tyttöpäivä / flickdagVapaapäivinäni, kun isi on töissä ja isoveli eskarissa, puuhaillaan aamupäivät juttuja tyttöjen kesken.
-Onko tänää tyttöpäivä, Iris kysyi aamulla.
-Kyllä, vastasin.
-No mitä me sit tänään tehtäis?
-Lähdetäänkö K-rautaan?
-Jooo! Onneks tänään on tyttöpäivä, koska pojat ei kyllä tiedä K-raudassa mitään!

Sen lisäksi leivottiin porkkanasämpylöitä, rakennettiin majaa ja jatkettiin nukkekodin keittiöremppaa.De dagar som jag har ledigt, pappa är på jobb och storedror på förskolan, har vi flickdagar här hemma.
-Är det flickdag i dag, frågade Iris på morgonen.
-Ja, svarade jag.
-No va ska vi göra i da då?
-Ska vi åka till K-rauta (järnhandel)?
-Jooo! Vilken tur att de e flickdag i da för pojkarna vet nog ingenting i K-rauta!

Förutom järnhandeln har vi bakat morotssemlor, bygt koja och fortsatt på köksrenoveringen i dockhuset. 

Sademetsässä suhisee
*yhteistyössä ArreKid Collectionin kanssa


Jos tuote edustaa kaikkea sitä mikä itsellesikin on tärkeää, suomalaista muotoilua, ekologisuutta, eettisyyttä, kotimaista työtä ja lasten viihtyvyyttä, niin ethän voi olla pitämättä siitä!
Kun AarreKid ehdotti yhteistyötä en voinnut kieltäytyä, vaikka suhtaudunkin nihkeästi mainontaan blogissani. Tämä on kuitenkin yritys jonka tuotteista me muutenkin tykätään ja ollaan käytetty jo vuodesta 2009, jolloin kotimainen AarreKid Collection perustettiin.

Oma ehdoton kuosisuosikki on ollut Aarremetsä, mutta tämä uusi, Piia Kedon suunnittelema Rainforest on kyllä miltei yhtä ihana. AarreKidin kaikki kuosit on hyvin tunnistettavissa, hyvällä tavalla omalaatuisia, eikä uusin sademetsä tee siinä poikkeusta. Juuri sopivan graaffinen äidin makuun ja tarpeeksi leikkisä lasten mieleen. Jopa meidän Iris,4 v. joka ei ole mikään prinsessa tyyppi eikä suostu käyttämään mekkoja kelpuutti tämän hihattoman luomupuuvillaisen Rainfores-mekon. Se oli hänen omien sanojensa mukaan tosi mahtava.

Meidän apinat ja Tarzanit testaili viime viikonlopun kauniissa syyssäässä Rainforest T-paitoja, mekkoa ja baggy-housuja. Mitoitus noudatta AarreKidin tuttua pienehköä kokoa. Elias, kohta 6 vuotta ja n. 125cm pitkä, käyttää kuvissa kokoa 130. Hoikalle pojalle vaatteet istuu hyvin. Hän tykkäsi tosi paljon pussimaisista baggy-kollarihousuista. Olivat pojan mielestä tosi pehmeät, mukavat ja niissä pystyi kiipeämään korkealle puuhun. Iris, 4v ja vajaa 110cm pitkä, on yllään 110 koon mekko. Se on hänelle hyvä, tunikamainen, sillä niinkuin jo mainitsin hän ei tykkää käyttää mekkoja joten tuollainen lyhkäsempi malli sopii Irikselle paremmin. Mutta T-paidassa hän tarvitsee kyllä jo 120 kokoa. Lisalla on ikää 1v1kk ja 74cm pituutta ja hänen Rainforest paita on kokoa 90, eikä yhtään liian iso. Mekko sen sijaan oli vielä liian pitkä ja hänen oli vaikea kävellä sen kanssa.

Meidän pihakin alkaa kyllä muistuttamaan sademetsää, kun ei vaan löydy aikaa tän arjen keskellä sitä hoitaa. Nurmikko on pitkä, pensaita pitäisi leikata sekä kuihtuneet ja kukkineet perennat poistaa. No ainakin miljöö on samaa teemaa vaatteiden kanssa :) Onhan se kiva kun lapset kesken leikkejen juoksee hakemaan porkkanoita tai kirsikkatomaatteja, ja ne ihanat luumut ovat nyt kypsyneet. Lisa  kurottelee puuhun ja huuta kun ei yletä luumuihin, ne on hänen herkkua.Jos tekin olette yhtä innoissaan tästä uudesta Rainforest-kuosista voitte tilata niitä AarreKidin verkkokaupasta -15% alennuksella kun käytätte koodia LUMOAARRE. Koodi on voimassa syyskuun loppuun asti.#habitare2015: matot ja valaisimet / mattor och lampor

Bloun / Emmi Santa ja Antti Torstensson
 Alusta loppuun käsityönä tehdyt valaisimet tulevat myyntiin 14.10.
Näissä valaisimissa yhdistyi kaikki mitä arvostan, kotimainen käsityö, taitavat muotoiliat, toimivuus sekä kaunis yksinkertainen ulkonäkö. Suosittelen tutustumaan!Pakollinen messukuva. Näiden tuhansien sateenvarjojen takana on taiteilijapari Kaisa ja Timo Berry.


KUBE - käsintehtyjä design-valaisimia betonista.
Unveiled / virkattu matto / Rocky Road / Oona HytönenUnveiled / Käpy-valaisin / Matilda Palmu Signals-näyttely / Susanna Björklund / sammal-matto


Jos ei halua perinteistä mattoa voi aina teipata/maalata lattiaan kuvioita.Proto Shop / Heap-valaisin / Anna Kantanen
Mielenkiintoinen muoto ja kauniit värit. Yksi suosikeista.Forme / Ton-klassikkotuolit ja ihania mattoja. Kaunein kaikista tuo Molla Millsin vihreä Lato villamatto. Sapisi niin hyvin meidän kotiin.Deko lehden osasto / suunnitellut Piia KalliomäkiLöytyyhän mustavalkoisen maton ystävällekkin jotain mieleistä :)Mahtavia kuoseja!Airamilla oli moelenkiintoinen ulkovalo. Miten hyvin tuo lattialampun muotoinen valaisin sopisikaan terassille! Tykkäsin.Jatkoa eiliselle Habitare postaukselle.

Asia joka pisti messuilla silmään oli matot. Paljon ihanan värisiä ja kuvioisia mattoja. Erillaisia pintoja, struktuureja ja materiaaleja. Miten mahtavaa että parin vuoden takaiselle "blogimatolle" löytyy eri tyylisiä vaihtoehtoja. Toinen asia on valaisimet. Laaja valikoima erillaisia kauniita valaisimia. Mutta ehkä jo vähän alkaa kyllästyttää kupari, betoni ja vaneri?! Mikä olisi seuraava trendi?

Yhteinen asia jonka olen lukennut jokaista Habitarea koskevasta blogikirjoituksesta on se että messut olivat pettymys. Tuntuu etttä ne huononee ja suppenee vuosi vuodelta? Mitkä fiilikset teiltä messuista jäi?


Ännu lite bilder från Habitare. Härliga mattor och vackra lampor.#habitare2015 väri /färg

 Habitare-suunnittelukilpailu kilpailun voittaja, katosta roikkuva pesä, Kiepaus/ Pipsa Pokkinen ja Sanni Sipilä

Marimekko, syksyn uutuuksia.

 Unveiled-kollektiivi / Tipu-sivupöytä / Matilda Palmu

 Signals-näyttelyssä oli koottu yhteen sisustuksen ja muotoilun trendejä, vainuttu tulevia signaaleja. Kauniit huonemaiset kollaasit Susanna Björklundiln käsialaa. 


 Signs-näyttely

 Signs-näyttely

 Signs-näyttely


Maija Puoskari 


 Muotsikka / Lahden muotoiluinstituutin osasto


The Block kortelissa Proto Shop / peilit Liisa Poskiparta


The Block korttelin TalentShop-alue / Aino Michelsen / Timjam ruukut


TalentShop-alue / Hanna Anonen


 TalentShop-alue / A-finity, Anna Alanko ja Aoi Yoshizawa


 Design Outlet / Bombotti / Aarrekartta / Sanna Pelliccioni


UKLY / edessä Marmoreal / Marianne Huotari
takana / Materials / Sauli Suomela


Interface

 Yhdeksi suosikiksi nousi Hakolan huonekalut Pohjanmaalta.


Hakola, ihanat Dot-sisustustyynyt ja Woody-sohvapöytä.
Tämän vuotisesta Habitaresta jäi päällimmäisenä mieleen värit. Pastelleja ja vedensävyjä. Perus valkoinen/musta on saanut väistyä värien tieltä. Ahead!-alueella oli  paljon inspiroivia ja mielenkiintoisia nuorten muotoilijoiden töitä, mutta muuten messut oli (taas) pieni pettymys. Isot sohvafirmat ei vaan jaksa kiinnostaa. Mutta kyllä tämä taas vahvisti ajatusta siitä että haluan hoitaa opintoni loppuun ja työskennellä muotoilunparissa.

Årets Habitare-inredningsmässa hade mycke färg att bjuda på. Pasteller och havsnyanser. Det svartvita har fått ge vika för färggladare föremål och interiörer. Ahead!-området hade många inspirerande och intressanta unga formgivares verk att visa upp, men annars var mässan (igen) en liten besvikelse. Jag har inget intresse för de stora soff-företagen. Men mässan förstärkte iallafall tanken om att jag vill slutföra mina studier och i framtiden jobba med design.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...