pysyvästi, ja pöly vähän laskeutuu, niin mikäettei! :-) Juuri tuonne puistopostaukseen kyllä kommentoin, että olen aina ollut tosi huono lähtemään puistoihin, mutta jos olisi seuraa niin ehkä sitten voisikin :-D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...