Halloween askartelu osa4 / lepakot
Mustasta kartongista leikattiin lepakoita pieniksi koristeiksi pillin päälle. Näitä voi hyvin käyttää myös lasten synttäreillä, ja jos lepakko ei sovi teemaan hahmon voi itse keksiä mutta käyttää samaa ideaa. Leikkaa siis lepakko kartongista ja keskelle kaksi viiltoa jonka läpi pillin tulee. Yritin tehdä nopeasti mallilepakon, se ei tosin ole ihan symmetrinen :)

Lapset halusi tehdä myös ikkunaan muutamat lepakot roikkumaan :)


.


Halloween askartelu osa3 / kivet
Viime viikolla käytiin Porvoon Taidetehtaalla järjestetyssä Halloween askartelupajassa. Nämä pajat on tosi kivoja ja hyvin järjestettyjä! Askastelupajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja hinta on 2€/askartelija. Pajoja järjestetään aina silloin tällöin  ja  seuraavaksi on tulossa Isänpäiväaskartelua. Me tehtiin mm. kivi-hämähäkkejä ja piirrettiin hämähäkinseittejä mustiksi maalattujen kivien päälle. Nämä olisi kivoja koristeita vaikka Halloween kattaukseen.

Halloween -askartelu osa2 /sulatetut Hama-helmet

Lapsilla on koulussa ja päiväkodissa Halloween discoa ja naamiaisia joten tehtiin aiheeseen liittyvät rannekorut.

Koru on tehty sulatetuista Hama-helmistä halloween väreissä.
Laita uuni kuumenemaan 200 astetta ja asettele Hama-helmet leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Tärkeää on että helmet ovat pystyssä, jotta keskelle jää reikä kun ne sulavat. (Tämä vaati hermoja että saat kaikki helmet paperin päälle pystyyn ilman että koskevat toisiinsa) Laita helmet uuniin n.4 minuuttia ja anna jäähtyä sen jälkeen. Pujottele kuminauhalle ja sido kiinni. Ja ei kun discoilemaan.


Halloween askartelu osa1Halloween ei kuulu niihin juhlapyhiin mitä meillä on tapana viettää. Lapsia tämä hirviö juttu kuitenkin viehättää ja hyvin sitä heille myös markkinoidaan. Mutta hei, jos tämä Halloween on syy askarrella vähän monstereita ilman sen kummempaa spektaakkelia, niin se on ihan kiva. Kyllähän muutama kummitus piristää tätä muuten niin synkkää vuodenaikaa :) Tässä taitaa ärsyttää sama kun joulussa ja pääsiäisessä, eli kaikki se krääsä mitä siihen liittyen yritetään myydä.

Mutta tässä olisi nyt Halloween-askartelu sarjan ensimmäinen osa. Tulossa siis muutama helppo ja pikainen askarteluvinkki.

Ensimmäisenä hirviö kynttilälyhdyt.

Tarvitset lasipurkkeja, akryylimaalia (askartelumaalia), pensselin ja mustaa sekä valkoista dc-fix tarraa (tai vastaavaa) ja sakset.

Kaada vähän maalia lasipurkin sisään ja pyörittele purkkia niin että maali levittyy kaikkialle. Voit auttaa vähän pensselillä. Anna maalin kuivua. Tässä voi kestää aika kauan ja osa maalista valuu purkin pohjalle. Kannattaa kuivumisen aikana vähän käydä tasoittamassa maalia. Leikkaa tarrasta hirviöille silmät ja suut ja liimaa lasipurkin päälle. Ei tarvitse odottaa että maali kuivuu ennen kun voi liimata tarrat. Mutta ennen kun laitat lämpökynttilän sisään olisi hyvä että purkit kuivunut kunnolla.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...