Projekti grillipaikka - pihagrilli lecaharkoista

Tässä tekemäni hienot ja selkeät piirrustukset grilliä varten :)Pohjalaatta


Kasattiin ensin harkot ilman laastia nähdäkseen miten ne asettuu ja mitkä pitää pätkiä.


Apumiehet <3 p="">
Muurauksen aikana kannattaa käyttää vatupassia joka väliin. Harkkoja koputellaan paikoilleen kalikan ja vasaran avulla. Takaseinän saumoihin laitettiin teräkset vahvistamaan  rakennetta.Tulitiilet muurattu nuotiopuolelle ja pinnoitus tehty.


Valmiina käyttöön. Toisella puolella tuli ja toisella kaasu. 


Muutama kesä taaksepäin aloitettiin pihalla grillipaikan teko. Tämä oli vähän tällainen testi projekti, sillä minä tai mies ei olla koskaan muurattu mitään. Nyt kun grilli on pysynyt ehjänä muutaman talven uskallan kertoa teillekin mitä tuli tehtyä.
Suunnittelin grillin, jossa olisi tilaa sekä puulle että kaasulle. Nuotio puolella voisi grillaa makkaraa ja paistaa pihvejä hiilloksella ja kaasu puolelle saisi muurinpohjapannun vihannesten ja lettujen paistoon.
Ajateltiin kokeilla tiilien sijaan muurata grilli lekaharkoista. Näin säästyttiin tekemästä niin paljon saumoja. Grilli on kesäsin ollut ahkerassa käytössä ja pikku hiljaa ympärille on rakentunut muutakin.

Aloitettiin kaivamalla paikka grillin pohjalaatalle. Laitettiin soraa kuoppaan ja valettiin päälle vähän grilliä suurempi laattaa betonista.

Seuraavaksi ajettiin rautakauppaan hakemaan tarvikkeita:
- lekaharkkoja 10 kpl 150mm ja 25 kpl 75mm
- tulitiililaattaa
- muurauslaasti M 100/600 harkkojen muuraukseen ja M 100/500 tulitiilien muuraamiseen. Tässä ei käytetty tulilaastia, sillä tulilaasti ei kestä pakkasa.
- harjaterästä
Lisäksi tarvitset kulmahiomakone tai harkkosaha  harkkojen katkaisuus. Laastiämpärin ja sekoittajan laastin sekoitukseen, muurauslastan, vatupassin ja kalikan sekä vasaran jolla harkot voi naputella suoraksi.

Tämän jälkeen kuivakasattiin grilli, katkaistiin harkot ja harjateräkset oikean mittaisiksi.

Sitten muurauslaastin sekoitukseen ja muuraamaan. Tässä en osaa antaa mitän ammattimaisa ohjeita, muuta kuin että vatupassia ei voi käyttää liikaa!
Takaseinän muutamaan saumaan laitettiin harjateräs sekä grillin "hyllylevyn" alle muutama harjateräs reunasta reunaan kannattelemaan harkkoja.

Kun saumat oli kunnolla kuivuneet harkot pinnoitettiin. En millään muista mitä tähän käytettiin, mutta hyvin se on kestänyt vuodenaikojen vaihtelut. Grillin sivuille nikkaroitiin pienet laskutasot. Vielä pitää teettää sopivan kokoinen grilliritilä.4 kommenttia

 1. Kaunis ja tosi toimivan oloinen! Tuo pinnoite on tosi onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä siitä tuli, vaikka aluksi epäilytti koko homma. Miten tulee kestämään pakkasta ja miten onnistuu muuraaminen. Pari kesää se on jo meitä hyvin palvellut.

   Poista
 2. Tämä on kiva. Saatamme käyttää tätä ohjetta, kun muuraamme omamme !

  VastaaPoista
 3. Täytyykin otta tuosta vähän mallia.... kiitos! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...