Vastuulliset joululahjavinkit*tähdellä merkityt tuotteet saatuja blogin kautta.


Minä olen yleensä mattimyöhäinen joululahjojen hankkija. Tänä vuonna asia onkin ihan hyvällä mallilla, kun reilu viikko ennen aattoa suurin osa lahjoista on jo paketoitavana.

On kiva että lahja kertoo jotain antajastaan mutta että se on tietenkin myös sopiva saajalle. Minulle on tänäki vuonna ollut tärkeää suosia kotimaisia tuotteita, pienyrittäjiä, luomua ja lähituotettua. Tässä meidän vastuulliset lahjavinkit (vaikka ensi vuodelle, jos sinä et ole samanlainen viime tippaan jättäjä kun minä)

1. Kerholaisen äidille - Wean Green kierrätyslasista vallmistettu välipala-astia / Bigg Small Company.*
2. Opiskelijalle - Linexpo lisäaineettomat Askolan Monninkylässä valmistettu nokkoskeitto.
3. Taaperolle - NOSH luomupuuvilla vaatteet ovat Suomessa suunniteltu ja vastuullisesti valmistettuja Portugalissa.*
4. Vauvalle (ja äidille ) - Sophie la girafe Baby oil, luonnon ja -luomukosmetiikkaasarja vauvalle / Big Small Company.*
5. Kiireiselle - JOCO, lasinen uudellenkäytettävä kahvikuppi muovisia takeaway kuppeja vastaan / Big Small Company.*
6. Teinille - Flow kosmetiikka, Suomessa tehty luomukosmetiikka, Sokeri-suklaa kasvojen kuorinta.
7. Miehelle (joka ei osaa tehdä ruokaa) - 400g parhaat jauheliha reseptit, Hanna Gullichen, Joonas Laurila / No Tofu Puplishing, tuetaan kotimaisia työtä. *
8. Leipojalle - Santa Maria Luomu kaneli ja kardemumma. *
9. Isälle ja pojalle - Formula-neppis kisa, valmistettu Suomessa, Hot-toys Oy. *
10. Ystävälle - Kanelimaa kalenteri, suunnittelia Hanna-Riikka Heikkilä, valmistettu Suomessa ja painettu ympäristöystävälliselle paperille.
Tämäm lisäksi ollaan annettu lähialueella valmistettuja ruokalahjoja, kuten kaurahiutaleita, suklaata, jauhoja sekä muita herkkuja.

Sitten on vielä ne meidän lasten toivomat Legot, niitä kun ei löydy kotimaisena tai luomuna..
Mitä te olette paketoinneet pukinkonttiin?


-

3 kommenttia

 1. Mm. paikallisen pienyrittäjän puuauton (Tuffan Puulelut), Susannan työhuoneen bambutiskirättejä, kirppareilta löytyneitä juttuja (mm. Pupu Tupuna kirjoja ja dubloja). Yrittänyt oikein skarpata tänä vuonna lahjojen suhteen! Että olisi suomalaista/läheltä/kierrätettyä, mikäli vain mahdollista rahallisesti ja muuten. Sitten tietysti itsetehtyjä herkkuja kylkeen. Ja itsetehtyjä heijastimia ja ruokalappuja. Nyt olisi vielä hoitotädin lahja keksimättä ja naapurin pojan lahja, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppareilta lahjojen hankkiminen on tosi hyvä juttu. Mä olen myös aikaisempina vuosina kierrellyt ja etsinyt sopivia lahjoja, tänä vuonna ei vain ole ollut siihen aikaa :( Esimerkiksi tuolle meidän nuorimmalle en ole ostanut mitään, vaan haen varastosta jonkun isompien vanhan lelun. Siinä vaan on se riski että noi vanhemmat huomaa ja ihmettelee miksi joulupukki tuo heidän vanhoja leluja :D
   Me tehtiin viime vuonna myös rocky road- suklaata ja siemennäkkäriä lahjoiksi, ne oli tosi tykättyjä.

   Poista
 2. Jag har gett egenbakade jullimpor och dekorerade pepparkakor, nosh barnkläder, saana ja olli - produkter (finskt par från åbo som gör textilier av hampa(bomull?)). Förutom pepparkakor fick dagispersonalen ljusstakar/tuikkubehållaren från loppis (arabia och iittala). Hoppas de uppskattades. Också barnen får bland annat loppisfyndade julklappar.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...