Porvoo vinkit II / Borgå tips II.

Porvoossa on monta kivaa leikkipuistoa. Meidän lasten suosikit on:
-Muumi-puisto joka sijaitsee Porvoon keskuspuistossa, Linnankoskenkadulla. Sinne on kiva ottaa omat eväät mukaan ja pitää piknik puiston nurtsilla. Siis jos sattuu parempi ilma kuin mitä meillä oli viimeksi. Vettä tuli kaatamalla ja leikit jäi lyhyeen.
-Angrybirds-puistossa on mahtava köysirata ja maahan upotettu trampoliini. Se löytyy Eestinmäestä, Pajumäentie 2.
-Laiva-puisto on oma suosikki. Vaikka puisto sijaitsee meren tuntumassa ei siellä ole uimarantaa mutta lintutorniin voi kiivetä ja tiirailla merilintuja. Vierestä löytyy myös grillipaikka ja rakenteilla on jonkinlainen ulkopunttis puiston kylkeen. Tämän puiston läydät Tolkkisista, Haikkoontie 330.

Useinmiten me käydään kuitenkin Pormestarinkadun puistossa Näsissä, jossa Porvoon kaupunki järjestää perhepuisto toimintaa. Siellä on mukavat puistotädit ja paljon leikkikavereita. Täällä Porvoossa ei ole samanlaista leikkipuisto kulttuuria kun Helsingissä oli, siellähän puistoissa järjestetään paljon ohjelmaa ja puistoissa on aina leikkikavereita. Täällä me ollaan monesti yksin puistossa, ehkä lapset leikkivät enemmän omilla pihoillaan kuin puistoissa?Det finns många fina lekparker i Borgå. Barnens favoriter är:
-Muminparken som är en del av Borgå centralpark, vid Linnankoskigatan. Där är det skönt att ta metsäck med och ha picnic i gräset. 
-I Angry Birdsparken finns en stor linbana. Den ligger i Estbacka, Pilbackevägen 2.
-Min egen favorit är sk. båtparken. Fast den ligger vid havet kan man inte simma där, men man kan klätra upp i fågeltornet och se på sjöfåglar. Där finns också en grillplats och de håller på att bygga ett utegym intill parken.  Parken hittar du i Tolkkis, Haikovägen 330.
4 kommenttia

 1. Vi sku kunna komma en dag till Borgå för parkhäng. Fast sen vill vi ju också gärna komma till er med... Svårt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ni är hjärtligt välkomna! Den här veckan har vi fullt upp, men nästa??

   Poista
 2. Kiitos taas! Minä olen aina ollut huono lähtemään puistoihin, en ole kai sellainen puistokelpoinen äiti tai jotain :-D Mutta näitä on hyvä tietää tuolta Porvoosta, ainoastaan tuo muumipuisto oli meille entuudestaan tuttu!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...