Perheloma Tanskaan osa2 - Zoologiska Have
Kaupunkilomalla oleminen kolmen alle kouluikäisen kanssa on puuduttavaa. Reilu viikon loman jälkeen kun tultiin kotiin olin ihan puhki. On tietenkin kiva nähdä ja kokea uutta, niin lasten kun aikuistenkin mielestä. Mutta hetkeksikään ei voi keskittyminen herpaantua, vieraassa paikoissa ja väkijoukossa joutuu olemaan silmät selässäkin ja vahtia lapsia jatkuvasti. Pitää olla valppaana, komentaa ja kieltää. Löytää pikaisesti pissahädän tullen vessa, vaihtaa vaatteet kun jätskiä on joka paikassa, etsiä tarpeeksi isoa laastaria kun polvet kolahtaa maahan, vastata miljoonaan kysymykseen, ersiä ruokapaikka joka miellyttää kaikkia, itkupotkuraivareita, olla maailman tyhmin äiti kun kieltää ostamasta leluja joka kojulta. Tästä huolimatta suunnitellaan jo seuraavaa matkaa, ehkä All Inclucive Kanarialle :D

Ensimmäisenä päivänä Kööpenhaminassa suunnattiin eläintarhaan. Lasten aikaisemmat eläintarha kokemukset ovat kotieläinpihoilta ja Korkeasaaresta, joten Zoologisk Have oli todellinen elämys. Täältä löytyi niinkin eksoottisia eläimiä kuin norsuja, sarvikuonoja, kirahveja, jääkarhuja ja pingviineitä. Suosittelen lämpimästi käyntiä tässä viehättävässä eläintarhassa. Paikka oli todella huolella tehty. Vaikka en ole kova eläintarha fani, näytti eläimillä olevan hyvät ja virikkeelliset olot. Itse puisto oli todella kauniisti tehty, hyviä eväspaikkoja ja kaikki eläimet oli hyvin näkyvillä.
Jääkarju oli vaikuttava, samoin suloinen pikku-kirahvi jota päästiin silittämään. Pingviineillä oli kova meno päällä ja merileijonat viihdytti meitä hassuilla huudoilla. Kaikkein mieleenpainuvin elämys koko matkalla taisi lapsista kuitenkin olla se kun sarvikuono pissasi! Ja se pissasi paljon :)

Eläintarhan sisäänpääsymaksu on 23€ aikuiset ja lapset 3-11v 13€. Jos sinulla on BroPass jolla pääsee halvemmalla Juutinrauman sillan yli, voit tulostaa sillan nettisivuilta alennuslipun jolla saa -20% alennusta eläintarhan sisäänpääsymaksuista. Tarhan lähistöllä on autolle 2h ilmaisia paikkoja, mutta eihän se aika riitä alkuunkaan, me vietettiin eläintarhassa melkein 8 tuntia. Meillä oli vaunut mukana Lisalle mutta vuokrattiin sisääntulon vierestä vielä vedettävät kärryt siltä varalta että isommatkin lapset haluaa välillä istua. Vuokra oli muistaakseni 50 DKK (eli n.7€) ja siitä palautettiin 20 DKK kun kärryt vietiin takaisin.2 kommenttia

  1. Voi että noita jääkarhun tassuja! <3 Ihanalta näyttää Tanska, pitkään on tehnyt mieli sinne reissata mutta toistaiseksi jatkan haaveilua :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkarhu oli kyllä mahtava. Ja koko eläintarha tosi kiva. Pakkaat lapset vaan autoon ens kesänä ja lähette ajelee ;) Rentouttava loma tiedossa..

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...