Brunssi suosikit / Bruch favoriterPyrin viikonloppuisin päästä ruoanlaiton suhteen mahdollisimman vähällä joten yhdistän mielellään aamupalan ja lounaan. Ne nälkäisimmät jotka herää jo kukanlaulun aikaan saa ottaa banaanin käteen ja katsoa aamupiirrettyjä kun isi ja äiti lepää vielä hetken. Myöhemmin syödään yhdessä brunssi.

Meidän brunssipöydän suosikkeja on vuohenjuustotomaatit; puolita tomaatit ja lado ne uunin kestävään astiaan leikkaus pinta ylöspäin. Levitä päälle pestoa ja viipale vuohenjuustoa (mozzarella käy myös hyvin). Laita tomaatit uuniin 200˚C n.15min.
Toinen suosikki on uunissa tehdyt miniomeletit kinkulla tai juustolla. Omelettien ohje löytyy Hanna Gullichenin kirjasta Safkaa skideille.
Nostetaan me pöytään myös leipää + päälliset, hedelmiä, hyvää kahvia ja paistovalmiita croissantteja.

Nämä kuvat on viime sunnuntailta, ystävänpäivältä. Sain tyttäreltä kortin jossa luki että "Hyvää ystävänpäivää äiti. Äidillä on hienoja kenkiä ja hieno takki."


Jag försöker komma så lätt undan som möjligt vad gäller att laga mat under veckosluten. Därför sätter jag gärna ihop frukost och lunch. De hungrigaste, som vaknar vid gryningen, får ta en banan i handen och sitta i soffan och titta på morgonritade i TVn så att mamma och pappa får vila en liten stund ännu. Senare fixar vi brunch tillsammans. 
Vår favorit på brunchbordet är gätosts tomater; dela tomaterna och rada dem i en ugnsform. Bred på lite pesto och en skiva gärost (mozzarella går också bra). Sätt tomaterna i ugnen, 200˚C ca. 15min.
En annan favorit är miniomeletter med skinka eller ost. Receptet hittar du i Hanna Gullichens bok Safkaa skideille (=käk till kidsen). 
Vi sätter också fram bröd och pålägg, frukter, gott kaffe och ugnsfärska croissanter.

Bilderna är från förra söndagen då det var Alla hjärtans dag. Jag ficke ett kort av min dotter där det stod "Glad vänndag mamma. Mamma har fina skor och fin rocka."

5 kommenttia

 1. Näyttääpä kivalta, varsinkin nuo miniomeletit pitääkin testata joskus! Onko ohjetta saatavana jostain netistä (tai sulta)? :-)
  Pitää ehkä joskus koettaa meilläkin tuota brunssia, tuntuu että elo on yhtä ruuanlaittoa, niin josko viikonloppuna voisi tosiaan päästä yhtä laittelua vähemmällä näin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lainata sulle sen kirjan :) ne on helppoja ja hyviä.
   Eihan sitä ehdi muuta kun tehdä ruokaa, syödä ja siivota pois, ja siinä onkin koko päivä mennyt. Jos vois vielä yhdistää päivällisen ja iltapalan ja päivällä tarjoilis sitten vaan välipalan...

   Poista
 2. Vau, mikä ruoka tarjoilu. Mun täytyy kyllä tunnustaa, että meillä ei näytä ikinä tuolta. No, me ollaan erilaisia. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun löysit tänne! Ei meillä todellakaan näytä arkena tolta kun nopeasti pitää saada puurot naamaan ennen töitä ja päivälotia. Lauantaitkin olen itse useasti töissä ja aamusta on lasten harrastuksia, mutta sunnuntaisin on kiva vähän satsata kun kenelläkään ei ole kiire mihinkään. Ja tämä oli tällainen ystävänpäivä kattaus ;)

   Poista
 3. Ihania herkkuja on ollut ai että <3 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...