Teenage Mutant Ninja Turtles
Viikko sitten meillä vietettiin ensimmäisiä kaverisynttäreitä. Siis synttäreitä johon päivänsankari oli kutsunut vain omia kavereitaan, sukulaiset tuli sitten erikseen. Elias täytti 6 vuotta ja vieraana oli kymmenen suunnilleen saman ikäistä poikaa. Eliaksella oli hyvin tarkat toiveet synttärien suhteen. Teema oli Turtles ja tarjolla piti olla pizzaa, popcornia ja karkkeja. Sen lisäksi leivottiin porkkanakakkua ja tehtiin kekseistä linnoitus. Koristeita mietittiin myös yhdessä, ja koska ei (onneksi) löydetty valmiita mutanttininjakilpikonna-sälää niin tehtiin omia Turtles mukeja vihreistä muovimikeista ja huopakankaasta. Sen lisäksi vielä vähän ääniefektejä ja kaupunki siluettu taustalle. Pöydällä on pöytäliinan päällä lahjapaperia, sitä ollaan käytetty useasti juhlissa tuomaan lisää väriä ja vaihtelua kattaukseen.
Meillä kaverisynttärit kesti 2 tuntia, aivan riittävä aika mielestäni. Meillä ei ollut mitään ohjattua ohjelmaa vaan pojat sai leikkiä (lue riehua) vapaasti. Kävivät vähän aikaa pihallakin leikkimässä hyvistä ja pahista minkä jälkeen sisällä leikittiin vähän rauhallisemmin.
Elias oli odottanut juhliaan todella paljon ja sitä että kaikki kaverit tulevat leikkimään hänen luokseen. Pojat vaikutti tyytyväisiltä ilman pomppulinnoja ja taikureitakin.

Vietetäänkö teillä kaverisynttäreitä? Kannatatteko kotijuhlia vai vuokraatteko tilan jostain? Tiedän että täällä meilläpäin on ainakin ollut suosittua varata koulujen luukuntasaleja juhlien ajaksi. Se on mielestäni kiva vaihtoehto jos oma koti tuntuu liian pieneltä. Voi tehdä vaikka temppuradan tai pelata sählyä. Eikä varmasti kustanna yhtä paljon kuin sisäleikkipaikkojen tarjoamat synttärit.Vi hade första komppiskalaset förra veckan. Alltså ett kalas där det bara var vänner som födelsedagsbarnet själv hade bjudigt, släktingarna fick komma en annan dag.  Elias fyllde 6 år och vi hade 10 pojkar här och fira det. Han hade funderat noga vad han ville bjuda på och vad temat skulle vara. Det var Turtles och pizza som gällde. Vi pysslade tillsammans Turtles-muggar och jludefekter.
Vi hade inget program utan pojkarna hade 2 timmar tid att leka fritt, och oj va de lekte!! Och sprang, härja, busa, skratta, spela och åt.  Men roligt hade de nog utan trollkatlar och hoppslott också.

Brukar ni ha kompiskalas? Har ni firat hemma ellr hyrt någon lokal? Här är det populärt att hyra skolornas gymnastiksalar för att ha kalas där man kan springa och hoppa omkring.
10 kommenttia

 1. Alltså vau! Så sjukt imponerad över vad du kan, kommer på och att du orkar!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. De var nog en hektisk vecka, jag hade 4 fulla arbetsdagar, simmskola, lekar besök o annat, så ja , jag är nog också lite imponerad att vi fick något gjort :)

   Poista
 2. Ihanat koristelut! Meillä oli silloin kaverisynttäreitä kun isommat lapset oli pieniä, mutta nyt näiden pienten kanssa olen toistaiseksi vältellyt niitä pitämästä. Jotenkin tuntuu että näissä sukulaisjuhlissakin on jo tarpeeksi (juuri tänään oli)... Tällä saa kyllä roimasti huono äiti-pisteitä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nää oli meidän ekat mutta ei varmasti vikat :) Luulen kyllä että noi veijarit oli tyytyväisiä kun vaan pääs leikkimään keskenään, tarjoilusta viis. Niin sa seuraavana päivänä tuli vielä iso kasa sukulaisia...huh.. pelkään että oon tehnyt itselleni karhunpalveluksen, lapset vaatii jo äidiltään aika paljon.

   Poista
 3. Näyttääpäs hyvältä! Meillä on erikseen sukulaissynttärit ja toisena päivänä tulee ystävät perheineen. Lapset on nyt vielä niin pieniä (pian 2v ja 4v) että kaverisynttäreitä ilman muiden lasten vanhempia ei ole vielä pidetty. Eikä vielä haluttukaan, sillä on ollut ihana tavata samalla iso joukko ystäviä synttärikahvittelun merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkin oli vasta nyt 6 vuotiaana ekat kaverisynttärit. Sukulaiset tuli sitten seuraavana päivänä. Mutta nyt oli vieraana lapsia joiden vanhempia en itse tunne, ehkä vain eskarin käytävillä nähnyt, jos sitäkään. Poika on jo niin iso että sille alkaa tulla oma ystäväpiiri joka ei enään ole yhteydessä äidin ystäviin. Niin ne vaan kasvaa ja itsenäistyy pikku hiljaa.

   Poista
 4. Ai vitsit miten kivat teemasynttärit! Ihanaa kun nähdään vähän vaivaa ja käytetään mielikuvitusta itse tehdyissä rekvisiitoissa, tykkään! Itsellä työn alla vauvakutsujen järjestäminen, koristusten ja tarjoilujen suunnittelu juhliin on ihan parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!
   Kieltämättä tykkään kyllä suunnitella juhlia :) mutta edeltävä viikko oli vaan tosi kiireinen joten vähän tuntui jo rankalta. En tietenjään halua lapsen iloa omien juhlien järjestämisestä pilata. Varmasti ihan yhtä kivaa kun itse juhlat on lasten mielestä niiden vallmistelu, kutsujen askartelu, koristelu, leipominen ja kattaminen.

   Poista
 5. Uuu! No nyt on reteet tarjoilut! Heti pisti mielen yhtä villiksi kuin pikkupojilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, pitäiskö ensi kerralla miettiä hillittyä ja rauhallista kattausta/tarjoilua jos menokin olisi sitten sen mukaista :) No kyllähän synttäreillä pitää olla riemua ja riehuntaa...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...