Ihanan kamala 1,5 vuotias

Lisa, a.k.a Termiitti, on jo 1,5 vuottias. Ihanan kamala ikä. Toisaalta tyttö on jo iso ja menee sisarusten mukana, mutta siinä menossa ei ole mitään järkeä. Taitoa löytyy mutta ymmärrystä ei. Kiivetään minne vaan ja juostaan aina sinne minne ei pitäisi. Koko ajan pitää olla varuillaan. Ja on tämä varmasti luonteestakin kiinni. En muita teipanneeni kaappeja kahden edellisen kanssa, ei ne saanut niin paljon tuhoa ja sekasortua aikaiseksi kun Lisa. Hän on todella utelias ja itsepäinen. Tyhjentää kaikki kaapit ja heittäytyy lattialle huutamaan kun kieltää. Hän haluaa olla mukana tyhjentämässä tiskikonetta, tekemässä ruokaa ja ripustamassa pyykkiä. Kun et huomaa hän on omatoimisesti täyttämässä pesukonetta kissankakalla tai kiivennyt tiskipöydälle pikkomaan banaania. En käsitä miten hän ehtii joka paikkaan! 
Lisalle siis sattuu ja tapahtuu. En ole soittanut myrkytyskeskukseen ennen Lisaa, ja nyt olen joutunut soittamaan jo monesti. Lisan takia ollaan myös kutsuttu pelastuslaitos paikalle. Kertaakaan ei olla käyty lääkärillä sen takia että hän olisi kipeä, mutta päivystyksessä olaan kyllä asioitu tapaturmien merkeissä. Kuten viime sunnuntaina. Paistettiin iltapalaksi banaani-rahkalettuja ja tapansa mukaan Lisa istui apukokkina syöttötuolissaan vierelläni. Käännyin ottamaan jääkaapista jotain kun kuului hirveä kiljaisu ja kova itku. Lisa oli työntänyt kätensä leivänpaahtimeen ja sai sähköiskun. Peukalon päähän tuli pieni palovamma ja kolme sormea oli aivan kuumia. Lähdettiin päivystykseen. Ei sattunut mitäään vakavaa onneksi.

Lisa ei sano vielä montaa sanaa, mutta puhetta kyllä tulee. Hän on koko ajan äänessä ja saa kyllä itsensä ymmärretyksi ilman sanojakin. Kovaääninen on oltava että ei jää laumassa huomaamattomaksi. Ja sen Lisa on kyllä ymmärtänyt. 
Lisa on edelleenkin huono nukkumaan mutta hyvä syömään. Yöllä hän heräilee monta kertaa ja saattaa olla aamuyösta muutaman tunnin hereillä. Mutta nukuttaa häntä ei tarvitse, laittaa vaan sänkyyn ja toivottaa hyvät yöt niin tyttö kyllä nukahtaa. Lisa ei nukahda syliin eikä osaa nukkua meidä vieressä sängyssä. Mutta hän osaa syödä. Ihan sama mitä tarjoaa niin kaikki maistuu. Tänään tehtiin wokkia josta tuli omastakin mielestä aika tulista, mutta Lisa söi hyvällä ruokahalulla. 
Lisa rakastaa sovitella kenkiä, omia kenkiä, veljen tai minun. Hän on myös taitava piirtämään ja selkeästi vasenkätinen. Vaikka puhe ei ole vielä kehittynyt on hänen motorilliset taidot ehkä vähän ikäänsä edellä. Eliaksen toimintaterapeutti huomautti että ei tuossa iässä pitäisi vielä tasajalkaa hyppiä. 
Lisa käyttää 92/98 koon vaatteita ja painaa n. 14kg. Hänen ei ole vielä tarvinnut aloittaa päiväkotia vaan on saanut olla sukulaisten hoidossa ne päivät kun minä olen töissä. Lisa vilkuttaa minulle aina iloisesti kun lähden töihin. 
Lisa tykkää tanssia, peppu heiluu herkästi musiikin tahtiin. Hän on myös kova halailemaan ja pussailemaan. Mustasukkainen tämä pikkuneiti on myös. Varsinkin jos Iirs istuu sylissäni tulee Liisa huutaen repimään häntä alas. Tai jos hän huomaa että halaillaan miehen kanssa, niin sama juttu.
Lisa on erillainen siinä mielessä että hänen kanssaan ei tarvitse tapella pukiessa. Päinvastoin, hän on aina ensimmäisenä laittamassa ulkovaatteita päälle. Esikoisen kanssa kun uloslähteminen oli aina tuskaa ja hikeä.
Lisa on ihana ja välillä ihan kamala ♥︎


-

8 kommenttia

 1. Tuo on kyllä niin hauska ikä, kun omat jutut alkaa selkeästi erottua, mutta pahin uhma ei ole vielä alkanut :-) Se on ihanaa kun lapsi syö hyvin, meillä nuo on kaikki tuollaisia nirsoilijoita ja pieniruokaisia, ja ihailen aina kun näen lapsia jotka mutkattomasti syö lähes kaikkea! Pieniruokaisuus näkyy kyllä vaatekoossakin, meillä ihan kohta neljä vuotta täyttävällä on saman kokoiset vaatteet kuin teillä Lisalla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhulla odotan sitä uhmaa :(
   Miten voi olla samaa vaatekokoa!?! 98 housut on kyllä ihan liian pitkät mutta yläosat aika sopivat (merkistä riippuen) ei olla vielä käyty neuvolassa mutta veikkaan että Lisa on n.90cm pitkä.

   Poista
 2. Voi mikä suloisuus <3 Meillä neiti on vasta 10kk, mutta huhhuh tuota menoa..ei paljoa portaat saati muut ole esteenä!

  VastaaPoista
 3. Oi, meillä on nyt 1v1kk poika ja hänelle kanssa sattuu ja tapahtuu paljon enemmän kuin kahdelle vanhemmalle. Otsa on kuhmuissa ja yksi päivä ehti jo nakertaa kulman tiskikonetabletista. Toisesta päästä laatikot tyhjenee sitä mukaa kun joku niitä täyttää. Ovat niin ihanan luottavaisia, mutta niin jääriä<3 Unikoulu aloitettiin eilen, herra kun tykkää myös heräillä öisin edelleen 3-5 kertaa ja vaan rinnalle on nukahtanut, mitä ongelmaa vanhempien kanssa ei ollut. Ihanaa kevättä pikku-Lisalle ja teidän perheelle!

  VastaaPoista
 4. Johtuuko se siitä että ei ole niin paljon aikaa vahtia sitä kolmatta vai siitä että se kolmas ottaa mallia siskoista ja on heti kättelyyn vähän rajumpi ja villimpi?? Tiskikone tabletteja meilläkin syöty :) Meilläkin Lisa täynnä mustelmia ja kuhmuja, tuossa kuvassa musta silmä juuri parantumassa ja poskessa tuore mustelma. Meillä oli unikoulu 8kk iässä kun nukkuminen oli ihan mahdotonta. Kyllä se auttoi ja jonkin aikaa nukkuikin aika hyvin, kunnes reilu vuoden ikäisenä alkoi taas yökukkumiset.
  Hyvää kevättä teille :)

  VastaaPoista
 5. Voi Lisaa, hauskasti kirjoitettu tyllerön kommelluksista :) Meillä tyttö kohta 4 kk eli vielä hetki saadaan nauttia paikoillaan makoilevasta pallerosta :D

  VastaaPoista
 6. Ihana pieni rakkauspakkaus <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...