Joulumieltä metsän materiaaleista

Meidän joulu ei ole kimalletta ja välkkyviä valoja vaan hillittyjä sävyjä ja luonnonmateriaaleja. 
Metsästä saa kauneimmat joulukoristeet, havut, kävyt ja varvut. 
Tehtiin ensimmäiset joulukoristeet kotiin. Muutama kranssi metsän antimista. Vaikka eukalyptuksen oksat ovat trendikkäitä, on kotimainen puolukkakin oikein kaunis. Ekologisempi vaihtoehto ja ilmainen (mutta musta kysyä maanomistajan lupa, yleensä kaupunki sallii omistamissaan metsissä keräämisen askartelua varten).
Näin joulun alla voi miettiä myös kulutusta ympäristön kannalta. Tarviiko oikeasti joka vuosi ostaa uusia muovisia joulukoristeita? Luonnosta kerätyt tuotteet kun ovat täysin kierrätettävissä. 

Tähän puolukka-kranssiin tarvitset paksua rautalankaa jonka muotoilet ympyräksi, pihdit rautalangan pätkimiseen, puolukanvarpuja jotka kierrät kehän ympäri ja ohutta (rauta)langkaa jolla kiinnität varvut.

Tehtiin kransseja myös mustikanoksista ja kanervasta. 


rerun: kettulapaset / räv vantar


Ajattelin jatkaa samaa teemaa edellisen postauksen kanssa ja tuoda esiin kahden vuoden takaiset kettulapaset. Tein nämä Lisalle kun hän oli pieni vauva. Näitä tuli tehtyä myös kavereiden vauvoille ja ristiäislahjaksi. Ohjeen löydät täältä!

Tänkte fortsätta med samma tema som förra inlägget och ta upp räv vantarna. Stickade de här små rävarna till baby-Lisa för två år sedan. Gjorde också flera till mina vänners babyn och till dopgåva. Instruktionerna hittar ni här!Nallepipo / Nallemössa
Iltaisin kun on saanut lapset nukkumaan olis niin kiva istua sohvalla takkatulen lämmössä ja kutoa. Mutta useimmiten tämä ei kuitenkaan onnistu sillä on ne pyykit, tiskit, lumityöt, siivoomiset, pitää tarkistaa lasten varusteet seuraavalle päivälle päiväkotiin ja kouluun, pakata luistimet, tehdä huomisen ruoka valmiiksi koska töitten jälkeen tulee kiire viedä lapset harrastuksiin... No sitten on niitä iltoja kun ei vaan jaksa tehdä tätä kaikkea vaan kaivaa puikot esiin. Ja silloin kun tekee mieli kutoa ei myöskään ehdi ohjeita etsiä ja langaksi saa luvan kelvata se mitä kaapista löytyy.

Nalle-pipon ohjeet menee suurin piirtein näin:
Pipo on sopiva n. 50cm päähän.
Pyörapuikot 7mm.
Novitan 7-veljestä lankaa kaksinkertaisena, käytin valkoista ja vaaleanharmaata. Tulee kivasti meleerattu lopputulos.
Luo 48 silmukkaa ja neulo suljettuna neuleena joustinneuletta (1 silmukka oikein, 1 silmukka nurin)
Neulo joustinneuletta 10 kierrosta tai 5cm. Jatka sileää neuletta, eli neulo kaikki kerrokset oikein kun teet suljettua neuletta pyöröpuikoilla. Kun pipon korkeus on noin 15cm aloita kavennukset.

Neulo ensimmäinen kavennuskerros 3 oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen, toista koko kerros samoin. Muutama silmukka jää lopuksi "yli", neulo ne oikein.
Neulo seuraava kerros normaalisti kaventamatta.
2. kavennuskerros neulo 2 oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen, toista koko kerros.
Neulo seuraava kerros kaventamatta. Voit vaihtaa pyöröpuikot sukkapuikkoihin, silmukoiden vähentyessä ne voi olla helpommat.
3. kavennuskerros, neuto 1 oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen, toista koko kerros.
Neulo seuraava kerros kaventamatta.
4. kavennuskerros, neulo kaikki silmukat 2 silmukkaa oikein yhteen.
Katkaise lanka ja vedä se viimeisten silmukoiden läpi.
Päättele langat.  Tee kaksi tupsua ja kiinnitä ne pipoon nallen korviksi.
Ompele päälle mustalla langalla nallen silmät, nenä ja suu.Fick lust att sticka lite så det blev ev Nalle-mössa till Lisa av garn som jag hade i skåpet.

Instruktionerna gick ungefär så här:

Passar ett ca 50cm huvud.

Rundstickor 7mm. Novita 7-veljestä garn dubbelt, jag använde vitt och ljusgrått för att få en fin melerad färg.
Lägg upp 48 maskor. Sticka resår (1 rät, 1 avig) i 10 varv eller 5cm. Fortsätt med slätstickning (alla varv räta). När mössan är ca.15cm hög och börja minska.
1. varvet: 3 rm, 2rm tillsammans, fortsätt hela varvet på samma sätt. 
2. varvet: alla maskor rät.
3. varvet: 2 rm, 2rm tills, fortsätt hela varvet på samma sätt. 
4. varvet: alla m r.
5. 1 rm, 2rm tills.fortsätt hela varvet på samma sätt. 
6. varvet: alla m r.
7. varvet: alla 2rm tillsammans.
Klipp av garnet, dra genom sista maskorna. Fäst lösa trådar.
Gör 2 tofsar och sy fast på mössan. Sy ögon, nos och mun till nallen med svart garn.


Mikä ihmeen Bonusway?


Kuten ehkä tiedätte suhtaudun varauksella mainontaan blogissani, yleensä kiitän tarjouksesta yhteistyöhön ja kieltäydyn jos tuote tai palvelu ei tunnu omalta. 
Jokunen aika sitten Bonusway.fi lähestyi sähköpostitse ja kysyi kiinnostusta yhteistyöhön. 
Olen itse käyttänyt kyseisen yrityksen palvelua jo pitkään ja se on toiminut minulla hyvin, joten miksi en kertoisi teillekin siitä.

Mikä tämä Bonusway sitten on?

Bonusway on vähän kuin sähköinen bonuskortti, verkkopalvelu jonka avulla keräät bonusta verkko-ostoksistasi. Samaan tapaan kun ruokakaupassa. Itse tykkään tehdä ostoksia verkosta, lähinnä lasten vaatteita, kodin tavaraa ja lemmikeille tarvikkeita. En jaksa juosta kaupoissa töitten jälkeen lasten kanssa ja etsiä sopivia talvikenkiä, varsinkin kun täällä meilläpäin tarjonta on aika suppeaa ja joutuisi kuitenkin lähtemään kehän varrelle isoihin ostoskeskuksiin. Teen tilauksen mielummin rauhassa kotoa käsin, ja kerään ostoksesta bonuksia tilille. 

Sanotaan että ilmaisia lounaita ei ole, eli miten Bonusway ja verkkokaupat sitten hyötyvät minun ostoksistani? Bonusway hankkii nettikaupoille asiakasvirtaa ja kaupat maksavat heille myyntipalkkion palvelun kautta tehdyistä ostoksista. 
Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se että palvelun takaa löytyy neljä nuorta miestä, joita yhdistää opiskelu Aalto-yliopistossa. Vaikka ensivaikutelma voisikin olla se että kyseessä on jokin ulkomaalainen huijaus sivusto, on yritys kuitenkin kotimainen ja varsin rehdisti yoimiva.

Jos sinäkin olet ahkera netti-shoppaaja ja haluat bonuksia ostoksistasi luo käyttäjätunnus/kirjaudu sisään Bonusway.fi sivulla ja siirry heidän kautta verkkokauppaan jossa haluat asioida. Tämä on tärkeää jotta bonuksesi kertyvät käyttäjätunnuksellesi! Minulla on vaikeuksia muistaa mistä kaupoista sitä bonusta saa joten latasin selaimeeni apuohjelman joka muistutaa bonusten keräämisestä.
Kun olet tehnyt ostokset, sirtyy bonus palvelun käyttäjätilillesi ja kun rahaa on kertynyt 15€ voit siirtää sen pankkitilillesi. Kätevää!


Jos esimerkiksi ostaisin haaveilemani Ton no14 tuolit Room21.fi varkkokaupasta joka myöntää 5% bonusta saisin yhteensä 57€ Bonusway käyttäjätililleni. 


Bonusten lisäksi nettikaupoilla on tarjota hyviä alennuksia palvelun käyttäjille.
Itse olen siirtänyt jo muutamaan otteeseen bonuksia tililleni. Viime vuonna tein lähes kaikki joululahja ostokset netistä, ja keräsin niistä kivat bonukset :) 

Lasten talvikenkien oston jälkeen minulla on Bonusway.fi käyttäjätililläni reilu 37€ bonusta jotka voin sirtää tililleni! Kun liityt uutena käyttäjänä palveluun saa 10€ lisäbonuksen ensimmäisestä verkko-ostoksestasi. Ei muuta kun shoppailemaa!*yhteistyö Bonusway.fi

joulukuusen koristeet / julgranspynt
Nyt kun on maa valkoisena hiipii väkisinkin pieni joulufiilis. Ajattelin näyttää teille meidän joulukuusen koristeet, jos sinuakin jo joulututtaa niin voit aloittaa niiden valmistuksen. Me ollaan tehty suurin osa kuusenkoristeista lasten kanssa itse vuosien varrella.

1. Kiiltokuva ympyrät on helppo tehdä pienten lasten kanssa. Leikkaat kartongista ympyröitä ja liimaat päälle kiiltokuvan, rei'ittimellä reikä ja naru läpi.

2. Puuhelmi koristeet ei ole yhtään sen vaikeampia kuin että solmit ensin kulkusen kaksinkerteisen narun päähän ja pujotat helmet perään. Solmi naru lenkille ja laita halutessasi vähän liimaa viimeisen helmen reikään niin ne ei karkaa narulta.

3. Salmiakki kuviot on leikattu paksusta huopakankaasta ja laitettu naru päähän. Ei muuta!

4. Paperimassasta tehdyt koristeet. Kauli paperimassa ja käytä esim. piparkakkumuotteja ja tee reikä narulle. Massa kuivuu huoneenlämmössä kovaksi. Tuohon ympyrän muotoiseen on painettu kastehelmi-lasilla kuviot.

5. Paperitimantit. Nänä vaatii jo vähän sorminäppäryyttä. Netistä löytyy paljon ohjeita timantin taitteluun. Liimaa vain naru päähän.

6. Liitutaulu pallot. Perinteiset punaiset joulupallot sai liitutaulumaalia pintaan ja päälle voi piirtää kuvioita liidulla.


Kiehtovan karmiva museo vierailu / Fasansfullt fascinerande museum besök

Halloween teemaan sopii hyvin Luonnontieteellisen museon karmivan kiehtovat luurangot, pedot ja esihistorialliset ihmetykset. Tämä on meidän lasten suosikki kohde Helsingissä. Kun kysyy minne mentäisiin, vastaus ei ole sisäleikkipaikka vaan MUSEOON!!!

(Käykää museossa, viime kuussa Luonnontieteellinen oli säästösyistä suljettu sekä maanantait että tiistait.)


Så här till Halloween tema passar det bra med fasansfullt fascinerande Naturhistoriska Museet. Alla hemska skelett, rovdjur och förhistoriska märkligheter. Det här är våra barn favorit ställe i Helsingfors. Då man frågar vart de vill gå är svaret inte någon innelekplats utan MUSEE!

(Gå på museum, förra månaden var Naturhistoriska stängt på grund av besparningar både måndagar och tisdagar)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...