Porotarha ja kahvila Lammintupa

Minua niin ärsyttää tämä Etelä-Suomen sateinen talvi! Palataan hetkeksi takaisin pohjoiseen..

Yksi Rukan matkan helmistä oli ehdottomasti tunnelmallinen Lammintupa. Paikalle pääsi hiihtolatuja pitkin sekä autolla. Lapset oli niin kovasti odottaneen porojen näkemistä. Ja siellähän se Ola-poro odotteli meitä kyytiin. Ola tarjosia rauhallisen kyydin ja osasi kulkea rekireitin ihan itse. Päästiin vielä syöttämään tarhan muille poroille jäkälää. Tiesittekö että porot eivät syö luonnossa marjoja mutta sieniä kyllä.
Postikorttimaisemissa oli tarjolla myös koiravaljakkoretkiä ja lastenmaa lasten omilla moottorikelkoilla. Ulkoilun jälkeen oli ihana tulla kahvilaa lämmittelemään takkatulen ääreen ja juoda lämmintä sekä syödä parhaita maistamiani munkkeja!
Suosittelen lämpimästi Lammituvalla käymistä jos Kuusamossa vierailet.Ja hatar den här slaskiga och regniga vintern här i södra Finland! Jag vill tillbaka till norr..

Ett av de finaste stället på vår skidsemester var Café Lammintupa. Du kunde ta skidspåret dit eller åka fram med bil. En oförglömligt upplevelse för barnen var att få se renar. Ola-renen tog oss på en lugn åktur i de underbara vintervyarna. Han var så duktig att han kunde gå vägen alldeles själv. Vi fick mata lav åt gårdens andra renar medan personalen berättade om djuren för barnen. Visste ni att renarna inte äter bär i naturen men svamp duger nog.
På Lammintupa kunde man också åka hundspann och där fanns en lekplats för barnen med små snöskotrar. Efter utevistelsen var det skönt att gå in på café och värma sig vid brasan. Ja, och jag har aldrig ätigt så goda munkar såm där!
Ett ställe ni absolut skall besöka till om ni är i Kuusamo.
6 kommenttia

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia! :) Minä en malta odottaa meidän perheen lomaa Åressa. Toivon, että saisimme siellä nauttia yhtä lumisista maisemista siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Åressa varmasti riittää lunta. Ihanaa lomaa teille :)

   Poista
 2. Minäkin, paikallisena kylläkin, tykkään ihan älyttömästi Lammintuvasta! Kyllä se tunnelmaltaan peittoaa muut Rukan ja Kuusamon kahvilat. Aina kelkkailemassa ollessa (huikeat pari krt vuodessa) käydään siellä ryystämässä sumpit ja imemässä ihanaa tunnelmaa. Luin toisenkin postauksesi lomastanne täällä ja kiva, että viihdyitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammintupa ylitti kyllä meidän odotukset. Ja sen verran mukava loma oli että tullaan kyllä toistekkin Kuusamoon! Harmi vaan että meidän loma taisi sattua talven kylmimpiin päiviin ;)

   Poista
 3. Me käydään joka kerran rukalla ollessa myös lammintuvalla. Se on ihana paikka. Ollaan joka kerta käyty myös husky-ajelulla siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä vierailun arvoinen paikka. Me käytiin tällä kertaa vaan poroajelulla Ola-poron kanssa. Se oli lapsille suuri elämys jonka ne tulee muitamaan aina :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...