Asuntomessut osa 1 / Bostadsmässan del 1


Me päästin miehen kanssa käymään Vantaan Asuntomessuilla ihan kahdestaan ilman lapsia. Halleluja! Vaikka aikaa meillä oli kulutettavana 4 tuntia, juostiin kohteet läpi ja moni jäi vielä katsomatta. Keskityin meille ajankohtaisiin asioihin, eli terrasseihin ja kylpyhuoneisiin. Kuvia onnistuin kuitenkin nappaamaan parisataa ja ajattelin jakaa niitä teidän nähtäväksi eri osioihin. Ensimmäisenä terassi-piha-julkisivu osio. Talot oli alueella komeat ja terasseilla oleskeluun oli panostettu paljon. Melkein joka pihassa oli jonkinlainen palju tai ulkoporeallas. Kunhan meidän ulkosaunanterassi vallmistuu, mekin kyllä vaihdetaan tuo kahden hengen poreallas isompaan. Käytiin Pro Pation osastolla kuolaamassa ihan oikean Jacuzzin perään. Asia joka mietitytti oli pihojen koko, tai oikeastaan koon puute. Mekin asutaan omakotitalo-alueella mutta meillä on kuitenkin ihan reilun kokonen piha (n.1700m2) eikä naapuritalosta näe suoraan olohuoneeseen sisään. Omaa silmää miellytti erityisesti puupintaiset talot, hirret ja erikoiset laudoitukset. Kattoterassit ja viherkatot oli myös tosi makeita. Pihoissa näki paljon ns. kivipuutarhoja jotka on omaan mieleen mutta ehkä hieman liian moderneja meidän pihapiiriin. Kaiken kaikkiaan messuilta jäi hyvä fiilis, mutta olen iloinen että me ei rakenneta uutta taloa sillä mahdollisuudet on niin rajattomat että tulisi valinnan vaikeus. Vanhaa taloa remontoidessa on sentään jonkinlaiset raamit jonka sisällä toimia.

Vi hade möjlighet att åka till Vanda Bostadsmässan utan barn, bara jag och min man. Halleluja!
Fast vi hade 4 timmar på oss sprang vi igenom husen och många hann vi inte alls se. Vi koncentrerade oss speciellt på terasser och badrum för det är aktuellt för oss. Några hundra bilder fick jag med mig hem, och tänkte dela upp dem i olika kategorier för er. Först lite terass, gård och fasadbilder.

11 kk / 11 mån
Aika kuluu liian nopeasti, aivan liian nopeasti. Lisalle on tullut jo huomaamatta yli  11 kk täyteen. Hän on kehittynyt kuukaudessa todella paljon. Hän on ottanut ensimmäiset askeleet ja oppinut laittamaan palikat laatikkon reiästä. Eli motoriikka on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Hän haluaa myös syödä itse, mieluiten sormiruokaa mutta lusikankin hän laittaa sujuvasti suuhun (tosin yleensä ylösalainin tiputtaen kaiken ruoan syliin). Kun sanoo 'heihei' hän vilkuttaa ja kun häntä kehuu hän taputtaa. Lisa mielellään esittelee näitä taitoja kaikille. Kun Lisa nousee seisomaan ilman tukea hän taputtaa itselleen ja odottaa että muutkin huomioivat hänet. Lisa hymyilee paljon ja nauraa herkästi. Hän on tyytyväinen lapsi. Lempiruoka on ehdottomasti mansikat ja raejuusto. Lisalla on kahdeksan hammasta. Pituutta en tarkalleen tiedä mutta koon 80 vaatteet on jo vähän niukkoja. Paino kotivaa'alla punnittuna oli n.12 kg. Lisa on siirtymässä vain yhden päiväunen rytmiin, aamupäivän päikkärit ovat jäämässä pois. Hän nukkuu yöt hyvin isompien lasten huoneessa. Lisa herää aamuisin ensimmäisenä, klo.6-7 välissä. Hänen lempipuuhat ovat vessapaperin repiminen, nappien painelu,  ulkona portaissa kiipeily,keinua, pallon vierittäminen ja lastenhuoneessa leikkiminen. Hän viihtyy ihmeen hyvin itsekseen puuhaillen. Ei ole mikään sylivauva tai jalassa roikkuja. Hänelle on myös kehittymässä vahva oma tahto. Jos ei saa just sitä isoveljen pikkulegoa tulee hirveä huuto, tai jos estää hänen pääsyn sinne vessaan repimään sitä paperia, tai kieltää roskakaapin avaamisen niin ääntä kyllä lähtee.
Vaikka on ihana seurata miten Lisa kasvaa kokoajan isommaksi ja oppii uusia taitoja tuntuu se myös pirun haikealta ja vähän suretta. Tämäkun oli (ainakin suunnitelmien mukaan) meidän viimeinen kerta kun talossa oli vauva, nyt hän on jo taapero.


Tiden går så fort, alldeles för fort. Lisa har hunnit bli redan över 11 mån gammal. Hon har utvecklats väldigt under den senaste månaden. Hon har tagit sina första steg och hon kan lägga klossarna genom rätt hål i lådan. Hennes motorik har gått väldigt mycke frammåt. Hon vill äta själv med skäden. När man säger 'hejhej' vinkar hon och när man ger henne berömm klappar hon. Lisa visar gärna upp sina talanger och förventar sig uppmärksanmet och applåder. Hon ler mycket och skrattar lätt. Hon är en nöjd liten flicka. Favorit mat är jordgubbar och grynost. Lisa har 8 tänder. Vet inte exakt hur lång hon är men storläk 80 börjar bli för smått. Vi vägde henne på vågen här hemma och den visade ca.12kg. Lisa har börjat sova bara en gång under dagen. Nätterrna sover hon bra i samma rum med de andra barnen. Hon vaknar mellan klo. 6-7 på morgonen. Hon gillar att riva wc papret, trycka på knappar, klättra i trapporna, gunga, rulla boll och leka i barnrummet. Hon trivs underligt bra för sig själv. Lisa är ingen famnbaby eller någon son hänger en i benet. Hon börjar också få en stark egen vilja, om hon inte får det hon vill, eller får gå dit hon vill skriker hon som en stucken gris.  
Fast det är härligt att följa med hur Lisa växer och lär sig nya saker är det lite vemodigt också. Det här var ju sista babyn i vårt hus..

DIY seinäkoriste lasten kanssa / DIY väggbonad med barnen


 .Eikö kaikki seinävaatteet ole nyt niin trendikkäitä?! Tämä on täydellinen kesäaskartelu lasten kanssa. Miten ihanaa olisi koluta mökkirantaa etsiskellen sopivia, meren hiomia oksia ja ripustaa vallmis luomus kuistille, missä se roikkuisi vuosikymmenet ja haalistuisi auringosta. Lapset kasvavat aikuisiksi ja muistelevat miten sinä sateisena kesänä tehtiin yhdessä tuo taideteos.
No meillä ei ollut mökkirantaa vaan haettiin kepit lähimetsästä, maalattiin ne, porattiin reiät johon pujotettiin narut ja ripustettiin koko komeus seinälle. Idean tähän sain joskus keväällä kun salailin sisustuslehtiä kaupassa, en tosin muista missä niistä tällaisen näin.Jag bläddrade i någon inredningstidning i butiken och en bild på en väggbonad blev på minnet. Vi gjorde en egen version med barnen. Det är ju så trendigt nu med sådana. Vi plockade pinnar från skogen, målade dem, borrade hål och trädde band igenom. Sedan hängde vi upp det fina konstverket på väggen. Jag föreställer mig att detta är ett perfect sommarpyssel. Gå ute på stranden vid  sommarstugan och leta efter käppar som havet har sköljt till stranden. Hänga upp den på verandan där den får vara i tiotals år och blekna i solen. När barnen redan blivit vuxna berättar de om hur vi den regniga sommaren pysslade tillsammans..

Käy Muumilaaksoon / Till Mumindalen.
.

.


 .

 .
.

 .


Pahoittelut siitä että blogi on täynnä kesäretkikuvia, mutta tätä tämä kesä on.
Lasten lomakohde listalla ykkösenä oli Muumimaailma. Kerran aikasemmin ollaan siellä käyty joten tiedettiin mitä odottaa. Onhan tuo Muumien kotipaikka vaan ihan ylisöpö! Meille sattui matkaan varmasti kesän ainoa hellepäivä, ja muumeilun välissä nautittiin auringosta uimarannalla.

Muumimailman top 3:

Elias (kohta 6v.)
1. Muumipapan laiva
2. Mörön luola
3. Haisuli, ja se kun Muumipeikko nappasi  lippiksen.

Iris (4v.)
1. Muumien tanssiesitys.
2. Polisiimestarin vankila.
3. Mörönluola.
(boonuksena Muumijunan kuljettaja, vanhempi parrakas mies, joka ihan varmasti oli Joulupukki. Kesäisin hän ajaa Muumijunaa ja talvisin rakentaa leluja korvatunturilla)

Lisa (10kk)
1. Laivojen uitto.
2. Hiekkarannalla leikkiminen.
3. Tuutikin soittimet.

Äiti (29v.)
1. Lasten riemu kohdatessaan ihanat hahmot jotka oikeasti leikkivät ja juttelevat heidän kanssaan. Erityiskiitos Poliisimestareille!
2. Tunnelma. Kaikki on toteutettu viimeisenpäälle. Mikään paikka ei repsota. Kauniita yksityiskohtia.
3. Ei tarvitse jonottaa mihinkään. Rauhassa saa katsella ja kokea.


Ber om ursäkt att bloggen är full av bilder från våra sommarresor. Men det är nu det som vår sommar är. Barnen ville absolut till Muminvärden den här sommaren. Vi har ju varit där en gång tidigare så vi viste vad som väntade. Men nu är ju Minminvärden så ur gullig! Förutom att allt var så sött så hade vi säkert sommarens ända varma dag med oss. Mellan varven hann vi också ligga på badstranden och njuta av solen.

Vår Muminvärld top 3 listor:

Elias (snart 6 år)
1. Muminpappas båt.
2. Mårrans gråtta.
3. Stinky och det när Mumintrollet tog hans skärmmössa.

Iris (4 år)
1. Muminfigurernas danss uppvisning.
2. Polisstationen.
3. Mårrans gråtta.

Lisa (10mån)
1. Leka med båtarna i vattenbanan.
2. Sanden på sandstranden.
3. Tuutikkis instrument.

Mamma (29 år)
1. Barnens glädje när de härliga figurerna  på riktigt leker och pratar med barnen. Special tack till Polischeferna!
2. Atmosfären. Allt är så fint gjort, alla små detaljer. Inget är utslitet.
3.Inget köande. Man får i lugn och ro se och uppleva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...