se aika vuodesta / den tiden på året

Taas se aika vuodesta kun pihan omenapuut ovat täynnä mutta ei millään saa niitä kaikkia käytettyä hyödyksi. Tänä vuonna vielä tavallista enemmän hedelmiä. Harmittaa viedä kottikärryllisiä kompostiin. Vniljalla ja mintulla maustettu omenahilloa on tehty, kymmeniä piirakoita leivottu ja jos vielä lisää mehuakin keittäis.


Nu är det igen den tiden på året då gårdens äppelträd är fulla med frukt. Ovanligt mycket den här hösten. Finns inte tid att ta allt till godo och det känns fel att skotta stora lass till komposten. Äppelsylt med vanilj och mynta har jag redan gjort, tiotals pajer och kanske ännu lite mer saft borde kokas.4 kommenttia

 1. Täälläkin omenoita tulee ja paljon! Vein tänään kaksi ikeakassillista puristettavaksi. Tuli ihan mahtavaa ja makeaa mehua. Suosittelen! Siten saa tuhottua ison määrän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä pitänyt viedä, ehkä ei vielä ole liian myöhäistä?

   Poista
 2. Omenoita tulee niin paljon että ei vaan ehdi kaikkea. Meillä on myös tehty omppumehua, hillon, piirakoiden ja omenahyveen lisäksi.

  http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna meille ei tullut kun kourallinen omenaa. Veikkaan että kukaan meidän perheessä ei enään jaksa omenapiirakka syödä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...