#habitare2015: matot ja valaisimet / mattor och lampor

Bloun / Emmi Santa ja Antti Torstensson
 Alusta loppuun käsityönä tehdyt valaisimet tulevat myyntiin 14.10.
Näissä valaisimissa yhdistyi kaikki mitä arvostan, kotimainen käsityö, taitavat muotoiliat, toimivuus sekä kaunis yksinkertainen ulkonäkö. Suosittelen tutustumaan!Pakollinen messukuva. Näiden tuhansien sateenvarjojen takana on taiteilijapari Kaisa ja Timo Berry.


KUBE - käsintehtyjä design-valaisimia betonista.
Unveiled / virkattu matto / Rocky Road / Oona HytönenUnveiled / Käpy-valaisin / Matilda Palmu Signals-näyttely / Susanna Björklund / sammal-matto


Jos ei halua perinteistä mattoa voi aina teipata/maalata lattiaan kuvioita.Proto Shop / Heap-valaisin / Anna Kantanen
Mielenkiintoinen muoto ja kauniit värit. Yksi suosikeista.Forme / Ton-klassikkotuolit ja ihania mattoja. Kaunein kaikista tuo Molla Millsin vihreä Lato villamatto. Sapisi niin hyvin meidän kotiin.Deko lehden osasto / suunnitellut Piia KalliomäkiLöytyyhän mustavalkoisen maton ystävällekkin jotain mieleistä :)Mahtavia kuoseja!Airamilla oli moelenkiintoinen ulkovalo. Miten hyvin tuo lattialampun muotoinen valaisin sopisikaan terassille! Tykkäsin.Jatkoa eiliselle Habitare postaukselle.

Asia joka pisti messuilla silmään oli matot. Paljon ihanan värisiä ja kuvioisia mattoja. Erillaisia pintoja, struktuureja ja materiaaleja. Miten mahtavaa että parin vuoden takaiselle "blogimatolle" löytyy eri tyylisiä vaihtoehtoja. Toinen asia on valaisimet. Laaja valikoima erillaisia kauniita valaisimia. Mutta ehkä jo vähän alkaa kyllästyttää kupari, betoni ja vaneri?! Mikä olisi seuraava trendi?

Yhteinen asia jonka olen lukennut jokaista Habitarea koskevasta blogikirjoituksesta on se että messut olivat pettymys. Tuntuu etttä ne huononee ja suppenee vuosi vuodelta? Mitkä fiilikset teiltä messuista jäi?


Ännu lite bilder från Habitare. Härliga mattor och vackra lampor.6 kommenttia

 1. Tylsää oli, ei yhtään wau-efektiä. Onneksi olin alelipulla (7,5e), niin ei harmita ihan niin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kaikilla on ollut samankaltaisia fiiliksiä :( Ehkä messujen olisi syytä miettiä jonkinlaisia muutoksia??

   Poista
 2. Olen onnistunut skippaamaan monet messut, joten seuranta on jäänyt blogien varaan. En tuosta suppeudesta tiedä, mutta blogien välityksellä aika lailla samat jutu ja kuvat välittyy lukijalle - ei sellasta yksittäistä WAU juttua nouse esille. Tai tuntuu, että ne jutut, jotka ovat jo blogeissa esitelty, nousee nyt messuilla esille. Eli innolla odottelen minäkin sitä uutta trendiä ja "blogimattoa/valaisinta/juttua" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messujen mielenkiintoisimmat jutut näkyy blogeissa hyvin, ihan turha lähteä paikanpäälle katsomaan kaikkea sitä muuta. Välttyy niiltä kauheilta liittymä ja sähkö kaupittelijoilta. Itse olen käynyt nyt monta vuotta pukeen ja mietin että ehkä ne oli paremmat silloin kun olivat vain joka toinen vuosi?

   Poista
 3. Mä myös ihastelin valaisimia ja mattoja. Juurikin tuo Lato ihastutti eniten. Se sopisi hyvin meille. Olin ensikertalaisena messuilla. Varmaan juurikin sen takia ne olivat mielestäni tosi kivat ja inspiroivat. Monet messut Tampereella Pirkkahallissa kokeneena täytyy sanoa, että oli kivaa nähdä näyttäviä esillepanoja ja kierrellä kerrankin ilman kauheaa tungosta väljissä tiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania mattoja joka paikassa! Olihan siellä tietenkin paljon inspiroivia ja mahtavia oivalluksia, koko Block- kortteli oli hyvä. Kaipaisin enemmän edelläkviä juttuja ja uusia tuulia. Mutta hei tuo väljyys ihmetytti minua myös, olin kuitenkin käymässä messuilla parhaana yleisöpäivänä, eli lauantaina eikä siellä todellakaan ollut tungosta, kuten voisi olettaa. Mukavahan siellä oli kulkea, mutta ehkä sekin kertoo messuista jotain jos ihmisiä ei kiinnosta tulla paikanpäälle?? Samana viikonloppuna oli kyllä ihan hirveästi muutakin ohjelmaa tarjolla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...